Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder

Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder

Frittata met tomaat en gerookte paprika is een van mijn favoriete kater ontbijtjes. Anders dan normaal word ik wakker met een knorrende maag als ik ieetsje te veel gedronken heb. Op zulke momenten heb ik echt zin in patatjes, maar ik wil natuurlijk wel een beetje shinen in mijn bikini van de zomer dus een goed idee is het niet ;) En eigenlijk is een kruidige frittata ook veel lekkerder, plus anders dan bij een patatje heb je niet na een uur alweer honger.

Het is ook lekker als lunchgerecht. Stop de frittata in een bakje en neem mee voor onderweg. Koud is hij namelijk ook dikke prima!

 

Nodig voor een persoon

  • 150 gram geraspte aardappel (rasp zelf een aardappel of gebruik bijvoorbeeld Rosti van Aviko)
  • klein scheutje melk
  • 2 eieren
  • 1 lente ui
  • snuf gerookte paprika poeder
  • snuf zeezout
  • 1 tomaat
  • olie om in te bakken
  • Handig: ik gebruik in dit recept een ovenvaste pan om de frittata ook aan de bovenkant perfect te garen. Maar je kunt natuurlijk ook een gewone pan gebruiken.


Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder 


Zo maak je het

Snij de lente ui in ringetjes en verhit wat olie in de pan. Bak de lente ui samen met de aardappel aan. Schep na ongeveer vijf minuten in een bakje en zet weg.

Schenk nog een scheutje olie in de pan. Spatel de eieren samen met de melk los en giet in de pan. Bak de eieren een minuut en schep er daarna het aardappel-ui mengsel op. Snij de tomaat in plakjes en leg die er bovenop.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem de pan na een paar minuten van het vuur en zet in de oven tot de bovenkant van de frittata ook mooi gaar is. Heb je geen ovenvaste pan? Laat de frittata dan gewoon op laag vuur staan en doe eventueel een deksel op de pan zodat ze bovenkant gaart.

Breng op smaak met zout en chilipeper.

 

Ook lekker, een snuf chilipeper voor wat extra spice. En heb je heeeel veel honger? Maak er dan een lekkere salade bij van veldsla, goede olijfolie en rode ui.

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!