...

Gebakken dumplings met soja honing dip

Gebakken dumplings met soja honing dip

door | feb 20, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Deze heerlijke en verantwoorde snack is perfect als hapje op een gezellige avond, maar ook als bijgerecht bij sushi. Geef je een tapasavondje? Deze gebakken dumplings vallen daar zeker in de smaak! Je kunt ze van te voren klaar maken en bakken op de avond zelf. Of in de middag natuurlijk ;) Zelf heb ik een bak gevulde dumplings in de vriezer. Erg handig wanneer je visite krijgt en spontaan een lekker hapje tevoorschijn wil toveren.

Je kan de deegvierkantjes vullen met verschillende ingrediënten. Deze keer vul ik ze met een mengsel van kip en gamba, maar je kan ze ook alleen met vis vullen. Of neem twee verschillende soorten groente als je vegetarisch bent. It’s your party.

 

Dit heb je nodig voor 12 dumplings

  • 12 wontonvellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram garnalen
  • 5 cm vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 lente ui
  • scheut soja saus
  • kokosvet om in te bakken
  • Optioneel: verse rode peper voor wie een beetje pittig wel lekker vindt.

Voor de dip

  • een flinke scheut sojasaus
  • 1 el honing

 

(null)

 

Zo maak je ze

Laat de wontonvellen ontdooien. De rest kun je gewoon weer invriezen nadat je er twaalf hebt gepakt.

Pureer de kip, garnalen, gember, knoflook, sojasaus en lente ui met een staafmixer tot een mooie vulling. Voeg wat verse rode peper toe als je ze graag wat pittiger hebt.

Pak een wontonvelletje en leg er een balletje vulling op. Maak de randjes nat zodat het pakketje goed dicht blijft zitten en vouw vervolgens dicht als een driehoekje.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak hierin de dumplings. De ene kant bak je ongeveer 3 a 4 minuten en de andere kant heeft 2 minuutjes nodig.

Maak de dip door de sojasaus en de honing even op te warmen in een pannetje. Let op met proeven! Dit mengsel kan super heet worden. Ik praat uit ervaring ;)

Serveer in een mooi mandje en sausbakje. Tip: leg een velletje bakpapier onder de dumplings.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *