...

Erwtensalade met tonijn en veldsla

Erwtensalade met tonijn en veldsla

door | jan 20, 2015 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Erwtensalade met tonijn en veldsla, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Salade met tonijn, Glutenrvrije lunch recepten, Gezonde roodblogs, Glutenvrije foodblogs

Deze salade lijkt een beetje op een tonijn pastasalade maar dan zonder de pasta. Ik heb al vaker verteld dat ik geen brood of pasta eet, al eet ik sinds kort eet ik wel glutenvrije pasta of maak ik broodjes van havermout. Toen ik dat een jaar geleden besloot vond ik het onwijs moeilijk om lunch alternatieven te vinden. Echt álles wat ik bedacht was met brood en ik had geen zin in die slappe (sorry Appie) salades van de AH to go. Maar als je jezelf even verdiept gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig denk ik niet eens meer aan brood tijdens lunch en ontdek ik elke dag nieuwe heerlijke lunchgerechten.

Voordeel is ook, dat ik geen vreetbuiten meer heb. Toen ik een jaar geleden stage liep en elf kilo dikker was at ik makkelijk vier dik belegde boterhammen weg. Nu is dat voor de mannen onder ons misschien vrij normaal, maar ik ben nogal klein van stuk dus het was voor mijn lichaam iets te hoog gegrepen. Na al die boterhammen kreeg ik na anderhalf a twee uur toch weer trek en omdat mijn lichaam dacht gezond bezig te zijn geweest met die bammetjes was het daarna een groot snackfeest in mijn hoofd. Ik had extreem veel last van vier-uurdips en daarom moest er echt wat suiker aan te pas komen, anders kon ik mezelf niet concentreren op mijn werk. Logisch toch? Niet dus. Een jaar later, kilo’s suiker en brood minder ben ik zóveel fitter dan voorheen. En een stuk dunner, maar dat heeft ook de nodige kilometers hardlopen gekost.

Gezond eten kost meer moeite dan ongezond eten. Het is heel makkelijk om even langs de bakker te lopen om daar een broodje te kopen. Maar zeg nou eerlijk. Die tien minuten in de keuken heb je er ‘s avonds of ‘s ochtends toch wel voor over om je fit en fijn in je lichaam te voelen? Met deze salade zit je helemaal goed want daar ben je maar zes minuten max aan kwijt :)

 

Erwtensalade met tonijn en veldsla, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Salade met tonijn, Glutenrvrije lunch recepten, Gezonde roodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 300 gram kikkererwten (uit pot)
  • 150 gram tonijnstukken (in water)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el naturel yoghurt
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • scheut olijfolie
  • 2 flinke handen veldsla

 

Zo maak je het

Laat een bakje vol lopen met heet water en ontdooi hierin de doperwten.

Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water.

Meng in een ander kommetje de tonijn met de mayo, yoghurt en 1 theelepel oregano tot een tonijnsalade.

Giet de doperwten af en schep de kikkererwten er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de andere theelepel organo.

Verdeel de erwten over twee borden (of twee bakjes als je het maakt voor onderweg). Daarna de veldsla, een paar scheppen tonijnsalade en top af met rode ui.

 

Eet smakelijk!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *