Franse frietjes van knolselderij

Franse frietjes van knolselderij

door | mrt 11, 2016 | Hartige hapjes, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Franse frietjes van knolselderij

Ik moest vorige week ineens denken aan vroeger, toen vrijdag patatdag was. Doen mensen dat nog? Een patatdag? Ik kreeg er ieder geval trek van en maakte er een gezonde variant op. Het állergekst ben ik op raspatat maar zonder raspatatmachine (leuk woord voor galgje) kom ik niet echt in de buurt van een gezonde variant. Franse frietjes daarentegen zijn wel zo gepiept! Knolselderij snijden, in de oven en klaar.

En een patatje is niet compleet zonder een flinke klodder saus dus ook daar heb ik ook wat voor! Deze sauzen maken dit patatje helemaal af. Klik op de foto om door te gaan naar het recept.

 

Tomaten ketchup

Zelf gezonde ketchup maken

 

 

Zelf mayonaise maken

Zelf gezonde mayo maken

 

 


 Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 grote knolselderij
  • peper/zout
  • scheutje olijfolie

 

Franse frietjes van knolselderij

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de knolselderij, snijd de grove stukken van de schil eraf en snijd hem daarna in dunne frieten.

Stop de frieten in een grote schaal en schenk er een scheutje olie over samen met wat zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en stort daarna op de bakplaat.

Zet 30 minuten in de oven of totdat ze knapperig genoeg zijn.

 

Franse frietjes van knolselderij

 

Je kunt de frieten extra lekker maken door er wat van je favoriete kruiden over heen te strooien zoals gerookt paprika poeder, kerrie poeder of Italiaanse kruiden. Je kunt het in het geval je Italiaanse kruiden gebruikt alleen geen Franse frietjes meer noemen ;)

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.