Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

Kerstrecept nummer twee van dit jaar! De geitenkaaspakketjes uit de oven gingen je al voor (tevens een voorgerecht) en vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht met zoutige halloumi en een zoete kersencompote voor je. Twee smaken die onwijs lekker met elkaar combineren. Voeg daar voor het oog wat mooie kiemen aan toe, een gebakken vijg en klaar is je originele en smaakvolle voorgerecht!

Dit gerecht is overigens ook te serveren als hoofdgerecht. Hiervoor verdubbel je gewoon de porties. Halloumi is een ongerijpt kaasje dat perfect is om te grillen, bakken of frituren. Door de samenstelling van de kaas smelt hij namelijk niet. De kaas bestaat uit een combinatie van geiten-, koeien- en schapenmelk en ik vind hem heerlijk als vleesvervanger omdat hij een beetje een ‘kippig’ structuurtje heeft.

Geniet ervan!

 

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

 

Dit heb je nodig voor deze gebakken halloumi met kersencompote / voorgerecht voor vier personen

  • 450 gr halloumi
  • 1 vijg
  • scheutje olijfolie
  • scheutje walnootolie
  • pluk kiemen – zo’n 40 gr 

Voor de kersencompote

  • 150 gr kersen – ontpit, diepvries
  • 100 ml water
  • 1 el maizena
  • optioneel: 1 el honing

 

Zo maak je het

Begin met de kersencompote. Breng 100 ml water aan de kook in een kleine pan en voeg de kersen toe. Kook de kersen in vijf minuutjes zacht. Stamp ze fijn met een pureestamper (of gebruik hiervoor een staafmixer). Wanneer de kersen wat zuur zijn kun je de compote zoeten met een eetlepel honing. Verdun een eetlepel maizena met een eetlepel water in een apart kommetje en roer dit door de kersencompote totdat je de gewenste dikte hebt.

Snijd de halloumi (voorzicht, het is breekbaar) in dikke plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi op middelhoog vuur aan beide kanten. Je hoeft geen zout toe te voegen, halloumi is al vrij zout van zichzelf.

Snijd de vijg in parten en bak die ook een minuutje mee in de pan.

Verdeel de halloumi over de borden, schep daarover wat kersencompote, een pluk kiemen en sluit af met een partje vijg. Strooi daar voor de liefhebber nog wat versgemalen zwarte peper overheen en eet smakelijk!

 

Gebakken halloumi met kersencompote en vijgen, Vegetarische voorgerechten, Makkelijke voorgerechten kerst, Beaufood recepten, Leuke kerst recepten vegetarisch, Recepten halloumi, Foodbloggers kerstmenu

 

Dit gerecht kun je ook serveren als hoofdgerecht. In dat geval gebruik je de hoeveelheden van dit recept voor twee personen in plaats van vier

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!