Frieten van bakbanaan

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Ik vind het ontzettend leuk dat er tegenwoordig steeds meer tropische ingrediënten in de supermarkt te vinden zijn. Bijzondere fruitsoorten als dragon fruit bijvoorbeeld. En mocht je denken ‘hee dat is een gekke dikke groene banaan’ dan is dat dus een bakbanaan :D Bakbananen lijken op gewone bananen maar hebben één groot verschil en dat is de hoeveelheid zetmeel. Bananen lijken qua zetmeelgehalte meer op aardappels en daardoor (je voelt hem al aankomen) kun je daar dus héle lekkere frieten van maken. Ze hebben nog wel dat lekkere zoetje dat bananen hebben en daardoor matchen ze heerlijk met pittige kruiden en een frisse avocado-yoghurt dip. Je bakt ze gewoon in de oven dus ze zijn ook nog eens lekker gezond omdat je geen frituurvet gebruikt. Nog een pluspunt: ze hoeven maar een kwartiertje in de oven! Hoe langer je ze bakt hoe krokanter ze worden, maar na een aantal keer proberen vind ik ze het lekkerst wanneer je ze zo’n 15 minuten op 180 graden bakt. Dan zijn ze nog lekker chewy. Geniet ervan!

Eet er bijvoorbeeld deze lekkere vegetarische burger bij van wortel

 

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Dit heb je nodig voor deze frieten van bakbanaan / 2 personen

  • 2 bakbananen
  • flinke tl gerookt paprikapoeder – gewoon paprikapoeder kan ook, maar gerookt is wel echt súper lekker
  • scheutje olijfolie

Voor de avocado-yoghurt dip

  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • 1 el rijstazijn
  • snuf chili vlokken

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pel de bakbananen en snijd ze in mooie frieten. Neem een grote kom, doe daar de frieten in en schenk er een scheut olijfolie bij. Breng op smaak met een snuf zout, het gerookte paprikapoeder en hussel alles goed door elkaar.

Leg de frieten naast elkaar op de bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten licht knapperig en bruin. Keer ze halverwege een keer om.

Maak ondertussen de avocado-yoghurt dip. Pureer de avocado. Breng op smaak met een scheutje rijstazijn plus een snuf peper en zout. Schep de avocado in een schaaltje en roer de yoghurt erdoor. Wat chili vlokken erop en je hebt een heerlijke én mooie dip.

 

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Frieten van bakbanaan, Gezonde frieten, Frieten uit de oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Bakbanaan recepten

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. Heb je ook een vervanging voor rijstazijn? Lijkt me een heerlijk gerecht. Wil dit van de week met de kids maken, hmmm
    Groetjes Patricia

    1. Hoi Patricia, je kunt rijstazijn vervangen door elk ander azijn. Het gaat om het zuurtje. Neem bijvoorbeeld witte wijnazijn of appelazijn. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!