...

Eierwrap met geitenkaas en spinazie

Eierwrap met geitenkaas en spinazie

door | mrt 13, 2017 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 2 reacties

Eierwrap met geitenkaas en spinazie, Gezonde ontbijt recepten, Glutenvrij ontbijten, Slank ontbijten, Suikervrij ontbijten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Ik was even een tijdje uit mijn ontbijtmodus maar ik deed de afgelopen weken een hoop inspiratie op en daardoor ben ik weer helemaal into lekkere ontbijtjes! De afgelopen periode at ik in de ochtend vaak crackertjes met honing geitenkaas of havermout met een geprakt banaantje maar ik merk toch dat ik beter functioneer als ik de dag start met een voedzamer ontbijt. Ook ik heb af en toe zin om mijn 80/20 regel niet zo nauw te nemen, maar met mijn reis naar Bali in het vooruitzicht en het lente zonnetje ben ik weer helemaal gemotiveerd om zo gezond en lekker mogelijk te eten!

Vandaag heb ik een heerlijk en gezond ontbijtrecept voor jullie die je trouwens ook prima kunt nuttigen als lunch. Eierwraps met geitenkaas en spinazie! Ik ben gek op wraps maar als je iets minder tijd hebt om de ochtend kun je ook een wrap maken van alleen ei die je vervolgens vult met lekkere ingrediënten als spinazie, geroosterde pijnboompitjes of geitenkaas. Vaste lezers onder jullie zullen onderhand wel weten dat ik GEK ben op geitenkaas – helemaal in combinatie  met honing – maar als je zin hebt in iets anders kun je dit ook vervangen door feta of hüttenkäse. Ook heerlijk!

Dit heb je nodig voor 2 personen

 • 3 eieren
 • 2 flinke handen verse spinazie
 • 2 el pijnboompitten
 • 2 el zachte geitenkaas
 • handje peterselie – fijngehakt
 • 1 el honing
 • 1 avocado – in plakjes gesneden

 

Eierwrap met geitenkaas en spinazie, Gezonde ontbijt recepten, Glutenvrij ontbijten, Slank ontbijten, Suikervrij ontbijten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Eierwrap met geitenkaas en spinazie, Gezonde ontbijt recepten, Glutenvrij ontbijten, Slank ontbijten, Suikervrij ontbijten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je deze eierwraps met geitenkaas en spinazie

Klop de eieren los met 3 el water en verhit een klontje kokosvet in een koekenpan. Schenk de helft van het eiermengsel in de pan en bak er een dunne wrap van. Ga door tot je twee wraps hebt.

Pak ondertussen een andere pan en rooster hierin de pijnboompitten. Schep na een paar minuutjes de spinazie erbij en bak nog even vier minuten mee.

Leg de wraps op twee borden en vul ze met de spinazie, geitenkaas, honing, verse peterselie, de avocado en een snuf zout en peper.

 

 

Je kunt deze wraps ‘s ochtends maken, oprollen in een stuk bakpapier of in een bakje doen en meenemen als lunch voor tussen de middag!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. H

  Wat zijn de voedings waarden van dit gerecht ?

  Antwoord
  • Bo

   Ik reken helaas geen voedingswaarden uit per recept :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *