...

Energie smoothie met avocado en bleekselderij

Energie smoothie met avocado en bleekselderij

door | apr 12, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

In de sportschool ben ik nooit te vinden, maar ik trek wel een aantal keer per week (het streven is drie) mijn hardloopschoenen aan. Ik heb het geluk dat ik in de stad woon én naast een prachtig park. Als ik de voordeur uit loop is het één keer struikelen en ik zit tussen de hertjes. Wat overigens super leuk is omdat ze je altijd zo koddig aankijken als je voorbij zwoegd.

Afijn, hardlopen dus. Ik loop het liefst in de morgen en ontbijt eigenlijk nooit voordat ik ga. Wel drink ik een smoothie vooraf en vanmorgen maakte ik deze energie smoothie!

 

 

Nodig voor 1/2 liter (die ik voor de helft op drink en na het sporten de andere helft)

  • 1/2 avocado
  • 1 stengel bleekselderij
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 peer
  • 1 banaan

 

Zo maak je hem

Schil de avocado en de banaan. Stop alles in de blender en blenden maar! Minimaal 1 minuut zodat je een gladde en romige smoothie krijgt.

Voeg water toe totdat hij de gewenste dikte heeft.

 

 

 

Bleekselderij is net als wortelen rijk aan beta-caroteen. Dit zet je lichaam zelf om in vitamine A en deze vitamine zorgt op zijn beurt voor een goede weerstand en gezichtsvermogen. De groente bevat ook kalium en dit mineraal is belangrijk voor de energiehuishouding in je spieren

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *