Deze heerlijke en verantwoorde snack is perfect als hapje op een gezellige avond, maar ook als bijgerecht bij sushi. Geef je een tapasavondje? Deze gebakken dumplings vallen daar zeker in de smaak! Je kunt ze van te voren klaar maken en bakken op de avond zelf. Of in de middag natuurlijk ;) Zelf heb ik een bak gevulde dumplings in de vriezer. Erg handig wanneer je visite krijgt en spontaan een lekker hapje tevoorschijn wil toveren.
Je kan de deegvierkantjes vullen met verschillende ingrediënten. Deze keer vul ik ze met een mengsel van kip en gamba, maar je kan ze ook alleen met vis vullen. Of neem twee verschillende soorten groente als je vegetarisch bent. It’s your party.
Dit heb je nodig voor 12 dumplings
- 12 wontonvellen (verkrijgbaar bij de toko)
- 100 gram kipfilet
- 100 gram garnalen
- 5 cm vers geraspte gember
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 lente ui
- scheut soja saus
- kokosvet om in te bakken
- Optioneel: verse rode peper voor wie een beetje pittig wel lekker vindt.
Voor de dip
- een flinke scheut sojasaus
- 1 el honing
Zo maak je ze
Laat de wontonvellen ontdooien. De rest kun je gewoon weer invriezen nadat je er twaalf hebt gepakt.
Pureer de kip, garnalen, gember, knoflook, sojasaus en lente ui met een staafmixer tot een mooie vulling. Voeg wat verse rode peper toe als je ze graag wat pittiger hebt.
Pak een wontonvelletje en leg er een balletje vulling op. Maak de randjes nat zodat het pakketje goed dicht blijft zitten en vouw vervolgens dicht als een driehoekje.
Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak hierin de dumplings. De ene kant bak je ongeveer 3 a 4 minuten en de andere kant heeft 2 minuutjes nodig.
Maak de dip door de sojasaus en de honing even op te warmen in een pannetje. Let op met proeven! Dit mengsel kan super heet worden. Ik praat uit ervaring ;)
Serveer in een mooi mandje en sausbakje. Tip: leg een velletje bakpapier onder de dumplings.
0 reacties