...

Franse frietjes van knolselderij

Franse frietjes van knolselderij

door | mrt 11, 2016 | Hartige hapjes, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Franse frietjes van knolselderij

Ik moest vorige week ineens denken aan vroeger, toen vrijdag patatdag was. Doen mensen dat nog? Een patatdag? Ik kreeg er ieder geval trek van en maakte er een gezonde variant op. Het állergekst ben ik op raspatat maar zonder raspatatmachine (leuk woord voor galgje) kom ik niet echt in de buurt van een gezonde variant. Franse frietjes daarentegen zijn wel zo gepiept! Knolselderij snijden, in de oven en klaar.

En een patatje is niet compleet zonder een flinke klodder saus dus ook daar heb ik ook wat voor! Deze sauzen maken dit patatje helemaal af. Klik op de foto om door te gaan naar het recept.

 

Tomaten ketchup

Zelf gezonde ketchup maken

 

 

Zelf mayonaise maken

Zelf gezonde mayo maken

 

 


 Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 grote knolselderij
  • peper/zout
  • scheutje olijfolie

 

Franse frietjes van knolselderij

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de knolselderij, snijd de grove stukken van de schil eraf en snijd hem daarna in dunne frieten.

Stop de frieten in een grote schaal en schenk er een scheutje olie over samen met wat zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en stort daarna op de bakplaat.

Zet 30 minuten in de oven of totdat ze knapperig genoeg zijn.

 

Franse frietjes van knolselderij

 

Je kunt de frieten extra lekker maken door er wat van je favoriete kruiden over heen te strooien zoals gerookt paprika poeder, kerrie poeder of Italiaanse kruiden. Je kunt het in het geval je Italiaanse kruiden gebruikt alleen geen Franse frietjes meer noemen ;)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *