...

Gebakken fruit met honing en kaneel

Gebakken fruit met honing en kaneel

door | jul 10, 2015 | Desserts, Ontbijt, Recepten | 6 reacties

Gebakken fruit met honing en kaneel

Het is alweer bijna weekend en anders dan de meeste andere zaterdagen ben ik vrij! Heerlijk. Normaliter ontbijt ik als een vliegende vogel en vaak ook pas onderweg (ik krijg geen hap door mijn keel  ‘s ochtends), maar morgen is het tijd voor ontbijt op bed! Of ontbijt op ons rooftopje als het lekker weer is. En de kunst van een uitgebreid ontbijt is om het uitgebreid te laten lijken zonder eerst een uur in de keuken te hoeven staan ;)

Gebakken fruit is echt een fan-tas-tisch lekker en super easy. Verzamel je favoriete fruitsoorten en bak ze goudbruin in een laagje honing en kaneel. Het fruit in mijn recept is een greep van wat ik in huis had, maar varieer er gerust zelf op los!

 

Nodig voor twee personen

Om in te bakken en voor erbij

  • 3 el honing
  • flinke tl kokosvet
  • snuf kaneel
  • 200 gram volle kwark

Fruit om te bakken

  • 1 appeltje
  • 1 grote banaan
  • 1 kiwi (gold, die zijn lekker zoet)
  • frambozen

 

Gebakken fruit met honing en kaneel

 

Zo maak je het

Snij het fruit in stukjes. Verhit het kokosvet in een koekenpan en voeg het fruit hieraan toe. Schep de honing erbij, de kaneel en bak het fruit op laag vuur goudbruin.

Let erop dat het fruit in beweging blijft anders bakt de honing aan.

Verdeel de kwark over twee schaaltjes, schep het gebakken fruit erop en genieten maar!

 

Tip: voor een frisse bite bak je de frambozen niet mee, maar serveer je die er als laatste bovenop.  

 

Dit ontbijtje maak je helemaal af met crunchy granola. Op zoek naar een lekker en makkelijk recept om zelf granola te maken? Dit vind je hier

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Stefan

    Kan je ook gewoon olijf olie gebruiken in plaats van kokosvet?

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Of een klontje roomboter :)

      Antwoord
  2. Martha

    Ik bak het fruit in ghee. Ik gebruik groot stuk klein gesneden gember, kruidnagel poeder, nootmuskaat en kaneel met als fruit appel, banaan, bevroren zwarte bessen me’t gemengde noten en geroosterde kokos flakes heerlijk

    Antwoord
    • Bo

      Klink heeeerijk!

      Antwoord
  3. Marjoke

    Dit ontbijtje smaakt echt verrukkelijk! Bij mij wilde het fruit echter niet goed bakken omdat er zoveel vocht uit het fruit kwam. Het voordeel daarvan was dat er geen sprake was van aanbakken van de honing ;o)

    Antwoord
    • Bo

      Goed om te horen Marjoke! Jammer dat je het niet goed gebakken kreeg, maar ook wel weer fijn dat de honing daardoor niet aanbakt :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *