...

Frisse citroenaioli

Frisse citroenaioli

door | mrt 19, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Zelf aioli maken

Ik ben gek op aioli. Misschien niet zo handig als ik nog de deur uit moet naar een feestje, maar tijdens een avond met mijn meiden op de bank lust ik er wel pap van. Lekker als dip bij een vers broodje, soepstengels of groentesticks. Of gewoon als dipje bij een goed stuk vlees. Offff bij pompoenfrietjes! De keuze is reuze.

Ik ben gek op citroen dus maakte ik een frisse citroenaioli. Maar je kunt de citroen natuurlijk ook weglaten. Of meng er voor de verandering een theelepel Italiaanse kruiden doorheen, voor een zacht kruidige aioli.

 

Ingrediënten voor een klein bakje

  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/4 citroen
  • 4 el mayo
  • 1 el kwark

 

Citroenaioli recept

 

Zo maak je het

Echt, makkelijker kan niet. Pel het teentje knoflook en pers fijn in een knoflookpers.

Roer alle ingrediënten  door elkaar en serveer in een mooi klein kommetje.

Tadaa!

 

Het allerlekkerst is de aioli als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken. De aioli is heerlijk bij een stukje vlees, maar ook als dip bij stengels paprika, komkommer of wortel.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marijke Servaas

    ’tIs een heerlijk, eenvoudig te maken recept. Ik maak er vaak gebruik van.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.