Food diary / mijn liefde voor gezond eten

Ik heb eigenlijk altijd al liefde voor koken gehad, maar die passie raakte ik een tijd geleden kwijt toen ik af wilde vallen en al die lekkere dingen die ik altijd maakte en at even moest laten staan. Daar kwam verandering in toen ik ontdekte hoe makkelijk en vooral lékker gezond koken kan zijn. Ik merkte daarnaast zoveel positieve veranderingen op in mijn lichaam (slanker, strakker en meer energie) waardoor ik besloot door te gaan met deze gezonde lifestyle. En als je eet wat ik eet.. Is dat super makkelijk vol te houden! Bij deze dus voor jullie, een zevendaags kijkje in mijn eetpatroon!

Maandag

Maandag is voor de meeste mensen een ‘mehh’ begin van de week. Maar voor mij niet! Op maandag ben ik altijd vrij en dit is echt mijn keuteldag. Even naar de stad voor leuke accessoires om ons huis te stylen, langs de markt voor verse groenten en fruit en vooral lekker veel Pinteresten om inspiratie op te doen én natuurlijk bloggen. Helaas ook heel veel was doen, de kattenbak uitsoppen en stofzuigen maar dat stond niet zo gezellig in de opsomming hiervoor met alleen maar leuke dingen ;) Mijn vriend heeft onregelmatige werktijden en deze maandag kon hij laat beginnen. Tijd voor een uitgebreid ontbijt dus!

 Ik maak voor ons een ontbijt plateau met gepocheerde eitjes, lente ui en courgette, wortels en cherry tomaatjes uit de oven. (Foto) Ik weet dat je je spijsvertering op gang moet houden met drie maaltijden en twee tussendoortjes maar soms kom ik daar gewoon niet aan toe. Mijn lunch bestaat uit drie crackers met gerookte kipfilet, avocado en rode ui met wat peper. Tussendoor eet ik een appel die ik dip ik kaneel. ‘S avonds duik ik de keuken in voor een nieuw recept en ik heb zooo’n trek in sushi. Maar ik wil het even goedkoop houden (en origineel) dus ik besluit een sushi te maken van wat ik nog in huis heb. En dat zijn rijstvellen, een krop sla, een blikje ansjovis en lente ui.. En geloof het of niet, hier is heerlijke sushi uitgerold! Ik hoefde daarvoor alleen nog een zalmfiletje te kopen. Ik was een gelukkig mens. Als lekkere-trek-in-de-avond-snack eet ik een paar stukjes zelfgemaakte chocolade met noten en gedroogd fruit. Je zult misschien denken, ‘ik zie vandaag geen drinken voorbij komen?’ en dat klopt. Ik drink namelijk alleen maar water. Veel water! Ik houd gewoon niet zoveel van frisdrank en ik drink zelden zuivel :)

 Ontbijt-plateau


Sushi Rolls

 Dinsdag

Op dinsdag moet ik altijd werken en eigenlijk begin ik mijn werkdag altijd op dezelfde manier, namelijk met een ontbijtsmoothie met rauwe havermout. Havermout is fantastisch, het is super gezond en je zit er onwijs lang vol van. Ik dan tenminste. Deze ochtend bestaat mijn smoothie uit een banaan, appel, 1 el honing, 1 el rauwe cacao poeder, twee koppen water en een kop havermout. Dit is echt mijn perfecte begin van mijn dag! Als ik moet werken maak ik de avond van te voren een lunch klaar. Ik eet weinig tot geen brood dus ik maak vaak salades en dit keer werd het een quinoa salade met tuin erwten, gebakken kip en zoete aardappel met Italiaanse kruiden. Ik verpak los daarvan twee aparte zakjes met olijfolie (ev) en witte wijnazijn. Deze meng ik door de salade als ik ga lunchen. Verder drink ik de hele dag door (heel saai, sorry) veel water en af en toe een lekkere cappuccino. Als tussendoortje eet ik twee kiwi’s. Kiwi’s zijn echte krachtpatsers omdat ze bomvol zitten met vitamines en antioxidanten. Daarnaast hebben ze een positieve werking op je spijsvertering. Dan mijn avondeten! Een heerlijk tomaten-groentesoepje (met heel veel kaas kuch-kuch) samen met mijn lieve vriendinnen. En wijn, maar dat mag gewoon op dinsdag toch?

