Esfenaj | Perzische spinazie-amandel dip

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj is een Perzische dip waar ik een paar weken geleden nog nóóit van gehoord had, tot ik het in de winkel zag liggen. Toen er ook door een aantal van jullie om het recept werd gevraagd besloot ik aan de slag te gaan met dit lekkere smeerseltje. Het is een gezonde dip van spinazieamandelen en kikkererwten. Ik maakte mijn eigen versie en ik hoop dat jullie hem lekker vinden!

De dip is geweldig voor bij de borrel of als lunch op crackertjes. Ook heerlijk als avondeten trouwens. Ik schepte laatst twee eetlepels esfenaj bij mijn salade met spinazie, feta, rode ui en tomaatjes. Heeeel lekker én gezond :D

 

Dit heb je nodig voor deze Perzische spinazie-amandel dip

  • 2 flinke handen verse spinazie – gewassen
  • 1/2 rode ui
  • teentje knoflook
  • 400 gr kikkererwten – uit pot 
  • klein bosje verse dille – zo’n 7 gr
  • handje geroosterde amandelen – gezouten
  • 6 el yoghurt

 

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook en de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie geslonken is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Doe de kikkererwten in een kom en schep het spinazie mengsel erbij. Hak de dille fijn en schep dit er ook bij.

Pureer het mengsel kort met een staafmixer tot een romige dip. Doe er 50 ml water en 4 eetlepels yoghurt doorheen en breng alles op smaak met een snuf zout.

Hak de amandelen grof en schep als laatste door de esfenaj. Schep de dip in een kleinere kom en lepel er voor het serveren nog wat yoghurt overheen.

Geniet ervan!

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
2 Comments
  1. Dat klinkt echt heel goed! Ik ga ‘m zeker opslaan en eens kijken of ik dat ergens in kan verwerken… ik zit te denken aan misschien een lekkere wrap!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!