Franse frietjes van knolselderij

Franse frietjes van knolselderij

Ik moest vorige week ineens denken aan vroeger, toen vrijdag patatdag was. Doen mensen dat nog? Een patatdag? Ik kreeg er ieder geval trek van en maakte er een gezonde variant op. Het állergekst ben ik op raspatat maar zonder raspatatmachine (leuk woord voor galgje) kom ik niet echt in de buurt van een gezonde variant. Franse frietjes daarentegen zijn wel zo gepiept! Knolselderij snijden, in de oven en klaar.

En een patatje is niet compleet zonder een flinke klodder saus dus ook daar heb ik ook wat voor! Deze sauzen maken dit patatje helemaal af. Klik op de foto om door te gaan naar het recept.

 

Tomaten ketchup

Zelf gezonde ketchup maken

 

 

Zelf mayonaise maken

Zelf gezonde mayo maken

 

 


 Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 grote knolselderij
  • peper/zout
  • scheutje olijfolie

 

Franse frietjes van knolselderij

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de knolselderij, snijd de grove stukken van de schil eraf en snijd hem daarna in dunne frieten.

Stop de frieten in een grote schaal en schenk er een scheutje olie over samen met wat zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en stort daarna op de bakplaat.

Zet 30 minuten in de oven of totdat ze knapperig genoeg zijn.

 

Franse frietjes van knolselderij

 

Je kunt de frieten extra lekker maken door er wat van je favoriete kruiden over heen te strooien zoals gerookt paprika poeder, kerrie poeder of Italiaanse kruiden. Je kunt het in het geval je Italiaanse kruiden gebruikt alleen geen Franse frietjes meer noemen ;)

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!