Iets meer dan vijf jaar geleden verliet ik mijn moeders huis om mijn eigen boontjes te doppen en op kamers te gaan in Utrecht. Precies drie verhuizingen verder kocht ik samen met Mike in juni ons eerste grote mensen huis. Dat ging niet zonder slag of stoot want ik had nogal wat wensen, maar helaas geen miljoen op mijn rekening ;) Maar één ding moest en zou er komen en dat was een grote open keuken waarin een eettafel past waaraan acht personen gezellig kunnen dineren. En dat is gelukt! Ik kon dan ook niet wachten om tweede kerstdag een compleet diner op tafel te toveren voor mijn paps, lover en drie beste vriendinnen. In deze blog vertel ik jullie hoe mijn dinertafel eruit zag en welke gerechten ik op tweede kerstdag serveerde!
Ik zou je graag vertellen dat ik alles super goed georganiseerd had en dat alle boodschappen voor het diner al netjes in huis waren gehaald, maar in werkelijkheid reed ik vijf uur van te voren (op tweede kerstdag) naar de supermarkt. De dagen voor kerst waren zo ontzettend druk dat ik geen tijd had om alles rustig voor te bereiden. Gelukkig waren alle ingrediënten aanwezig in de winkel en verzon ik er ter plekke nog een tussengerecht bij. Chaotisch als ik soms ben vond ik het eigenlijk wel prima, zo lekker last minute.
Als voorgerecht aten we een carpaccio van biet met gebakken spekjes, zachte geitenkaas, balsamico dressing, rucola en rode ui. Het tussengerecht bestond uit een soepje van courgette geserveerd in een champagneglas met daarnaast crostini’s met pepermakreel. Als hoofdgerecht serveerde ik gevulde kip uit de oven met parmaham en daarbij wortels gebakken in honing, broccoli en aardappel balletjes. Omdat ik kaas en truffel lovers te eten kreeg maakte ik een saus van gorgonzola en een paddestoelensaus met truffel. Beide schaaltjes zijn tot op de bodem leeg gegaan. Missie geslaagd! Als dessert wilde ik eerst dezelfde chocolade cheesecake serveren die ik maakte voor de meiden met Sinterkerst. Alleen kwam mijn tante op eerste kerstdag met zó’n lekker dessert aan dat ik besloot mijn cheesecake te verruilen voor een toetje van tokkelroom, ijs en oreo koekjes. Niet gezond, wel HEEL erg lekker.. Ik heb helaas geen foto’s van het eten want het was te druk, te gezellig en te donker :)
Zoals veel van jullie al via Instagram hebben kunnen gezien maakte mijn vader laatst een fantástische eettafel voor ons van beton. Hij is zooo mooi dat ik elke dag blij word als ik er alleen al naar kijk. Laat staan wanneer er tweede kerstdag allemaal lieve vrienden en familie omheen zitten waarvoor ik mag koken. Zo’n gave tafel vraagt natuurlijk om een mooie tafeldekking dus ik ging op zoek naar bestek, glazen, kleden en borden. Dit is het resultaat!
Kerst 2016, je was geslaagd! De witte tafelloper en het vintage gouden bestek vond ik online bij fonQ en de wijnglazen zijn van Pip. Voor iedereen die een mooi gedekte tafel wil tijdens een etentje, dit gouden bestek is fan-tas-tisch en staat zo tof bij beton en wit! De zwarte kaarsenhouder komt van de Kwantum en de betonnen eettafel was zoveel werk om te maken dat het bij dit enige exemplaar blijft ;) Ik hoop dat jullie een heerlijke kerst hebben gehad en ik wil diegene die mij hebben getagt in de gerechten die jullie van Beaufood hebben gemaakt heel erg bedanken. Súper leuk om te zien hoe lekker jullie het vonden!
Liefs,
Bo
0 reacties