...

Flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien)

Flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien)

door | apr 30, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Glutenvrije flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien) - Beaufood

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan mijn (en ieder ander) blog? Het is mijn eigen stukje web waarop ik mijn culinaire ei kwijt kan. Ik bepaal zelf welke recepten, teksten foto’s en hersenspinsels ik plaats zonder dat iemand zegt ‘hee dit mag of kan niet!’ Het is geen kookboek waarin ik me aan bepaalde regels moet houden en alleen ik ben the boss lady over de blogs die ik schrijf. En dat komt goed uit want ik verzin af en toe nogal eens wat ;) Zoals de naam flat cake. Bestaat zoiets? Ik zocht het op en kwam op google alleen uit op ronde cake bodems. Alleen was mijn cake niet rond maar rechthoekig. En plat dus. Maar hij rook zo heerlijk en zag er veelbelovend uit totdat hij uit de oven kwam en was ingezakt tot een platte cake. Hmm.. Maar hij was wel super lekker en ik doopte hem om tot een flat cake. Niemand die tegen me zegt dat het geen flat cake is en dat ik hem overnieuw moet maken omdat hij op het eerste oog een beetje mislukt was. Dus zie hier: een flat cake van kokosmeel met mascarpone en aardbeien! 

Maar mascarpone is toch niet gezond? Klopt, als in het is vrij vet. Maar van een beetje vet is nog nooit iemand dood gegaan (wel van heel veel vet) en een dun laagje op deze cake is ZO lekker. Helemaal in combinatie met wat aardbeitjes. En een drupje dadenstroop als je er helemaal een feest van wilt maken. Kokosmeel is trouwens te verkrijgen in bio winkels of op de markt. Het is een glutenvrij meelsoort (van kokos dus) en lekker als je glutenvrij wilt bakken. Eerder maakte ik er al deze yoghurt kokos cake mee, maar omdat sommige van jullie niet gek zijn op banaan maakte ik er eentje zonder. Lief heeee :) Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor 1 cake / 8 tot plakjes

  • 65 gr kokosmeel
  • 5 eieren – eiwit en dooier gescheiden 
  • 80 gr roomboter – kun je eventueel ook vervangen door kokosvet 
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appel azijn
  • snuf zout
  • 3 el dadelsstroop

Voor erop

  • een paar aardbeien
  • likje mascarpone

 

 

Glutenvrije flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien) - Beaufood

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier.

Neem twee kommetjes. Mix in de ene kom de eiwitten stijf. Mix in de andere kom de eidooiers samen met de overige ingrediënten tot een beslag. Schep het beslag bij de eiwitten en meng door elkaar.

Schep het beslag in de cakevorm (het is vrij lobbig), strijk glad en zet 30 minuten in de oven.

Is de cake klaar? Laat hem dan volledig afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd er plakjes van. Je kunt de cake drie tot vier dagen bewaren.

 

 

Glutenvrije flat cake van kokosmeel (met mascarpone en aardbeien) - Beaufood

 

 

Liever toch een skinny plakje flat cake eten? Vervang de mascarpone dan door kwark. Beleg een stukje met aardbeien, frambozen, bosbessen, peer of een ander soort fruit

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *