...

Eerste kerst in ons nieuwe huis & dit was mijn viergangen kerstmenu!

Eerste kerst in ons nieuwe huis & dit was mijn viergangen kerstmenu!

door | dec 30, 2016 | Recepten | 0 Reacties

Iets meer dan vijf jaar geleden verliet ik mijn moeders huis om mijn eigen boontjes te doppen en op kamers te gaan in Utrecht. Precies drie verhuizingen verder kocht ik samen met Mike in juni ons eerste grote mensen huis. Dat ging niet zonder slag of stoot want ik had nogal wat wensen, maar helaas geen miljoen op mijn rekening ;) Maar één ding moest en zou er komen en dat was een grote open keuken waarin een eettafel past waaraan acht personen gezellig kunnen dineren. En dat is gelukt! Ik kon dan ook niet wachten om tweede kerstdag een compleet diner op tafel te toveren voor mijn paps, lover en drie beste vriendinnen. In deze blog vertel ik jullie hoe mijn dinertafel eruit zag en welke gerechten ik op tweede kerstdag serveerde!

Ik zou je graag vertellen dat ik alles super goed georganiseerd had en dat alle boodschappen voor het diner al netjes in huis waren gehaald, maar in werkelijkheid reed ik vijf uur van te voren (op tweede kerstdag) naar de supermarkt. De dagen voor kerst waren zo ontzettend druk dat ik geen tijd had om alles rustig voor te bereiden. Gelukkig waren alle ingrediënten aanwezig in de winkel en verzon ik er ter plekke nog een tussengerecht bij. Chaotisch als ik soms ben vond ik het eigenlijk wel prima, zo lekker last minute.

Als voorgerecht aten we een carpaccio van biet met gebakken spekjes, zachte geitenkaas, balsamico dressing, rucola en rode ui. Het tussengerecht bestond uit een soepje van courgette geserveerd in een champagneglas met daarnaast crostini’s met pepermakreel. Als hoofdgerecht serveerde ik gevulde kip uit de oven met parmaham en daarbij wortels gebakken in honing, broccoli en aardappel balletjes. Omdat ik kaas en truffel lovers te eten kreeg maakte ik een saus van gorgonzola en een paddestoelensaus met truffel. Beide schaaltjes zijn tot op de bodem leeg gegaan. Missie geslaagd! Als dessert wilde ik eerst dezelfde chocolade cheesecake serveren die ik maakte voor de meiden met Sinterkerst. Alleen kwam mijn tante op eerste kerstdag met zó’n lekker dessert aan dat ik besloot mijn cheesecake te verruilen voor een toetje van tokkelroom, ijs en oreo koekjes. Niet gezond, wel HEEL erg lekker.. Ik heb helaas geen foto’s van het eten want het was te druk, te gezellig en te donker :)

Zoals veel van jullie al via Instagram hebben kunnen gezien maakte mijn vader laatst een fantástische eettafel voor ons van beton. Hij is zooo mooi dat ik elke dag blij word als ik er alleen al naar kijk. Laat staan wanneer er tweede kerstdag allemaal lieve vrienden en familie omheen zitten waarvoor ik mag koken. Zo’n gave tafel vraagt natuurlijk om een mooie tafeldekking  dus ik ging op zoek naar bestek, glazen, kleden en borden. Dit is het resultaat!

De eerste kerst in ons nieuwe huis met goud bestek, truffelsaus en een magnum cava, Fonq bestek, Kersttafel inspiratie, Glazen Pip, Vintage bestek Amafa, Asa borden, Tafelloper VT wonen

De eerste kerst in ons nieuwe huis met goud bestek, truffelsaus en een magnum cava, Fonq bestek, Kersttafel inspiratie, Glazen Pip, Vintage bestek Amafa, Asa borden, Tafelloper VT wonen

De eerste kerst in ons nieuwe huis met goud bestek, truffelsaus en een magnum cava, Fonq bestek, Kersttafel inspiratie, Glazen Pip, Vintage bestek Amafa, Asa borden, Tafelloper VT wonen

Cava cocktail met licor 43, Cocktails met cava, Cocktails met 43, Makkelijke cocktail recepten, Cocktails met rozemarijn, Beaufood recepten

Kerst 2016, je was geslaagd! De witte tafelloper en het vintage gouden bestek vond ik online bij fonQ en de wijnglazen zijn van Pip. Voor iedereen die een mooi gedekte tafel wil tijdens een etentje, dit gouden bestek is fan-tas-tisch en staat zo tof bij beton en wit! De zwarte kaarsenhouder komt van de Kwantum en de betonnen eettafel was zoveel werk om te maken dat het bij dit enige exemplaar blijft ;) Ik hoop dat jullie een heerlijke kerst hebben gehad en ik wil diegene die mij hebben getagt in de gerechten die jullie van Beaufood hebben gemaakt heel erg bedanken. Súper leuk om te zien hoe lekker jullie het vonden!

Liefs,

Bo

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *