Frittata met tomaat en gerookte paprika is een van mijn favoriete kater ontbijtjes. Anders dan normaal word ik wakker met een knorrende maag als ik ieetsje te veel gedronken heb. Op zulke momenten heb ik echt zin in patatjes, maar ik wil natuurlijk wel een beetje shinen in mijn bikini van de zomer dus een goed idee is het niet ;)Ā En eigenlijk is eenĀ kruidige frittataĀ ookĀ veel lekkerder,Ā plus anders dan bij een patatje heb je niet na een uur alweer honger.
HetĀ is ookĀ lekker als lunchgerecht. Stop de frittata in een bakje en neem mee voor onderweg. Koud is hij namelijk ook dikke prima!
Ā
Nodig voor een persoon
- 150 gram geraspte aardappel (rasp zelf een aardappel of gebruik bijvoorbeeld Rosti van Aviko)
- klein scheutje melk
- 2 eieren
- 1 lente ui
- snuf gerookte paprika poeder
- snuf zeezout
- 1 tomaat
- olie om in te bakken
- Handig: ik gebruik in dit recept een ovenvaste pan om de frittata ook aan de bovenkant perfect te garen. Maar je kunt natuurlijk ook een gewone pan gebruiken.
Ā
Zo maak je het
Snij de lente ui in ringetjes en verhit wat olie in de pan. Bak de lente ui samen met de aardappel aan. Schep na ongeveer vijf minuten in een bakje en zet weg.
Schenk nog een scheutje olie in de pan. Spatel de eieren samen met de melk los en giet in de pan. Bak de eierenĀ een minuut en schep er daarna het aardappel-ui mengsel op. Snij de tomaat in plakjes en leg die er bovenop.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem de pan na een paar minuten van het vuur en zet in de oven tot de bovenkant van de frittata ook mooi gaar is. Heb je geen ovenvaste pan? Laat de frittata dan gewoon op laag vuur staan en doe eventueel een deksel op de pan zodat ze bovenkant gaart.
Breng op smaak met zout en chilipeper.
Ā
Ook lekker, eenĀ snufĀ chilipeperĀ voor watĀ extra spice. En heb je heeeel veel honger? Maak er dan een lekkere salade bij van veldsla, goede olijfolie en rode ui.
0 reacties