Quinoa salade

Soep met kaasjes

Woensdag

Misschien had ik gister toch geen wijn moeten drinken. Althans, niet zo veel. En als ik een kater heb wil ik altijd.. patatjes! Maar dat lijkt mij geen goed begin van de woensdagochtend dus maak ik als ontbijt een omelet. En wat voor een! Het werd een soort mega groot pizza-ei met zoete aardappel, courgette, paprika en lente ui. Mmm! Hierna ben ik wel even verzadigd. Ik heb hem trouwens niet alleen opgegeten voor het geval je dacht dat ik dit enorme ding in mijn eentje verorberd had ;) Als tussendoortje eet ik twee rijstwafels met yoghurt en chocolade hagelslag. Ik heb niet echt tijd om te lunchen dus maak ik een snelle smoothie for on the road van banaan, spinazie, courgette, perzik en havermout. Mijn avondeten bestaat uit heel veel heerlijke gerechtjes. Mijn lover trakteerde mij op een etentje bij eens van onze favoriete restaurants, Yumca. Het is een soort tapas concept maar dan Aziatisch. Het meest fan ben ik van de wontons, groente tempura, crispy beef, spicey crab, dim sum en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Een lekker glas Sancerre erbij. Ik ben wederom een gelukkig mens!

Pizza-ei

Rijstwafels

 Donderdag

Dit is een gezond dagje! Vanmorgen heb ik een banaantje op als prè ontbijt waarna ik een lekker stuk ga hardlopen. Bij thuiskomst maakte ik nog een ontbijt,  namelijk een liter smoothie van banaan, peer, kiwi en havermout. Tussen de middag kwam mijn bestie langs en drinken we koffie (mét koekjes natuurlijk). Als lunch maak ik crackers met daarop divers beleg zoals oude kaas met mosterd, brie met honing en walnoten en gerookte zalm met wasabi mayo en pijnboompitten. Daarnaast maak ik twee verse sapjes van mango en sinaasappel. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn eetpatroon af en toe een beetje door de war loopt. Ik lunch deze dag namelijk twee keer omdat ik later op de middag nog een heerlijke salade eet (rucola, boontjes, tonijn, ansjovis, gepocheerd eitje en wat mayo) met een groot glas verse sinaasappelsap. ‘S avonds duik ik thuis de keuken in. Ik ben een echte Albert Heijn fan en dan met name van de allerhande. En die is fantastisch deze maand! Het is een Franse editie die vol staat met charcuteries, salades, hapjes etc. Ik ga onder het genot van een kop thee inspiratie op doen waarna ik naar de winkel ga om alles in te slaan. Muziekje op, kaarsjes aan en kokkerellen maar! En nu volgt er eigenlijk best een grappig verhaal. Ik wilde al zo lang artisjokken proberen en vanavond ga ik dat eindelijk eens doen. Ik heb er helemaal zin in en alles staat klaar. Ik heb twee mooie grote artisjokken, een glimmende citroen en een pan kokend water. Ik dacht nog, twee stuks zijn ruim voldoende voor mij alleen als avondmaal. Maar toen ze eenmaal klaar waren was ik een beetje teleurgesteld want wist ik veel dat je alleen de onderkanten kon ‘uitzuigen’ hahaha.. Ze waren overigens heerlijk, maar voortaan bereid ik ze als hapje met een dip! Ik krijg er daarnaast wel inspiratie door want als je blaadjes eraf pelt lijken het net kleine amuselepeltjes. Ideetje! ‘S avonds eet ik als snack een bakje kwark met een eetlepel notenpasta, rauwe cacao en stukjes banaan. Voordat ik naar bed ga maak ik mijn lunch voor morgen om mee te nemen naar werk. Lees verder bij vrijdag om te lezen wat ik heb gemaakt :)

Ontbijtsmoothie

Artisjokken 

Vrijdag

Het is alweer vrijdag! De week vliegt echt voorbij. Ik maak voordat ik naar werk ga weer een ontbijtsmoothie met dit keer peer, appel, perzik, havermout, lijnzaad en water. Zoals ik eerder zei maakte ik gisteravond mijn lunch voor vandaag. De combinatie bietjes met linzen zag ik gister in de Allerhande dat leek me nou zo lekker! Ik maak dus een salade van linzen, gekookte bietjes, rucola en roquefort. And it tasted goood :) Daarnaast drink ik weer de nodige liters water en een cappuccino. Als tussendoortje eet ik een cracker met tomaat en smeerkaas en een kiwi. Voorheen werkte ik in een bar (ik ben trouwens echt drie meter verderop gaan werken dus ik kom er praktisch nog elke dag langs) en na mijn werk kan ik het vaak niet laten om even langs te gaan en één wijntje te drinken. Maar omdat ik na jarenlange ervaring weet dat het vaak niet bij een wijntje blijft moet ik echt even wat eten en het enige tussendoortje wat er tussen die drie meter van mijn huidige en oude werk ligt.. Is een Mac Donalds. Tijd voor een Mac kroketje dan maar! Een paar drankjes verder kak ik helaas helemaal in dus besluit ik lekker naar huis te gaan. En ja dat is een beetje saai voor een vrijdag, maar ik heb dinsdag en woensdag mijn portie al gehad en morgen is het alweer zaterdag ;) Thuis eet ik als avondeten een salade niçoise met boontjes, zoete aardappel, rucola, een gepocheerd eitje, rauwe zalm (in plaats van tonijn) en een home made dressing van ansjovis, olie en yoghurt. Ik weet niet of dit in een food diary thuis hoort maar voordat ik ga slapen maak ik een simpel gezichtsmasker van avocado. Nog een kopje thee met een stukje home made healthy chocolate en ik ben klaar voor mijn bed.. 

Ontbijtsmoothie

Salade

Zaterdag

Mijn dag begint wederom met een smoothie als ontbijt en dit keer is het een héél lekkere van banaan, havermout, water, honing en cacao. There’s no better way to start your day with chocolate. Daarnaast bak ik een eitje met tomaat en courgette. Op mijn werk eet ik als lunch drie crackers met camembert en honing. Mijn collega heeft onwijs lekker tomatensoep bij zich dus daar snoep ik ook nog wat van mee. Later op de dag eet ik als tussendoortje een klein bakje met balletjes mozzarella en cherry tomaatjes in groene pesto. Dit is een goed vullende en makkelijke snack want je maakt dit alles gewoon in een klein en goed afsluitbaar bakje klaar en je neemt het mee. Later op de dag eet ik in de auto een halve zak Tikkels leeg want we moeten naar Zaandam om iets op te halen van marktplaats. Dat liep overigens niet helemaal zoals ik verwacht had want ik had weer eens niet goed gekeken en toen we aankwamen bleek het product (een hocker) niet de goede kleur te hebben en echt een hele andere stof. Ik heb mijn vriend twee uur voor niets laten rijden oeps! Eenmaal thuis trekken we een wijntje open en maak ik als snack een klein plateautje met serranoham, oude kaas en amsterdamse uitjes. Ik wilde eerst uitgebreid gaan koken maar er zit een nieuw restaurantje in de stad waar we al eens eerder zijn geweest en waar het echt heel erg leuk is.. En dus besluiten we daar lekker te gaan eten. Mijn avondeten bestaat uit tapas. We eten een paar oesters, kaaskroketjes, bruschetta’s, zalm, mini wagyu burgers etc. We zijn niet zo van de desserts dus die slaan we over. Wel krijgen we bij de espresso onwijs lekkere truffel-chocolade boontjes… 

Chocoladesmoothie

Tapas

Quote uit het restaurant

Zondag

De laatste dag alweer van mijn food diary en ik vond het weer ontzettend leuk om te doen. Het werkt ook een soort van reflecterend voor mijzelf. Snel een paar bonbons naar binnen schuiven valt niemand op, maar zodra je die dingen moet gaan opschrijven haha.. Busted! Bij mij werkt het zo: als je geen ‘slechte’ dingen in huis hebt kun je ze ook niet eten. Ik haal heus wel eens een pak koekjes, maar die gaan dan ook die dag meteen op. Al die suikers in de koekjes werken verslavend en ze zullen je na de eerste hap een ‘IK WIL MEER!’ gevoel geven. Ik bak dus eens per week een wortelcake, een gezonde taart of ik maak een pot koekjes of snackrepen. Van deze lekkere home made tussendoortjes raak je wél verzadigd zonder zoveel aan zooi binnen te krijgen. Afijn, mijn ontbijt van vandaag bestaat uit een eitje. Ik moet eerlijk toegeven dat we weer flink zijn wezen stappen en dat ik weer eens een klein katertje heb. Gek genoeg heb ik zelden hoofdpijn en wel door het volgende wondermiddel, water! Drink hier genoeg van en alles komt goed. Als tussendoortje bak ik een wortelcake. Omdat ik veel te laat wakker werd was mijn ontbijt eigenlijk rond lunchtijd en daardoor eet ik maar een stuk wortelcake als lunch. Het regent al de hele dag zo hard en daardoor krijg ik zin om een stoofpotje te maken als avondeten. This must be a sunday! De stoofpot bestaat uit tomaten, uien, wortels, zoete aardappel, doperwten en chorizo. Hij is goed gelukt dus hij mag vanavond op mijn blog. Als snack neem ik stiekem nóg een stukje worteltaart met een kop thee. Hierna ga ik lekker naar bed want ik wil morgen iets productiever zijn dan vandaag..

Eitje

Worteltaart

Stoofpotje

Nou, dat was hem dan! Ik ben benieuwd wat jullie van mijn diary vinden en ik hoop dat je hem met plezier hebt gelezen. De recepten van wat ik eet staan veelal op mijn blog en zo niet, dan komen ze er nog op. Je mag daarnaast natuurlijk altijd contact met mij opnemen als je vragen, tips of suggesties hebt. Tot zo ver mijn beaufooddiary :)

Liefs,

 Bo
Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.