...

Gebakken dumplings met soja honing dip

Gebakken dumplings met soja honing dip

door | feb 20, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Deze heerlijke en verantwoorde snack is perfect als hapje op een gezellige avond, maar ook als bijgerecht bij sushi. Geef je een tapasavondje? Deze gebakken dumplings vallen daar zeker in de smaak! Je kunt ze van te voren klaar maken en bakken op de avond zelf. Of in de middag natuurlijk ;) Zelf heb ik een bak gevulde dumplings in de vriezer. Erg handig wanneer je visite krijgt en spontaan een lekker hapje tevoorschijn wil toveren.

Je kan de deegvierkantjes vullen met verschillende ingrediënten. Deze keer vul ik ze met een mengsel van kip en gamba, maar je kan ze ook alleen met vis vullen. Of neem twee verschillende soorten groente als je vegetarisch bent. It’s your party.

 

Dit heb je nodig voor 12 dumplings

  • 12 wontonvellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram garnalen
  • 5 cm vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 lente ui
  • scheut soja saus
  • kokosvet om in te bakken
  • Optioneel: verse rode peper voor wie een beetje pittig wel lekker vindt.

Voor de dip

  • een flinke scheut sojasaus
  • 1 el honing

 

(null)

 

Zo maak je ze

Laat de wontonvellen ontdooien. De rest kun je gewoon weer invriezen nadat je er twaalf hebt gepakt.

Pureer de kip, garnalen, gember, knoflook, sojasaus en lente ui met een staafmixer tot een mooie vulling. Voeg wat verse rode peper toe als je ze graag wat pittiger hebt.

Pak een wontonvelletje en leg er een balletje vulling op. Maak de randjes nat zodat het pakketje goed dicht blijft zitten en vouw vervolgens dicht als een driehoekje.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak hierin de dumplings. De ene kant bak je ongeveer 3 a 4 minuten en de andere kant heeft 2 minuutjes nodig.

Maak de dip door de sojasaus en de honing even op te warmen in een pannetje. Let op met proeven! Dit mengsel kan super heet worden. Ik praat uit ervaring ;)

Serveer in een mooi mandje en sausbakje. Tip: leg een velletje bakpapier onder de dumplings.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *