...

Gebakken dumplings met soja honing dip

Gebakken dumplings met soja honing dip

door | feb 20, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Deze heerlijke en verantwoorde snack is perfect als hapje op een gezellige avond, maar ook als bijgerecht bij sushi. Geef je een tapasavondje? Deze gebakken dumplings vallen daar zeker in de smaak! Je kunt ze van te voren klaar maken en bakken op de avond zelf. Of in de middag natuurlijk ;) Zelf heb ik een bak gevulde dumplings in de vriezer. Erg handig wanneer je visite krijgt en spontaan een lekker hapje tevoorschijn wil toveren.

Je kan de deegvierkantjes vullen met verschillende ingrediënten. Deze keer vul ik ze met een mengsel van kip en gamba, maar je kan ze ook alleen met vis vullen. Of neem twee verschillende soorten groente als je vegetarisch bent. It’s your party.

 

Dit heb je nodig voor 12 dumplings

  • 12 wontonvellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram garnalen
  • 5 cm vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 lente ui
  • scheut soja saus
  • kokosvet om in te bakken
  • Optioneel: verse rode peper voor wie een beetje pittig wel lekker vindt.

Voor de dip

  • een flinke scheut sojasaus
  • 1 el honing

 

(null)

 

Zo maak je ze

Laat de wontonvellen ontdooien. De rest kun je gewoon weer invriezen nadat je er twaalf hebt gepakt.

Pureer de kip, garnalen, gember, knoflook, sojasaus en lente ui met een staafmixer tot een mooie vulling. Voeg wat verse rode peper toe als je ze graag wat pittiger hebt.

Pak een wontonvelletje en leg er een balletje vulling op. Maak de randjes nat zodat het pakketje goed dicht blijft zitten en vouw vervolgens dicht als een driehoekje.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak hierin de dumplings. De ene kant bak je ongeveer 3 a 4 minuten en de andere kant heeft 2 minuutjes nodig.

Maak de dip door de sojasaus en de honing even op te warmen in een pannetje. Let op met proeven! Dit mengsel kan super heet worden. Ik praat uit ervaring ;)

Serveer in een mooi mandje en sausbakje. Tip: leg een velletje bakpapier onder de dumplings.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *