Esfenaj | Perzische spinazie-amandel dip

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj is een Perzische dip waar ik een paar weken geleden nog nóóit van gehoord had, tot ik het in de winkel zag liggen. Toen er ook door een aantal van jullie om het recept werd gevraagd besloot ik aan de slag te gaan met dit lekkere smeerseltje. Het is een gezonde dip van spinazieamandelen en kikkererwten. Ik maakte mijn eigen versie en ik hoop dat jullie hem lekker vinden!

De dip is geweldig voor bij de borrel of als lunch op crackertjes. Ook heerlijk als avondeten trouwens. Ik schepte laatst twee eetlepels esfenaj bij mijn salade met spinazie, feta, rode ui en tomaatjes. Heeeel lekker én gezond :D

 

Dit heb je nodig voor deze Perzische spinazie-amandel dip

  • 2 flinke handen verse spinazie – gewassen
  • 1/2 rode ui
  • teentje knoflook
  • 400 gr kikkererwten – uit pot 
  • klein bosje verse dille – zo’n 7 gr
  • handje geroosterde amandelen – gezouten
  • 6 el yoghurt

 

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook en de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie geslonken is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Doe de kikkererwten in een kom en schep het spinazie mengsel erbij. Hak de dille fijn en schep dit er ook bij.

Pureer het mengsel kort met een staafmixer tot een romige dip. Doe er 50 ml water en 4 eetlepels yoghurt doorheen en breng alles op smaak met een snuf zout.

Hak de amandelen grof en schep als laatste door de esfenaj. Schep de dip in een kleinere kom en lepel er voor het serveren nog wat yoghurt overheen.

Geniet ervan!

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Dat klinkt echt heel goed! Ik ga ‘m zeker opslaan en eens kijken of ik dat ergens in kan verwerken… ik zit te denken aan misschien een lekkere wrap!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!