Fluweelzachte chocolade mokka taart | Oh My Pie

Fluweelzachte chocolade mokka taart, Oh My Pie recepten, Gezondere taarten, Makkelijke chocolade taart, Glutenvrije chocolade taart, Plantaardige chocolade taart, Makkelijke mokkataart, Beaufood recepten, Glutenvrije chocolade taart makkelijk

Die lieve Marike van Oh My Pie flikt het ‘m gewoon weer! Een paar weken geleden toverde ze weer zo’n fantastisch bakboek tevoorschijn: Bakken Zonder Tarwe. Of nou ja toveren, ze heeft er keihard voor gewerkt. Kennen jullie deze mango taart nog uit boek nummer één? Deze taart was een énorm succes en dat kan ik wederom over deze chocolade mokka taart zeggen. De vulling is  fluweelzacht en de bodem heerlijk koekig. Als dat een woord is. Ach, het mijn blog dus vanaf nu is koekig een woord ;) Ik had wel mijn bedenkingen bij de vulling toen ik hem in de taartvorm schonk. Er zit niets van gelatine in dus hoe zou dat dan opstijven? De taart stond het eerste uur een beetje wiebelig te wezen in de koelkast (geduld Bo, geduld..),  maar na drie uur was hij PERFECT. Wat een heerlijke taart weer Marike!

Voor iedereen die Marike nog niet kent: zij is dé koningin op het gebied van glutenvrije baksels. Daarnaast zijn haar recepten ook nog eens voedzaam, zonder zooi en gebruikt ze veelal plantaardige ingrediënten. Zo is de chocolade mokka vulling van deze taart bijvoorbeeld gemaakt met kokosmelk. De mokka smaak verkrijg je heel eenvoudig door een zakje oploskoffie toe te voegen aan de vulling. Roer daar vervolgens een portie gesmolten pure chocolade door.. Je weet niet wat je proeft. Heer-lijk. Hieronder vind je het recept!

Fluweelzachte chocolade mokka taart, Oh My Pie recepten, Gezondere taarten, Makkelijke chocolade taart, Glutenvrije chocolade taart, Plantaardige chocolade taart, Makkelijke mokkataart, Beaufood recepten, Glutenvrije chocolade taart makkelijk

Dit heb je nodig voor deze fluweelzachte chocolade mokka taart van Oh My Pie

Voor de bodem

  • 180 gr kikkererwten meel – Dit meel is glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten! Geen zin om op pad te gaan voor kikkererwtenmeel? Vervang dit dan door bijvoorbeeld havermeel of boekweitmeel.
  • 30 gr kokosbloesemsuiker – of honing
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie
  • 60 ml (amandel)melk

Voor de vulling:

  • 400 ml kokosmelk – ik vind de kokosmelk van Fairtrade het lekkerst
  • 30 gr ahornsiroop – of honing
  • 1 zakje oploskoffie
  • 1 flinke el rauwe cacao
  • 100 pure chocolade – zo puur mogelijk
  • 1 tl vanille extract

Fluweelzachte chocolade mokka taart, Oh My Pie recepten, Gezondere taarten, Makkelijke chocolade taart, Glutenvrije chocolade taart, Plantaardige chocolade taart, Makkelijke mokkataart, Beaufood recepten, Glutenvrije chocolade taart makkelijk

Zo maak je het

Bekleed de bodem van een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in.

Roer het meel, de kokosbloesemsuiker, snuf zeezout en bakpoeder door elkaar. Smelt de kokosolie en schenk dit samen met de amandelmelk bij de droge ingrediënten. Kneed met de hand tot een egaal deeg. Bekleed de springvorm met het deeg, dek hem af met folie en zet een half uurtje in de koelkast.

Verwarm hierna de oven voor op 170 graden en bak de taartbodem in zo’n 15 minuten goudbruin.

Ga ondertussen verder met de vulling.  Doe de kokosmelk, ahornsiroop, oploskoffie en rauwe cacao in een pannetje en verwarm dit. Let op dat het mengsel niet kookt. Zet het vuur uit en doe de pure chocolade erbij. Wacht twee minuten en roer het mengsel door elkaar tot de chocolade helemaal is opgenomen.

Voeg de vanille en zeezout toe en laat de chocoladevulling een half uurtje staan. Spatel de vulling hierna nog eens door elkaar en schenk het vervolgens in de springvorm. Lik vooral de spatel even af en schuif de mokkataart voor minimaal drie uur in de koelkast.

Snijd hem voor het serveren in mooie punten en serveer optioneel met gewone slagroom of kokosslagroom.

Genieten :D

Fluweelzachte chocolade mokka taart, Oh My Pie recepten, Gezondere taarten, Makkelijke chocolade taart, Glutenvrije chocolade taart, Plantaardige chocolade taart, Makkelijke mokkataart, Beaufood recepten, Glutenvrije chocolade taart makkelijk

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!