Gebakken fruit met honing en kaneel

Gebakken fruit met honing en kaneel

Het is alweer bijna weekend en anders dan de meeste andere zaterdagen ben ik vrij! Heerlijk. Normaliter ontbijt ik als een vliegende vogel en vaak ook pas onderweg (ik krijg geen hap door mijn keel  ’s ochtends), maar morgen is het tijd voor ontbijt op bed! Of ontbijt op ons rooftopje als het lekker weer is. En de kunst van een uitgebreid ontbijt is om het uitgebreid te laten lijken zonder eerst een uur in de keuken te hoeven staan ;)

Gebakken fruit is echt een fan-tas-tisch lekker en super easy. Verzamel je favoriete fruitsoorten en bak ze goudbruin in een laagje honing en kaneel. Het fruit in mijn recept is een greep van wat ik in huis had, maar varieer er gerust zelf op los!

 

Nodig voor twee personen

Om in te bakken en voor erbij

  • 3 el honing
  • flinke tl kokosvet
  • snuf kaneel
  • 200 gram volle kwark

Fruit om te bakken

  • 1 appeltje
  • 1 grote banaan
  • 1 kiwi (gold, die zijn lekker zoet)
  • frambozen

 

Gebakken fruit met honing en kaneel

 

Zo maak je het

Snij het fruit in stukjes. Verhit het kokosvet in een koekenpan en voeg het fruit hieraan toe. Schep de honing erbij, de kaneel en bak het fruit op laag vuur goudbruin.

Let erop dat het fruit in beweging blijft anders bakt de honing aan.

Verdeel de kwark over twee schaaltjes, schep het gebakken fruit erop en genieten maar!

 

Tip: voor een frisse bite bak je de frambozen niet mee, maar serveer je die er als laatste bovenop.  

 

Dit ontbijtje maak je helemaal af met crunchy granola. Op zoek naar een lekker en makkelijk recept om zelf granola te maken? Dit vind je hier

6 Comments
  1. Ik bak het fruit in ghee. Ik gebruik groot stuk klein gesneden gember, kruidnagel poeder, nootmuskaat en kaneel met als fruit appel, banaan, bevroren zwarte bessen me’t gemengde noten en geroosterde kokos flakes heerlijk

  2. Dit ontbijtje smaakt echt verrukkelijk! Bij mij wilde het fruit echter niet goed bakken omdat er zoveel vocht uit het fruit kwam. Het voordeel daarvan was dat er geen sprake was van aanbakken van de honing ;o)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.