Gebakken eitje met spinazie en shiitakes

Gebakken eitje met spinazie en shiitakes, Gezonde ontbijten, Ontbijten onder brood, Hartige ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten met zeekraal

Ik kook graag met restjes uit de koelkast en het voordeel daarvan is dat daar vaak verrassende combinaties uitkomen. Als ik niet helemaal fit ben probeer ik extra veel groenten te eten en ik begin daar al mee bij het ontbijt. Ik ben gek op havermout of bowls met kwark en fruit, maar een hartig ontbijtje kan ik ook erg waarderen. Al is dit gebakken eitje met spinazie en shiitakes ook heerlijk als lunch! Ik roerbakte er een restje zeekraal doorheen en strooide er geroosterde hazelnoten over. Zeekraal is niet in elke supermarkt te vinden dus als je geen bakje op de kop weet te tikken gebruik je gewoon extra veel spinazie. Snuf zwarte peper erover en klaar is je super gezonde onbijtje :D

Natuurlijke zoutmaker: zeekraal!

Zeekraal kun je gewoon vinden in het vissschap van de meeste supermarkt. Het is een plantje met een lekkere zoutige smaak. Ik serveer het regelmatig als bijgerecht bij sushi, gewokt met asperges of boontjes, maar je kunt het dus ook prima roerbakken met andere groenten of bij een eitje in dit geval. Zeekraal zit vol goede voedingsstoffen en je kunt het ook rauw door salades mengen als smaakmaker. Kijk wel even goed naar de kwaliteit van de zeekraal die je koopt. Verse zeekraal ziet er uit zoals op de foto hieronder!

 

Gebakken eitje met spinazie en shiitakes, Gezonde ontbijten, Ontbijten onder brood, Hartige ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten met zeekraal

 

Dit heb je nodig voor dit gebakken eitje met spinazie en shiitakes / één persoon

  • 1 ei
  • flinke hand spinazie
  • klein handje zeekraal
  • 50 gr shiitakes
  • paar hazelnoten

 

Gebakken eitje met spinazie en shiitakes, Gezonde ontbijten, Ontbijten onder brood, Hartige ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten met zeekraal

Gebakken eitje met spinazie en shiitakes, Gezonde ontbijten, Ontbijten onder brood, Hartige ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten met zeekraal

 

Zo maak je het

Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Halveer de shiitakes en bak ze ongeveer vier minuten.

Doe de spinazie in de pan bij de shiitakes en roerbak totdat alles grotendeels geslonken is. Schuif de spinazie en de shiitakes naar een kant van de  pan.

Tik het ei kapot en laat hem voorzichtig naast de spinazie in de pan glijden, zodat de dooier heel blijft. De dooier kun je later kapot prikken zodat je gerecht lekker romig wordt.

Schep ondertussen de zeekraal door de spinazie en bak twee minuutjes mee.

Laat het eitje op een bord glijden, schep de rest ernaast en garneer af met hazelnoten. Je hoeft in principe geen zout erover te doen omdat de zeekraal al zout genoeg is. Een snuf zware peper volstaat.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.