Ik ben gek op aioli. Misschien niet zo handig als ik nog de deur uit moet naar een feestje, maar tijdens een avond met mijn meiden op de bank lust ik er wel pap van. Lekker als dip bij een vers broodje, soepstengels of groentesticks. Of gewoon als dipje bij een goed stuk vlees. Offff bij pompoenfrietjes! De keuze is reuze.
Ik ben gek op citroen dus maakte ik een frisse citroenaioli. Maar je kunt de citroen natuurlijk ook weglaten. Of meng er voor de verandering een theelepel Italiaanse kruiden doorheen, voor een zacht kruidige aioli.
Ingrediënten voor een klein bakje
- 1 teen knoflook
- sap van 1/4 citroen
- 4 el mayo
- 1 el kwark
Zo maak je het
Echt, makkelijker kan niet. Pel het teentje knoflook en pers fijn in een knoflookpers.
Roer alle ingrediënten door elkaar en serveer in een mooi klein kommetje.
Tadaa!
Het allerlekkerst is de aioli als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken. De aioli is heerlijk bij een stukje vlees, maar ook als dip bij stengels paprika, komkommer of wortel.
‘tIs een heerlijk, eenvoudig te maken recept. Ik maak er vaak gebruik van.