Fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping

Fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping

Na een paar heftige en drukke dagen is het vandaag dan eindelijk een dagje weekend! Een luttel dagje helaas, maar wel eentje waarop ik he-le-maal niets ga doen. Behalve lekker eten (ik begin met deze fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping), knuffelen met Mike en misschien toch even kijken of ik nog kleding in mijn kast heb of dat echt alles in de was zit ;)

En bij vrij zijn.. hoort ontbijt in bed! Pannenkoeken staan dan bovenaan mijn lijstje. En vanmorgen werden het wel héle lekkere want ik gooide er een fijne berg fruit en  een lekkere eetlepel chocoladesaus. Oprollen lukte alleen niet meer maarja, who cares?

 

Nodig voor twee pannenkoeken

  • 2 kleine eitjes
  • 50 gram havermout
  • 60 tot 70 ml water
  • 1 el kokosvet (of boter of olie om in te bakken)

Voor de topping

  • 1 flinker peer
  • 2 nectarines (of perziken)
  • 2 tl honing
  • 2 el cacao nibs
  • Ik maakte zelf chocoladesaus. Het recept daarvan vind je hier. Je kunt ook 50 gr pure chocolade in een pannetje omsmelten tot saus.

 

Fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping

 

 

Zo maak je ze

Stop alle ingrediënten in een blender. Je kunt het ook met een garde door elkaar kloppen maar dan krijg je geen gladde massa doordat de havervlokken nog heel zijn. Met een blender of staafmixer krijg je het beste resultaat.

Verhit het kokosvet in een koekenpan en bak twee pannenkoeken van het beslag.

Snij het fruit in kleine stukjes en beleg de pannenkoeken ermee. Top af met de cacao nibs, honing en chocoladesaus.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!