Ook dit recept is zoals je van mij gewend bent lekker, verantwoord én super easy om te maken. Heeel erg easy zelfs, je moet heel veel moeite doen om deze hapjes te laten mislukken. Oké, je moet de cupjes van filodeeg op tijd uit de oven halen maar dat is dan ook echt alles. Ik kies in dit recept voor filodeeg, omdat dat net even wat minder vet is dan gewoon bladerdeeg en tevens een stuk knapperiger. Vul de crispy cupjes met avocado swirl en tadaaa: je hebt een mooi en overheerlijk hapje!
Dit heb je nodig voor deze filodeegcupjes met avocado swirl / 8 stuks
- 8 vellen filodeeg – ongeveer 100 gr
- 1 grote avocado
- 2 flinke el mascarpone
- sap van 1/2 citroen
- snuf zwarte peper
Extra: een mini muffinvorm en een plastic spuitzak
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet de holtes van de mini muffinvorm in en laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg een vochtige theedoek over het deeg wanneer het ontdooit is om uitdrogen te voorkomen.
Snijd 16 vierkantjes van ongeveer 8 centimeter uit het deeg. Leg twee vellen op elkaar en duw dit voorzichtig in een holte zodat je een mooi kuipje krijgt. Ga door totdat je 8 kuipjes hebt. Bak de filodeegcups in 10 minuten knapperig en goudbruin. Ik heb ze misschien iets te lang in de oven laten staan want die van mij waren wel heel knapperig. Resultaat is een een tafel vol filodeegkruimels wanneer je een hap neemt ;)
Maak ondertussen de avocado swirl. Ontpit en pel de avocado. Pureer de avocado met een staafmixer samen met het citroensap, een snuf peper en zout tot een gladde mousse. Schep de mascarpone erbij en roer twee keer door. Schep het mengsel in een spuitzak.
Haal de filodeegcups uit de vorm en zet ze op een mooi bord. Spuit de avocado swirl in de holtes en serveer direct. Strooi nog een snuf zwarte peper over de cups.
Eet smakelijk!
0 reacties