...

Flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien)

Flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien)

door | apr 30, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Glutenvrije flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien) - Beaufood

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan mijn (en ieder ander) blog? Het is mijn eigen stukje web waarop ik mijn culinaire ei kwijt kan. Ik bepaal zelf welke recepten, teksten foto’s en hersenspinsels ik plaats zonder dat iemand zegt ‘hee dit mag of kan niet!’ Het is geen kookboek waarin ik me aan bepaalde regels moet houden en alleen ik ben the boss lady over de blogs die ik schrijf. En dat komt goed uit want ik verzin af en toe nogal eens wat ;) Zoals de naam flat cake. Bestaat zoiets? Ik zocht het op en kwam op google alleen uit op ronde cake bodems. Alleen was mijn cake niet rond maar rechthoekig. En plat dus. Maar hij rook zo heerlijk en zag er veelbelovend uit totdat hij uit de oven kwam en was ingezakt tot een platte cake. Hmm.. Maar hij was wel super lekker en ik doopte hem om tot een flat cake. Niemand die tegen me zegt dat het geen flat cake is en dat ik hem overnieuw moet maken omdat hij op het eerste oog een beetje mislukt was. Dus zie hier: een flat cake van kokosmeel met mascarpone en aardbeien! 

Maar mascarpone is toch niet gezond? Klopt, als in het is vrij vet. Maar van een beetje vet is nog nooit iemand dood gegaan (wel van heel veel vet) en een dun laagje op deze cake is ZO lekker. Helemaal in combinatie met wat aardbeitjes. En een drupje dadenstroop als je er helemaal een feest van wilt maken. Kokosmeel is trouwens te verkrijgen in bio winkels of op de markt. Het is een glutenvrij meelsoort (van kokos dus) en lekker als je glutenvrij wilt bakken. Eerder maakte ik er al deze yoghurt kokos cake mee, maar omdat sommige van jullie niet gek zijn op banaan maakte ik er eentje zonder. Lief heeee :) Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor 1 cake / 8 tot plakjes

  • 65 gr kokosmeel
  • 5 eieren – eiwit en dooier gescheiden 
  • 80 gr roomboter – kun je eventueel ook vervangen door kokosvet 
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appel azijn
  • snuf zout
  • 3 el dadelsstroop

Voor erop

  • een paar aardbeien
  • likje mascarpone

 

 

Glutenvrije flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien) - Beaufood

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier.

Neem twee kommetjes. Mix in de ene kom de eiwitten stijf. Mix in de andere kom de eidooiers samen met de overige ingrediënten tot een beslag. Schep het beslag bij de eiwitten en meng door elkaar.

Schep het beslag in de cakevorm (het is vrij lobbig), strijk glad en zet 30 minuten in de oven.

Is de cake klaar? Laat hem dan volledig afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd er plakjes van. Je kunt de cake drie tot vier dagen bewaren.

 

 

Glutenvrije flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien) - Beaufood

 

 

Liever toch een skinny plakje flat cake eten? Vervang de mascarpone dan door kwark. Beleg een stukje met aardbeien, frambozen, bosbessen, peer of een ander soort fruit

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *