Erwtensalade met tonijn en veldsla

Erwtensalade met tonijn en veldsla

door | jan 20, 2015 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Erwtensalade met tonijn en veldsla, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Salade met tonijn, Glutenrvrije lunch recepten, Gezonde roodblogs, Glutenvrije foodblogs

Deze salade lijkt een beetje op een tonijn pastasalade maar dan zonder de pasta. Ik heb al vaker verteld dat ik geen brood of pasta eet, al eet ik sinds kort eet ik wel glutenvrije pasta of maak ik broodjes van havermout. Toen ik dat een jaar geleden besloot vond ik het onwijs moeilijk om lunch alternatieven te vinden. Echt álles wat ik bedacht was met brood en ik had geen zin in die slappe (sorry Appie) salades van de AH to go. Maar als je jezelf even verdiept gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig denk ik niet eens meer aan brood tijdens lunch en ontdek ik elke dag nieuwe heerlijke lunchgerechten.

Voordeel is ook, dat ik geen vreetbuiten meer heb. Toen ik een jaar geleden stage liep en elf kilo dikker was at ik makkelijk vier dik belegde boterhammen weg. Nu is dat voor de mannen onder ons misschien vrij normaal, maar ik ben nogal klein van stuk dus het was voor mijn lichaam iets te hoog gegrepen. Na al die boterhammen kreeg ik na anderhalf a twee uur toch weer trek en omdat mijn lichaam dacht gezond bezig te zijn geweest met die bammetjes was het daarna een groot snackfeest in mijn hoofd. Ik had extreem veel last van vier-uurdips en daarom moest er echt wat suiker aan te pas komen, anders kon ik mezelf niet concentreren op mijn werk. Logisch toch? Niet dus. Een jaar later, kilo’s suiker en brood minder ben ik zóveel fitter dan voorheen. En een stuk dunner, maar dat heeft ook de nodige kilometers hardlopen gekost.

Gezond eten kost meer moeite dan ongezond eten. Het is heel makkelijk om even langs de bakker te lopen om daar een broodje te kopen. Maar zeg nou eerlijk. Die tien minuten in de keuken heb je er ’s avonds of ’s ochtends toch wel voor over om je fit en fijn in je lichaam te voelen? Met deze salade zit je helemaal goed want daar ben je maar zes minuten max aan kwijt :)

 

Erwtensalade met tonijn en veldsla, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Salade met tonijn, Glutenrvrije lunch recepten, Gezonde roodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 200 gram doperwten (diepvries)
 • 300 gram kikkererwten (uit pot)
 • 150 gram tonijnstukken (in water)
 • 1 el mayonaise
 • 1 el naturel yoghurt
 • 1 rode ui, in ringen
 • 2 tl gedroogde oregano
 • peper en zout
 • scheut olijfolie
 • 2 flinke handen veldsla

 

Zo maak je het

Laat een bakje vol lopen met heet water en ontdooi hierin de doperwten.

Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water.

Meng in een ander kommetje de tonijn met de mayo, yoghurt en 1 theelepel oregano tot een tonijnsalade.

Giet de doperwten af en schep de kikkererwten er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de andere theelepel organo.

Verdeel de erwten over twee borden (of twee bakjes als je het maakt voor onderweg). Daarna de veldsla, een paar scheppen tonijnsalade en top af met rode ui.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Koken Met Voorjaarskruiden: 36 Recepten Om Het Voorjaar Te Starten - […] Bekijk het volledige recept hier. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.