...

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

Kerstrecept nummer twee van dit jaar! De geitenkaaspakketjes uit de oven gingen je al voor (tevens een voorgerecht) en vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht met zoutige halloumi en een zoete kersencompote voor je. Twee smaken die onwijs lekker met elkaar combineren. Voeg daar voor het oog wat mooie kiemen aan toe, een gebakken vijg en klaar is je originele en smaakvolle voorgerecht!

Dit gerecht is overigens ook te serveren als hoofdgerecht. Hiervoor verdubbel je gewoon de porties. Halloumi is een ongerijpt kaasje dat perfect is om te grillen, bakken of frituren. Door de samenstelling van de kaas smelt hij namelijk niet. De kaas bestaat uit een combinatie van geiten-, koeien- en schapenmelk en ik vind hem heerlijk als vleesvervanger omdat hij een beetje een ‘kippig’ structuurtje heeft.

Geniet ervan!

 

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

 

Dit heb je nodig voor deze gebakken halloumi met kersencompote / voorgerecht voor vier personen

  • 450 gr halloumi
  • 1 vijg
  • scheutje olijfolie
  • scheutje walnootolie
  • pluk kiemen – zo’n 40 gr 

Voor de kersencompote

  • 150 gr kersen – ontpit, diepvries
  • 100 ml water
  • 1 el maizena
  • optioneel: 1 el honing

 

Zo maak je het

Begin met de kersencompote. Breng 100 ml water aan de kook in een kleine pan en voeg de kersen toe. Kook de kersen in vijf minuutjes zacht. Stamp ze fijn met een pureestamper (of gebruik hiervoor een staafmixer). Wanneer de kersen wat zuur zijn kun je de compote zoeten met een eetlepel honing. Verdun een eetlepel maizena met een eetlepel water in een apart kommetje en roer dit door de kersencompote totdat je de gewenste dikte hebt.

Snijd de halloumi (voorzicht, het is breekbaar) in dikke plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi op middelhoog vuur aan beide kanten. Je hoeft geen zout toe te voegen, halloumi is al vrij zout van zichzelf.

Snijd de vijg in parten en bak die ook een minuutje mee in de pan.

Verdeel de halloumi over de borden, schep daarover wat kersencompote, een pluk kiemen en sluit af met een partje vijg. Strooi daar voor de liefhebber nog wat versgemalen zwarte peper overheen en eet smakelijk!

 

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

 

Dit gerecht kun je ook serveren als hoofdgerecht. In dat geval gebruik je de hoeveelheden van dit recept voor twee personen in plaats van vier

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Karen

    Ik vind de walnootoloe niet terug in het recept. Waar gebruik je die?

    Antwoord
  2. Marieke

    Indien je dit heerlijke gerecht als hoofdgerecht gaat serveren. Wat zou je er verder bij adviseren?

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou er een lekkere salade bij maken, gegrilde broccoli uit de oven of een gepofte zoete aardappel met zure room :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *