...

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

Kerstrecept nummer twee van dit jaar! De geitenkaaspakketjes uit de oven gingen je al voor (tevens een voorgerecht) en vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht met zoutige halloumi en een zoete kersencompote voor je. Twee smaken die onwijs lekker met elkaar combineren. Voeg daar voor het oog wat mooie kiemen aan toe, een gebakken vijg en klaar is je originele en smaakvolle voorgerecht!

Dit gerecht is overigens ook te serveren als hoofdgerecht. Hiervoor verdubbel je gewoon de porties. Halloumi is een ongerijpt kaasje dat perfect is om te grillen, bakken of frituren. Door de samenstelling van de kaas smelt hij namelijk niet. De kaas bestaat uit een combinatie van geiten-, koeien- en schapenmelk en ik vind hem heerlijk als vleesvervanger omdat hij een beetje een ‘kippig’ structuurtje heeft.

Geniet ervan!

 

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

 

Dit heb je nodig voor deze gebakken halloumi met kersencompote / voorgerecht voor vier personen

  • 450 gr halloumi
  • 1 vijg
  • scheutje olijfolie
  • scheutje walnootolie
  • pluk kiemen – zo’n 40 gr 

Voor de kersencompote

  • 150 gr kersen – ontpit, diepvries
  • 100 ml water
  • 1 el maizena
  • optioneel: 1 el honing

 

Zo maak je het

Begin met de kersencompote. Breng 100 ml water aan de kook in een kleine pan en voeg de kersen toe. Kook de kersen in vijf minuutjes zacht. Stamp ze fijn met een pureestamper (of gebruik hiervoor een staafmixer). Wanneer de kersen wat zuur zijn kun je de compote zoeten met een eetlepel honing. Verdun een eetlepel maizena met een eetlepel water in een apart kommetje en roer dit door de kersencompote totdat je de gewenste dikte hebt.

Snijd de halloumi (voorzicht, het is breekbaar) in dikke plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi op middelhoog vuur aan beide kanten. Je hoeft geen zout toe te voegen, halloumi is al vrij zout van zichzelf.

Snijd de vijg in parten en bak die ook een minuutje mee in de pan.

Verdeel de halloumi over de borden. Breng op smaak met een drupje walnoot-olie. schep daarover wat kersencompote, een pluk kiemen en sluit af met een partje vijg. Strooi daar voor de liefhebber nog wat versgemalen zwarte peper overheen en eet smakelijk!

 

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

 

Dit gerecht kun je ook serveren als hoofdgerecht. In dat geval gebruik je de hoeveelheden van dit recept voor twee personen in plaats van vier

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Karen

    Ik vind de walnootoloe niet terug in het recept. Waar gebruik je die?

    Antwoord
  2. Marieke

    Indien je dit heerlijke gerecht als hoofdgerecht gaat serveren. Wat zou je er verder bij adviseren?

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou er een lekkere salade bij maken, gegrilde broccoli uit de oven of een gepofte zoete aardappel met zure room :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *