...

Esfenaj | Perzische spinazie-amandel dip

Esfenaj | Perzische spinazie-amandel dip

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj is een Perzische dip waar ik een paar weken geleden nog nóóit van gehoord had, tot ik het in de winkel zag liggen. Toen er ook door een aantal van jullie om het recept werd gevraagd besloot ik aan de slag te gaan met dit lekkere smeerseltje. Het is een gezonde dip van spinazieamandelen en kikkererwten. Ik maakte mijn eigen versie en ik hoop dat jullie hem lekker vinden!

De dip is geweldig voor bij de borrel of als lunch op crackertjes. Ook heerlijk als avondeten trouwens. Ik schepte laatst twee eetlepels esfenaj bij mijn salade met spinazie, feta, rode ui en tomaatjes. Heeeel lekker én gezond :D

 

Dit heb je nodig voor deze Perzische spinazie-amandel dip

  • 2 flinke handen verse spinazie – gewassen
  • 1/2 rode ui
  • teentje knoflook
  • 400 gr kikkererwten – uit pot 
  • klein bosje verse dille – zo’n 7 gr
  • handje geroosterde amandelen – gezouten
  • 6 el yoghurt

 

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook en de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie geslonken is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Doe de kikkererwten in een kom en schep het spinazie mengsel erbij. Hak de dille fijn en schep dit er ook bij.

Pureer het mengsel kort met een staafmixer tot een romige dip. Doe er 50 ml water en 4 eetlepels yoghurt doorheen en breng alles op smaak met een snuf zout.

Hak de amandelen grof en schep als laatste door de esfenaj. Schep de dip in een kleinere kom en lepel er voor het serveren nog wat yoghurt overheen.

Geniet ervan!

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Esmee

    Dat klinkt echt heel goed! Ik ga ‘m zeker opslaan en eens kijken of ik dat ergens in kan verwerken… ik zit te denken aan misschien een lekkere wrap!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heerlijk Esmee!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *