Gebakken fruit met honing en kaneel

Gebakken fruit met honing en kaneel

door | jul 10, 2015 | Desserts, Ontbijt, Recepten | 6 reacties

Gebakken fruit met honing en kaneel

Het is alweer bijna weekend en anders dan de meeste andere zaterdagen ben ik vrij! Heerlijk. Normaliter ontbijt ik als een vliegende vogel en vaak ook pas onderweg (ik krijg geen hap door mijn keel  ’s ochtends), maar morgen is het tijd voor ontbijt op bed! Of ontbijt op ons rooftopje als het lekker weer is. En de kunst van een uitgebreid ontbijt is om het uitgebreid te laten lijken zonder eerst een uur in de keuken te hoeven staan ;)

Gebakken fruit is echt een fan-tas-tisch lekker en super easy. Verzamel je favoriete fruitsoorten en bak ze goudbruin in een laagje honing en kaneel. Het fruit in mijn recept is een greep van wat ik in huis had, maar varieer er gerust zelf op los!

 

Nodig voor twee personen

Om in te bakken en voor erbij

  • 3 el honing
  • flinke tl kokosvet
  • snuf kaneel
  • 200 gram volle kwark

Fruit om te bakken

  • 1 appeltje
  • 1 grote banaan
  • 1 kiwi (gold, die zijn lekker zoet)
  • frambozen

 

Gebakken fruit met honing en kaneel

 

Zo maak je het

Snij het fruit in stukjes. Verhit het kokosvet in een koekenpan en voeg het fruit hieraan toe. Schep de honing erbij, de kaneel en bak het fruit op laag vuur goudbruin.

Let erop dat het fruit in beweging blijft anders bakt de honing aan.

Verdeel de kwark over twee schaaltjes, schep het gebakken fruit erop en genieten maar!

 

Tip: voor een frisse bite bak je de frambozen niet mee, maar serveer je die er als laatste bovenop.  

 

Dit ontbijtje maak je helemaal af met crunchy granola. Op zoek naar een lekker en makkelijk recept om zelf granola te maken? Dit vind je hier

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Stefan

    Kan je ook gewoon olijf olie gebruiken in plaats van kokosvet?

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Of een klontje roomboter :)

      Antwoord
  2. Martha

    Ik bak het fruit in ghee. Ik gebruik groot stuk klein gesneden gember, kruidnagel poeder, nootmuskaat en kaneel met als fruit appel, banaan, bevroren zwarte bessen me’t gemengde noten en geroosterde kokos flakes heerlijk

    Antwoord
    • Bo

      Klink heeeerijk!

      Antwoord
  3. Marjoke

    Dit ontbijtje smaakt echt verrukkelijk! Bij mij wilde het fruit echter niet goed bakken omdat er zoveel vocht uit het fruit kwam. Het voordeel daarvan was dat er geen sprake was van aanbakken van de honing ;o)

    Antwoord
    • Bo

      Goed om te horen Marjoke! Jammer dat je het niet goed gebakken kreeg, maar ook wel weer fijn dat de honing daardoor niet aanbakt :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.