...

Frisse citroenaioli

Frisse citroenaioli

door | mrt 19, 2015 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Zelf aioli maken

Ik ben gek op aioli. Misschien niet zo handig als ik nog de deur uit moet naar een feestje, maar tijdens een avond met mijn meiden op de bank lust ik er wel pap van. Lekker als dip bij een vers broodje, soepstengels of groentesticks. Of gewoon als dipje bij een goed stuk vlees. Offff bij pompoenfrietjes! De keuze is reuze.

Ik ben gek op citroen dus maakte ik een frisse citroenaioli. Maar je kunt de citroen natuurlijk ook weglaten. Of meng er voor de verandering een theelepel Italiaanse kruiden doorheen, voor een zacht kruidige aioli.

 

Ingrediënten voor een klein bakje

  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/4 citroen
  • 4 el mayo
  • 1 el kwark

 

Citroenaioli recept

 

Zo maak je het

Echt, makkelijker kan niet. Pel het teentje knoflook en pers fijn in een knoflookpers.

Roer alle ingrediënten  door elkaar en serveer in een mooi klein kommetje.

Tadaa!

 

Het allerlekkerst is de aioli als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken. De aioli is heerlijk bij een stukje vlees, maar ook als dip bij stengels paprika, komkommer of wortel.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marijke Servaas

    ‘tIs een heerlijk, eenvoudig te maken recept. Ik maak er vaak gebruik van.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *