...

Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder

Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder

door | mei 9, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder

Frittata met tomaat en gerookte paprika is een van mijn favoriete kater ontbijtjes. Anders dan normaal word ik wakker met een knorrende maag als ik ieetsje te veel gedronken heb. Op zulke momenten heb ik echt zin in patatjes, maar ik wil natuurlijk wel een beetje shinen in mijn bikini van de zomer dus een goed idee is het niet ;) En eigenlijk is een kruidige frittata ook veel lekkerder, plus anders dan bij een patatje heb je niet na een uur alweer honger.

Het is ook lekker als lunchgerecht. Stop de frittata in een bakje en neem mee voor onderweg. Koud is hij namelijk ook dikke prima!

 

Nodig voor een persoon

  • 150 gram geraspte aardappel (rasp zelf een aardappel of gebruik bijvoorbeeld Rosti van Aviko)
  • klein scheutje melk
  • 2 eieren
  • 1 lente ui
  • snuf gerookte paprika poeder
  • snuf zeezout
  • 1 tomaat
  • olie om in te bakken
  • Handig: ik gebruik in dit recept een ovenvaste pan om de frittata ook aan de bovenkant perfect te garen. Maar je kunt natuurlijk ook een gewone pan gebruiken.


Frittata met tomaat en gerookt paprika poeder 


Zo maak je het

Snij de lente ui in ringetjes en verhit wat olie in de pan. Bak de lente ui samen met de aardappel aan. Schep na ongeveer vijf minuten in een bakje en zet weg.

Schenk nog een scheutje olie in de pan. Spatel de eieren samen met de melk los en giet in de pan. Bak de eieren een minuut en schep er daarna het aardappel-ui mengsel op. Snij de tomaat in plakjes en leg die er bovenop.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem de pan na een paar minuten van het vuur en zet in de oven tot de bovenkant van de frittata ook mooi gaar is. Heb je geen ovenvaste pan? Laat de frittata dan gewoon op laag vuur staan en doe eventueel een deksel op de pan zodat ze bovenkant gaart.

Breng op smaak met zout en chilipeper.

 

Ook lekker, een snuf chilipeper voor wat extra spice. En heb je heeeel veel honger? Maak er dan een lekkere salade bij van veldsla, goede olijfolie en rode ui.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *