...

Frozen yoghurt cups

Frozen yoghurt cups

door | aug 13, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 1 reactie

Frozen yoghurt cups

Drie ingrediënten, liefde en een beetje geduld is wat je nodig hebt om deze healthy frozen yoghurt cups te maken. Je zou er ook een stokje in kunnen steken zodat je kleine ijsjes van yoghurt krijgt. Omdat de bramenstruik in de tuin – ik heb sinds kort een tuin :D – vol zit met dikke zwarte bramen koos is voor dit fruit maar je kunt ook aardbeien, frambozen of bosbessen gebruiken. Net wat je in huis hebt. Ik snoep ze als gezond tussendoortje of als klein dessert tijdens een etentje. Wel even een half uurtje laten ontdooien anders schieten ze alle kanten op als je er een lepeltje in steekt. Ze zijn super lekker als verkoelende snack tijdens warme dagen en je bewaart ze in de vriezer dus ze blijven vrij lang goed. Je maakt er mooie cups van door kleine vormpjes te gebruiken. Heb je die niet? Dan kun je ook gewoon met een theelepel hoopjes maken op een plank of bord. Drie uurtjes in de vriezer en tadaa! Super gezonde mini ijsjes.

Even over die tuin want dat betekent dat ik eigen kruiden kan gaan verbouwen yay! Maar hoe? En wat?! Ik ben heeel benieuwd wie van jullie groene vingers heeft en of jullie leuke tips hebben wat betreft kruiden, groenten enzo. Ik ben een leek dus help me en laat even een reactie achter :D

 

Dit heb je nodig voor 8 stuks

  • 150 gr kwark
  • 1 el honing
  • 50 gr bramen + plus 4 als garnering

 

Frozen yoghurt cups

 

Zo maak je ze

Pureer de bramen samen met de honing. Neem een schaal en schep de bramen door de kwark heen. Roer zo min mogelijk zodat je een mooi kleurverschil houdt.

Vul de vormpjes met het mengsel, halveer de overgebleven bramen en druk in elke cup een helft. Indien je geen vormpjes hebt maak je hoopjes met een kleine lepel. Zet de cups op een bord minimaal drie uur in de vriezer.

 

Als ze eenmaal bevroren zijn kun je ze in een klein bakje scheppen en bewaren in de vriezer. En ben je gevoelig voor lactose? Vervang de kwak dan bijvoorbeeld door kokosyoghurt

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *