Frambozen havermout kruimeltaart

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Ik ga nog even door met de frambozen recepten! De winkels liggen er vol mee en ze zijn zo heerlijk zoet deze maand. Ik maakte er deze lekkere kruimeltaart mee. De bodem en kruimellaag maak je van havermout (lekker voedzaam dus!) en de vulling maak je simpelweg van geprakte frambozen en kokosbloesemsuiker. Even de oven in en klaar is kees. Geen grote hoeveelheden vet en suiker, maar wel veel vezels en vitamines. Je zou er zelfs mee kunnen ontbijten en dat zou ik dan ook zeker doen ;) Hij is natuurlijk ook heerlijk voor bij de koffie met een klodder slagroom..

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Dit heb je nodig voor deze frambozen havermout kruimeltaart / 8 personen

Voor de bodem

  • 300 gr havermeel – Hiervoor kun je havermout fijnmalen tot meel in je blender of keukenmachine.
  • 100 gr bloem – Eventueel glutenvrij 
  • 150 ml havermelk
  • 80 gr sesampasta
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 30 gr zonnebloemolie

Voor de vulling

  • 400 gr verse frambozen
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 el maïzena
  • optioneel: je kunt de bodem van de taart insmeren met een eetlepel lemon curd. Iets minder gezond, wel héél erg lekker!

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Zo maak je hem

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (van 23 cm) met bakpapier. Vet de randen in.

Vermaal de havermout fijn tot meel. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met de hand tot een plakkerig deeg. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de taart en zorg voor ongeveer 2 centimeter aan opstaande randen. Druk de bodem goed aan. Schuif de bodem voor vijf minuten in de oven.

Ga verder met de vulling. Prak de frambozen met een vork en roer de suiker en maïzena er met een garde doorheen. Roer goed zodat er geen klontjes maïzena achterblijven.

Haal de bodem uit de oven. Besmeer de taartbodem eventueel met lemon curd. Schenk de vulling in de vorm. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Druk nu met platte hand voorzichtig de kruimels iets in de vulling. Schuif de frambozen kruimeltaart voor 40 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart volledig afkoelen. Het liefst een paar uur tot een nachtje in de koelkast. Hierna kun je er mooie punten van snijden.

Tip: je kan deze taart prima als ontbijt eten! Vries de taart dan per punt in zodat je hem langer kunt bewaren. Haal s’ avonds een punt kruimeltaart uit de vriezer en eet hem ’s ochtends lekker op :D

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Print Friendly, PDF & Email
12 Comments
  1. De taart staat nu in de oven en het ruikt super lekker!! Heb hem gemaakt als ontbijt. Heb nu al zin in morgenochtend :)
    Ik heb bevroren fruit gebruikt, even laten ontdooien . Heb trouwens frambozen + blauwe bessen gebruikt, vind dat zelf een heerlijke combi. Erg benieuwd hoe hij zal smaken! Thx voor het delen van dit recept.

  2. Deze ontbijttaart gisteravond gemaakt, hij is echt heerlijk! Vanochtend gegeten met een klodder kwark erbij. Ik had geen verse frambozen, maar wel bevroren blauwe bessen. Dit werkte ook prima. Ontbijten is zo echt een feestje!

    1. Hoi Jitske, je kunt de maïzena eventueel vervangen door bloem maar mijn ervaring is dat deze wel sneller kan gaan klonteren. Ik zou dus echt maïzena gebruiken voor het beste resultaat :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!