...

Gebakken fruit met honing en kaneel

Gebakken fruit met honing en kaneel

door | jul 10, 2015 | Desserts, Ontbijt, Recepten | 6 reacties

Gebakken fruit met honing en kaneel

Het is alweer bijna weekend en anders dan de meeste andere zaterdagen ben ik vrij! Heerlijk. Normaliter ontbijt ik als een vliegende vogel en vaak ook pas onderweg (ik krijg geen hap door mijn keel  ‘s ochtends), maar morgen is het tijd voor ontbijt op bed! Of ontbijt op ons rooftopje als het lekker weer is. En de kunst van een uitgebreid ontbijt is om het uitgebreid te laten lijken zonder eerst een uur in de keuken te hoeven staan ;)

Gebakken fruit is echt een fan-tas-tisch lekker en super easy. Verzamel je favoriete fruitsoorten en bak ze goudbruin in een laagje honing en kaneel. Het fruit in mijn recept is een greep van wat ik in huis had, maar varieer er gerust zelf op los!

 

Nodig voor twee personen

Om in te bakken en voor erbij

  • 3 el honing
  • flinke tl kokosvet
  • snuf kaneel
  • 200 gram volle kwark

Fruit om te bakken

  • 1 appeltje
  • 1 grote banaan
  • 1 kiwi (gold, die zijn lekker zoet)
  • frambozen

 

Gebakken fruit met honing en kaneel

 

Zo maak je het

Snij het fruit in stukjes. Verhit het kokosvet in een koekenpan en voeg het fruit hieraan toe. Schep de honing erbij, de kaneel en bak het fruit op laag vuur goudbruin.

Let erop dat het fruit in beweging blijft anders bakt de honing aan.

Verdeel de kwark over twee schaaltjes, schep het gebakken fruit erop en genieten maar!

 

Tip: voor een frisse bite bak je de frambozen niet mee, maar serveer je die er als laatste bovenop.  

 

Dit ontbijtje maak je helemaal af met crunchy granola. Op zoek naar een lekker en makkelijk recept om zelf granola te maken? Dit vind je hier

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Stefan

    Kan je ook gewoon olijf olie gebruiken in plaats van kokosvet?

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Of een klontje roomboter :)

      Antwoord
  2. Martha

    Ik bak het fruit in ghee. Ik gebruik groot stuk klein gesneden gember, kruidnagel poeder, nootmuskaat en kaneel met als fruit appel, banaan, bevroren zwarte bessen me’t gemengde noten en geroosterde kokos flakes heerlijk

    Antwoord
    • Bo

      Klink heeeerijk!

      Antwoord
  3. Marjoke

    Dit ontbijtje smaakt echt verrukkelijk! Bij mij wilde het fruit echter niet goed bakken omdat er zoveel vocht uit het fruit kwam. Het voordeel daarvan was dat er geen sprake was van aanbakken van de honing ;o)

    Antwoord
    • Bo

      Goed om te horen Marjoke! Jammer dat je het niet goed gebakken kreeg, maar ook wel weer fijn dat de honing daardoor niet aanbakt :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *