Deze gebakken appelroosjes met witte chocolade waren een tijd geleden een enorme hit op Pinterest. Ik wilde ze altijd al eens maken, maar ze leken me toch een beetje ingewikkeld.. Niets is minder waar want deze gebakken appelroosjes zijn echt éxtreem eenvoudig om te maken. Je maakt de appelroosjes van vers bladerdeeg en plakjes appel. Vervolgens rol je ze met de hand op tot roosjes (in deze video laat ik je zien hoe je dat doet!) en schuif je ze voor een kwartiertje de oven in. Voilà! Klaar zijn je heerlijk zoete en versgebakken appelroosjes. Serveer de gebakken appelroosjes op een mooi taartplateau en schaaf er als laatst (als ze wat zijn afgekoeld) witte chocolade over. Geschaafde pure chocolade is ook heerlijk trouwens.
Geniet van overheerlijke en makkelijke paasrecept! Laat je het mij weten als je ze hebt gemaakt?:D
Dit heb je nodig voor deze gebakken appelroosjes met witte chocolade / 8 stuks
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 grote rode appel
- 1 tl kaneel
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 50 gr witte chocolade
Zo maak je ze
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Laat de rol bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
Was de appel en snijd hem met behulp van een scherp mes (of in je keukenmachine) in hele dunne plakjes. Probeer de plakjes echt flinderdun te snijden. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de plakjes appel 1 minuut (niet langer) tot ze soepel zijn geworden. Hierdoor rol je ze straks veel makkelijker op tot roosjes.
Rol het bladerdeeg uit. Haal de deegroller er een paar keer over zodat het deeg mooi dun wordt en snijd de plak vervolgens in 4 lange stroken. Halveer nog een keer in de breedte zodat je 8 lange strookjes krijgt. (Zie onderstaande foto’s of deze video). Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met kokosbloesemsuiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
Zet de roosjes op een ovenplaat of doe ze in een muffinvorm. Ik deed de appelroosjes voor de zekerheid in een muffinvorm mochten er een paar openbarsten, maar dat gebeurde gelukkig niet.
Bak de appelroosjes 20 tot 25 minuten in de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Laat de roosjes iets afkoelen als ze uit de oven komen (anders smelt de chocolade) en rasp de witte chocolade erover.
Serveer direct en geniet!
Echt zo’n leuk idee dit! Ook handig je reels. Vrolijk Pasen