...

Erwtensalade met tonijn en veldsla

Erwtensalade met tonijn en veldsla

door | jan 20, 2015 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Erwtensalade met tonijn en veldsla, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Salade met tonijn, Glutenrvrije lunch recepten, Gezonde roodblogs, Glutenvrije foodblogs

Deze salade lijkt een beetje op een tonijn pastasalade maar dan zonder de pasta. Ik heb al vaker verteld dat ik geen brood of pasta eet, al eet ik sinds kort eet ik wel glutenvrije pasta of maak ik broodjes van havermout. Toen ik dat een jaar geleden besloot vond ik het onwijs moeilijk om lunch alternatieven te vinden. Echt álles wat ik bedacht was met brood en ik had geen zin in die slappe (sorry Appie) salades van de AH to go. Maar als je jezelf even verdiept gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig denk ik niet eens meer aan brood tijdens lunch en ontdek ik elke dag nieuwe heerlijke lunchgerechten.

Voordeel is ook, dat ik geen vreetbuiten meer heb. Toen ik een jaar geleden stage liep en elf kilo dikker was at ik makkelijk vier dik belegde boterhammen weg. Nu is dat voor de mannen onder ons misschien vrij normaal, maar ik ben nogal klein van stuk dus het was voor mijn lichaam iets te hoog gegrepen. Na al die boterhammen kreeg ik na anderhalf a twee uur toch weer trek en omdat mijn lichaam dacht gezond bezig te zijn geweest met die bammetjes was het daarna een groot snackfeest in mijn hoofd. Ik had extreem veel last van vier-uurdips en daarom moest er echt wat suiker aan te pas komen, anders kon ik mezelf niet concentreren op mijn werk. Logisch toch? Niet dus. Een jaar later, kilo’s suiker en brood minder ben ik zóveel fitter dan voorheen. En een stuk dunner, maar dat heeft ook de nodige kilometers hardlopen gekost.

Gezond eten kost meer moeite dan ongezond eten. Het is heel makkelijk om even langs de bakker te lopen om daar een broodje te kopen. Maar zeg nou eerlijk. Die tien minuten in de keuken heb je er ’s avonds of ’s ochtends toch wel voor over om je fit en fijn in je lichaam te voelen? Met deze salade zit je helemaal goed want daar ben je maar zes minuten max aan kwijt :)

 

Erwtensalade met tonijn en veldsla, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Salade met tonijn, Glutenrvrije lunch recepten, Gezonde roodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 300 gram kikkererwten (uit pot)
  • 150 gram tonijnstukken (in water)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el naturel yoghurt
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • scheut olijfolie
  • 2 flinke handen veldsla

 

Zo maak je het

Laat een bakje vol lopen met heet water en ontdooi hierin de doperwten.

Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water.

Meng in een ander kommetje de tonijn met de mayo, yoghurt en 1 theelepel oregano tot een tonijnsalade.

Giet de doperwten af en schep de kikkererwten er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de andere theelepel organo.

Verdeel de erwten over twee borden (of twee bakjes als je het maakt voor onderweg). Daarna de veldsla, een paar scheppen tonijnsalade en top af met rode ui.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.