...

Frisse citroenaioli

Frisse citroenaioli

door | mrt 19, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Zelf aioli maken

Ik ben gek op aioli. Misschien niet zo handig als ik nog de deur uit moet naar een feestje, maar tijdens een avond met mijn meiden op de bank lust ik er wel pap van. Lekker als dip bij een vers broodje, soepstengels of groentesticks. Of gewoon als dipje bij een goed stuk vlees. Offff bij pompoenfrietjes! De keuze is reuze.

Ik ben gek op citroen dus maakte ik een frisse citroenaioli. Maar je kunt de citroen natuurlijk ook weglaten. Of meng er voor de verandering een theelepel Italiaanse kruiden doorheen, voor een zacht kruidige aioli.

 

Ingrediënten voor een klein bakje

  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/4 citroen
  • 4 el mayo
  • 1 el kwark

 

Citroenaioli recept

 

Zo maak je het

Echt, makkelijker kan niet. Pel het teentje knoflook en pers fijn in een knoflookpers.

Roer alle ingrediënten  door elkaar en serveer in een mooi klein kommetje.

Tadaa!

 

Het allerlekkerst is de aioli als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken. De aioli is heerlijk bij een stukje vlees, maar ook als dip bij stengels paprika, komkommer of wortel.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marijke Servaas

    ‘tIs een heerlijk, eenvoudig te maken recept. Ik maak er vaak gebruik van.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *