...

Frozen yoghurt cups

Frozen yoghurt cups

door | aug 13, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 1 reactie

Frozen yoghurt cups

Drie ingrediënten, liefde en een beetje geduld is wat je nodig hebt om deze healthy frozen yoghurt cups te maken. Je zou er ook een stokje in kunnen steken zodat je kleine ijsjes van yoghurt krijgt. Omdat de bramenstruik in de tuin – ik heb sinds kort een tuin :D – vol zit met dikke zwarte bramen koos is voor dit fruit maar je kunt ook aardbeien, frambozen of bosbessen gebruiken. Net wat je in huis hebt. Ik snoep ze als gezond tussendoortje of als klein dessert tijdens een etentje. Wel even een half uurtje laten ontdooien anders schieten ze alle kanten op als je er een lepeltje in steekt. Ze zijn super lekker als verkoelende snack tijdens warme dagen en je bewaart ze in de vriezer dus ze blijven vrij lang goed. Je maakt er mooie cups van door kleine vormpjes te gebruiken. Heb je die niet? Dan kun je ook gewoon met een theelepel hoopjes maken op een plank of bord. Drie uurtjes in de vriezer en tadaa! Super gezonde mini ijsjes.

Even over die tuin want dat betekent dat ik eigen kruiden kan gaan verbouwen yay! Maar hoe? En wat?! Ik ben heeel benieuwd wie van jullie groene vingers heeft en of jullie leuke tips hebben wat betreft kruiden, groenten enzo. Ik ben een leek dus help me en laat even een reactie achter :D

 

Dit heb je nodig voor 8 stuks

  • 150 gr kwark
  • 1 el honing
  • 50 gr bramen + plus 4 als garnering

 

Frozen yoghurt cups

 

Zo maak je ze

Pureer de bramen samen met de honing. Neem een schaal en schep de bramen door de kwark heen. Roer zo min mogelijk zodat je een mooi kleurverschil houdt.

Vul de vormpjes met het mengsel, halveer de overgebleven bramen en druk in elke cup een helft. Indien je geen vormpjes hebt maak je hoopjes met een kleine lepel. Zet de cups op een bord minimaal drie uur in de vriezer.

 

Als ze eenmaal bevroren zijn kun je ze in een klein bakje scheppen en bewaren in de vriezer. En ben je gevoelig voor lactose? Vervang de kwak dan bijvoorbeeld door kokosyoghurt

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *