...

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Deze gebakken appelroosjes met witte chocolade waren een tijd geleden een enorme hit op Pinterest. Ik wilde ze altijd al eens maken, maar ze leken me toch een beetje ingewikkeld.. Niets is minder waar want deze gebakken appelroosjes zijn echt éxtreem eenvoudig om te maken. Je maakt de appelroosjes van vers bladerdeeg en plakjes appel. Vervolgens rol je ze met de hand op tot roosjes (in deze video laat ik je zien hoe je dat doet!) en schuif je ze voor een kwartiertje de oven in. Voilà! Klaar zijn je heerlijk zoete en versgebakken appelroosjes. Serveer de gebakken appelroosjes op een mooi taartplateau en schaaf er als laatst (als ze wat zijn afgekoeld) witte chocolade over. Geschaafde pure chocolade is ook heerlijk trouwens.

Geniet van overheerlijke en makkelijke paasrecept! Laat je het mij weten als je ze hebt gemaakt?:D

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Dit heb je nodig voor deze gebakken appelroosjes met witte chocolade / 8 stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 grote rode appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 50 gr witte chocolade

Zo maak je ze

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Laat de rol bladerdeeg op kamertemperatuur komen.

Was de appel en snijd hem met behulp van een scherp mes (of in je keukenmachine) in hele dunne plakjes. Probeer de plakjes echt flinderdun te snijden. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de plakjes appel 1 minuut (niet langer) tot ze soepel zijn geworden. Hierdoor rol je ze straks veel makkelijker op tot roosjes.

Rol het bladerdeeg uit. Haal de deegroller er een paar keer over zodat het deeg mooi dun wordt en snijd de plak vervolgens in 4 lange stroken. Halveer nog een keer in de breedte zodat je 8 lange strookjes krijgt. (Zie onderstaande foto’s of deze video). Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met kokosbloesemsuiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.

Gebakken appelroosjes met witte chocolade
Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Zet de roosjes op een ovenplaat of doe ze in een muffinvorm. Ik deed de appelroosjes voor de zekerheid in een muffinvorm mochten er een paar openbarsten, maar dat gebeurde gelukkig niet.

Bak de appelroosjes 20 tot 25 minuten in de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Laat de roosjes iets afkoelen als ze uit de oven komen (anders smelt de chocolade) en rasp de witte chocolade erover.

Serveer direct en geniet!

Gebakken appelroosjes met witte chocolade

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Maura - YLT

    Echt zo’n leuk idee dit! Ook handig je reels. Vrolijk Pasen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *