...

Frambozen havermout kruimeltaart

Frambozen havermout kruimeltaart

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Ik ga nog even door met de frambozen recepten! De winkels liggen er vol mee en ze zijn zo heerlijk zoet deze maand. Ik maakte er deze lekkere kruimeltaart mee. De bodem en kruimellaag maak je van havermout (lekker voedzaam dus!) en de vulling maak je simpelweg van geprakte frambozen en kokosbloesemsuiker. Even de oven in en klaar is kees. Geen grote hoeveelheden vet en suiker, maar wel veel vezels en vitamines. Je zou er zelfs mee kunnen ontbijten en dat zou ik dan ook zeker doen ;) Hij is natuurlijk ook heerlijk voor bij de koffie met een klodder slagroom..

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Dit heb je nodig voor deze frambozen havermout kruimeltaart / 8 personen

Voor de bodem

  • 300 gr havermeel – Hiervoor kun je havermout fijnmalen tot meel in je blender of keukenmachine.
  • 100 gr bloem – Eventueel glutenvrij 
  • 150 ml havermelk
  • 80 gr sesampasta
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 30 gr zonnebloemolie

Voor de vulling

  • 400 gr verse frambozen
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 el maïzena
  • optioneel: je kunt de bodem van de taart insmeren met een eetlepel lemon curd. Iets minder gezond, wel héél erg lekker!

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Zo maak je hem

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (van 23 cm) met bakpapier. Vet de randen in.

Vermaal de havermout fijn tot meel. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met de hand tot een plakkerig deeg. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de taart en zorg voor ongeveer 2 centimeter aan opstaande randen. Druk de bodem goed aan. Schuif de bodem voor vijf minuten in de oven.

Ga verder met de vulling. Prak de frambozen met een vork en roer de suiker en maïzena er met een garde doorheen. Roer goed zodat er geen klontjes maïzena achterblijven.

Haal de bodem uit de oven. Besmeer de taartbodem eventueel met lemon curd. Schenk de vulling in de vorm. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Druk nu met platte hand voorzichtig de kruimels iets in de vulling. Schuif de frambozen kruimeltaart voor 40 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart volledig afkoelen. Het liefst een paar uur tot een nachtje in de koelkast. Hierna kun je er mooie punten van snijden.

Tip: je kan deze taart prima als ontbijt eten! Vries de taart dan per punt in zodat je hem langer kunt bewaren. Haal s’ avonds een punt kruimeltaart uit de vriezer en eet hem ‘s ochtends lekker op :D

Frambozen havermout kruimeltaart, Voedzame taarten, Gezonde verjaardagstaart, Glutenvrije kruimeltaarten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijten met taart, Gezonde taartbodems, makkelijke verjaardagstaarten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

21 Comments

21 Reacties

  1. Martine lauwers

    Je recept nu pas ontdekt.
    Ook lekker met versgemaakte abrikozencompote.
    Ipv maizena gebruik ik aardappelzetmeel.

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt ook heerlijk, versgemaakte abrikozencompote..

      Antwoord
  2. Lien

    Kan je ook kokosolie gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor!

      Antwoord
      • Jessica

        Bij mij werd het deeg niet plakkerig. Heb van alle ingrediënten iets meer erin gedaan. Had kokosolie gebruikt ipv zonnebloemolie.

        Antwoord
  3. Lilly

    Hallo het ziet er lekker uit !!
    Kan ik kokosbloesemsiroop ook door iets anders vervangen?

    Antwoord
    • Bo

      Honing kan ook!

      Antwoord
  4. Sandra

    De taart staat nu in de oven en het ruikt super lekker!! Heb hem gemaakt als ontbijt. Heb nu al zin in morgenochtend :)
    Ik heb bevroren fruit gebruikt, even laten ontdooien . Heb trouwens frambozen + blauwe bessen gebruikt, vind dat zelf een heerlijke combi. Erg benieuwd hoe hij zal smaken! Thx voor het delen van dit recept.

    Antwoord
    • Mel

      Was het lekker met de gemengde blauwbessen en frambozen??

      Antwoord
  5. Sabrina

    En als je hem wilt maken met appels? Hihi

    Antwoord
    • Bo

      Dan neem je gewoon dezelfde hoeveelheid :)

      Antwoord
  6. Lisanne

    Deze ontbijttaart gisteravond gemaakt, hij is echt heerlijk! Vanochtend gegeten met een klodder kwark erbij. Ik had geen verse frambozen, maar wel bevroren blauwe bessen. Dit werkte ook prima. Ontbijten is zo echt een feestje!

    Antwoord
  7. Lilian

    Lijkt me lekker!

    Kun je de sesampasta ook vervangen?
    Zo ja..waarmee?

    Groet Lilian

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de sesampasta vervangen door bijvoorbeeld notenpasta of pindakaas!

      Antwoord
      • Sandra Cetin

        Bedoel je met sesampasta tahin of niet

        Antwoord
        • Bo

          Zeker!

  8. Zonderzooi

    Wauw dit klinkt echt zo lekker en makkelijk! Ga hem snel maken als er iemand jarig is, lijkt me echt een feestje hihi. Liefs!

    Antwoord
  9. Liesbeth

    Ziet er lekker en ga ik proberen! Denk wel dat het 180graden voor de oven is, geen 18 😀. Dank je om te delen!!

    Antwoord
    • Bo

      Haha oepsie, klopt! Ik heb het aangepast :)

      Antwoord
  10. Jitske

    Het ziet er heerlijk uit!!!
    Kan ik de maïzena ook voor iets anders vervangen?
    Groetjes Jitske

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Jitske, je kunt de maïzena eventueel vervangen door bloem maar mijn ervaring is dat deze wel sneller kan gaan klonteren. Ik zou dus echt maïzena gebruiken voor het beste resultaat :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *