Anders dat de meeste eiersalades bestaat deze salade grotendeels uit.. ja mensen echt: eieren! Geloof mij, dat is niet altijd het geval wanneer je kant en klare salades koopt. Daar zit vaak voor 40 tot 50 % mayonaise en suiker in. Prima te doen hoor, maar dat kunnen wij natuurlijk beter. Én lekkerder want in plaats van gewone mayonaise voeg je een lik truffelmayo toe aan je eiersalade. Echt, JUM! Vervang de helft van de mayo door yoghurt en je hebt ook nog eens een verantwoorde eiersalade die heerlijk is op getoast (glutenvrij) brood, een cracker of toastjes bij de borrel!
Dit heb je nodig voor deze eiersalade met truffelmayo / ongeveer 350 gram
- 4 grote eieren – kies voor drie sterren Beter Leven keurmerk lieve mensen
- 1 rood uitje
- bosje verse bieslook – 15 gr
- 50 gr yoghurt
- 3 el truffelmayo – 4 mag ook ;)
- 1 tl dijonmosterd
- 1 tl appelazijn – witte wijnazijn kan ook
Zo maak je het
Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Zo zijn ze straks makkelijker te pellen.
Snijd ondertussen de bieslook heel klein en snipper de rode ui. Pel de eieren en prak ze met een vork in een kom. Roer de bieslook, rode ui, yoghurt, truffelmayo, mosterd en appelazijn erdoor. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
That’s it! Maak deze salade gerust een dag van te voren. Na een nachtje in de koelkast is hij extra lekker..
0 reacties