Ik moest vorige week ineens denken aan vroeger, toen vrijdag patatdag was. Doen mensen dat nog? Een patatdag? Ik kreeg er ieder geval trek van en maakte er een gezonde variant op. Het állergekst ben ik op raspatat maar zonder raspatatmachine (leuk woord voor galgje) kom ik niet echt in de buurt van een gezonde variant. Franse frietjes daarentegen zijn wel zo gepiept! Knolselderij snijden, in de oven en klaar.
En een patatje is niet compleet zonder een flinke klodder saus dus ook daar heb ik ook wat voor! Deze sauzen maken dit patatje helemaal af. Klik op de foto om door te gaan naar het recept.
Tomaten ketchup
Zelf mayonaise maken
Dit heb je nodig voor twee personen
- 1 grote knolselderij
- peper/zout
- scheutje olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de knolselderij, snijd de grove stukken van de schil eraf en snijd hem daarna in dunne frieten.
Stop de frieten in een grote schaal en schenk er een scheutje olie over samen met wat zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en stort daarna op de bakplaat.
Zet 30 minuten in de oven of totdat ze knapperig genoeg zijn.
Je kunt de frieten extra lekker maken door er wat van je favoriete kruiden over heen te strooien zoals gerookt paprika poeder, kerrie poeder of Italiaanse kruiden. Je kunt het in het geval je Italiaanse kruiden gebruikt alleen geen Franse frietjes meer noemen ;)
0 reacties