...

Esfenaj | Perzische spinazie-amandel dip

Esfenaj | Perzische spinazie-amandel dip

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj is een Perzische dip waar ik een paar weken geleden nog nóóit van gehoord had, tot ik het in de winkel zag liggen. Toen er ook door een aantal van jullie om het recept werd gevraagd besloot ik aan de slag te gaan met dit lekkere smeerseltje. Het is een gezonde dip van spinazieamandelen en kikkererwten. Ik maakte mijn eigen versie en ik hoop dat jullie hem lekker vinden!

De dip is geweldig voor bij de borrel of als lunch op crackertjes. Ook heerlijk als avondeten trouwens. Ik schepte laatst twee eetlepels esfenaj bij mijn salade met spinazie, feta, rode ui en tomaatjes. Heeeel lekker én gezond :D

 

Dit heb je nodig voor deze Perzische spinazie-amandel dip

  • 2 flinke handen verse spinazie – gewassen
  • 1/2 rode ui
  • teentje knoflook
  • 400 gr kikkererwten – uit pot 
  • klein bosje verse dille – zo’n 7 gr
  • handje geroosterde amandelen – gezouten
  • 6 el yoghurt

 

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

Esfenaj recept, Perzische spinazie-amandel dip, Gezonde dip recepten, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde lunch ideeën, Hoe maak je esfenaj, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook en de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie geslonken is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Doe de kikkererwten in een kom en schep het spinazie mengsel erbij. Hak de dille fijn en schep dit er ook bij.

Pureer het mengsel kort met een staafmixer tot een romige dip. Doe er 50 ml water en 4 eetlepels yoghurt doorheen en breng alles op smaak met een snuf zout.

Hak de amandelen grof en schep als laatste door de esfenaj. Schep de dip in een kleinere kom en lepel er voor het serveren nog wat yoghurt overheen.

Geniet ervan!

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Esmee

    Dat klinkt echt heel goed! Ik ga ‘m zeker opslaan en eens kijken of ik dat ergens in kan verwerken… ik zit te denken aan misschien een lekkere wrap!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heerlijk Esmee!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *