Fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping

Fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping

Na een paar heftige en drukke dagen is het vandaag dan eindelijk een dagje weekend! Een luttel dagje helaas, maar wel eentje waarop ik he-le-maal niets ga doen. Behalve lekker eten (ik begin met deze fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping), knuffelen met Mike en misschien toch even kijken of ik nog kleding in mijn kast heb of dat echt alles in de was zit ;)

En bij vrij zijn.. hoort ontbijt in bed! Pannenkoeken staan dan bovenaan mijn lijstje. En vanmorgen werden het wel héle lekkere want ik gooide er een fijne berg fruit en  een lekkere eetlepel chocoladesaus. Oprollen lukte alleen niet meer maarja, who cares?

 

Nodig voor twee pannenkoeken

  • 2 kleine eitjes
  • 50 gram havermout
  • 60 tot 70 ml water
  • 1 el kokosvet (of boter of olie om in te bakken)

Voor de topping

  • 1 flinker peer
  • 2 nectarines (of perziken)
  • 2 tl honing
  • 2 el cacao nibs
  • Ik maakte zelf chocoladesaus. Het recept daarvan vind je hier. Je kunt ook 50 gr pure chocolade in een pannetje omsmelten tot saus.

 

Fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping

 

 

Zo maak je ze

Stop alle ingrediënten in een blender. Je kunt het ook met een garde door elkaar kloppen maar dan krijg je geen gladde massa doordat de havervlokken nog heel zijn. Met een blender of staafmixer krijg je het beste resultaat.

Verhit het kokosvet in een koekenpan en bak twee pannenkoeken van het beslag.

Snij het fruit in kleine stukjes en beleg de pannenkoeken ermee. Top af met de cacao nibs, honing en chocoladesaus.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.