...

Fantastische powerbars van vijgen en noten

Fantastische powerbars van vijgen en noten

door | sep 25, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Fantastische powerbar van vijgen en noten

Oh look, there’s gold in the stores! En dan heb ik het over goud in de vorm van heerlijk verse vijgen. Het is namelijk vijgenseizoen en ik raad je ten zeerste aan daar volop gebruik van te maken. Deze zacht zoete vruchten zijn echte vitaminebommetjes en zitten vol met mineralen. Een vijg bevat daarnaast vezels die een positieve werking hebben op je spijsvertering. Maar! Nu heb ik dus een probleepje aangezien ik vanmorgen de laatste vijgen door mijn havermout heb gedaan. Gelukkig heb ik voor het recept van Kelly van Goodfoodlove gedroogde vijgen nodig en die heb ik gelukkig wél in huis.

Een tijdje geleden snuffelde ik namelijk rond op Kelly haar website en zag een recept voor Fantastische vijgen-noten repen voorbij komen. Maken maken maken! En tijdens het maken kwam ik erachter dat deze repen écht fantastisch lekker zijn. Er komt geen oven aan te pas (wel plakkerige handjes) en het enige wat je nodig hebt zijn goede kneedskills en een keukenmachine of staafmixer. Toen ik vroeg of ik het recept hier mocht delen zei Kelly gelukkig yes!

 

Nodig voor 8 kleine reepjes

  • 100 gr gedroogde vijgen
  • 100 gr zachte dadels
  • 2 el honing
  • 50 ml water
  • 90 gr havermout
  • 50 gr macadamia noten – of ander soort noot naar keuze
  • 2 el rauwe cacao
  • optioneel voor een extra gezonde reep: 1 el maca poeder, 1 el chia en 3 el lijnzaad

PS ik heb het recept ieetsje aangepast.

 

 

Fantastische powerbar van vijgen en noten

 

 

Zo maak je ze

Ontpit de dadels en halveer de vijgen. Pureer de dadels, vijgen, honing en water tot puree in een keukenmachine of met een staafmixer.

Had de noten grof. Schep de puree in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Kneed alles goed door elkaar en vorm er een compacte bal van.

Je kunt het deeg in een vierkante vorm drukken (zorg ervoor dat de plak 2 a 3 cm dik is), of er met je handen een vierkant van maken op een stuk bakpapier zoals ik deed. Leg de plak mimimaal twee uur in de koelkast en snij er daarna kleine repen van. Of grote natuurlijk.

Geniet van je gezonde snack!

 

 

De repen kun je het beste bewaren in de koelkast. En in tegenstelling tot sommige andere raw bars kun je ze ook meenemen voor onderweg zonder dat je na een tijdje een klodder pasta in je handen hebt ;) Maar koel zijn ze wel het allerlekkerst

 

 

 

Bron recept: Goodfoodlove

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. D Berends

    De mijne waren ook zacht, vanwege het extra vocht om te pureren. Ik heb het gerecht even gedroogd in oven en daarna in de koelkast gezet.

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip! Het ligt een beetje aan de kwaliteit van de dadels heb ik gemerkt, hoeveel water je nodig hebt. Groetjes, Bo

      Antwoord
  2. soraya

    Hoi! Ik heb vorige week je repen gemaakt en ze zijn heerlijk, alleen ze zijn onwijs zacht.. Heb je een tip om ze iets steviger te krijgen? En heb je een indicatie van de voedingswaarden per reep?

    Antwoord
    • Bo

      Jammer Soraya! Ik hoop dat de smaak er niet minder om was? Misschien kun je iets meer havermout toevoegen of ze even in de vriezer leggen. Hierdoor worden ze wat harder. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *