Nog iets minder dan twee weken en dan barst de gezelligheid van kerst weer los. Eerder vertelde ik al dat ik de dagen voor kerst misschien nog wel het allerleukst vind. Samen met Mike een kerstboom uitzoeken, lekkere recepten bedenken, kerstetentjes organiseren en niet te vergeten mijn verjaardag. Ik ben op 23 december jarig en dat betekent dat ik bíjna een kerstkind was geweest. Ik kijk nu al uit naar de aankomende dagen. Nu ben ik als foodie stiekem al weken bezig met recepten voor het kerstdiner, borrelhapjes voor oud&nieuw en een taart voor mijn verjaardag. De eerste voorgerechten staan al online en vind het super leuk om te zien hoe goed de tonijn tartaartjes en sesam en de gevulde avocado schuitjes met garnalensalade ontvangen worden! Mocht je een van deze gerechtjes maken, laat het me vooral weten door middel van een berichtje of foto. Dat vind ik echt suuuper leuk.
Speciaal voor kerst verzamelde ik mijn favoriete foodie friends en samen maakten we niet één, maar twee heerlijke driegangen kerstmenu’s inclusief wijnsuggesties. Het eerste kerstmenu vinden jullie hieronder.
Ik hoop dat jullie ervan genieten. Maak er een feestje van!
Glutenvrije bladerdeeg taartjes met gerookte zalm en dille room
Deze taartjes van bladerdeeg heb je binnen no time op tafel staan. Lekker eten is onmisbaar met kerst maar het is natuurlijk niet de bedoeling om de halve dag in de keuken door te brengen. De taartjes maak je met bladerdeeg in een muffinvorm waarna je ze vult met gerookte zalm en verse kruiden. Heeeel erg lekker en ze zien er zo gezellig uit op tafel.
Mike’s wijnsuggestie: Riesling d’Alsace. Een fris droge fruitige wijn die perfect samengaat met de vettige gerookte zalm.
Hertenbiefstuk in rode portsaus
Annemiek van Keukenliefde maakte het hoofdgerecht en daar kunnen we een heel ingewikkeld iets van maken, maar het allerlekkerst vinden wij gewoon een mooi mals stukje vlees met daaroverheen een zelfgemaakte saus. Echt jongens, maak de saus áltijd zelf. Vergeet dat kant en klare zakje uit de winkel want zelfgemaakte saus is zoveel lekkerder. Serveer er groenten en stoofpeertjes bij en je avond kan niet meer stuk. Klik op de foto om naar het recept van de biefstuk, portsaus en stoofpeertjes te gaan.
Mike’s wijnsuggestie: Chianti Classico. Een intense robijnrode wijn met een complexe smaak en tonen van donkere bosbessen, een goede keuze bij de stevige smaken van dit gerecht.
Oreo toetje in een glaasje
Ik wil bij de recept allereerst even zeggen, Suzanne bedankt! Wat een héérlijk dessert. Ik denk dat heel veel mensen hier blij van gaan worden als dit nagerecht op tafel verschijnt. Ook dit recept is makkelijk te bereiden en heeft alleen even wat tijd in de koelkast nodig om op te stijven. Dit dessert is niet super healthy maar hee.. Het is kerst. En dan mogen we best een beetje spijbelen ;)
Mike’s wijnsuggestie: Muscat de Beaumes de Venise. Een fruitige dessertwijn met rozijntjes en honing. Een bijzondere combinatie!
Op zoek naar nog meer inspiratie? Dit is het kerst menu van Betty, Lianne en Reny!
Wijnsuggestie: Gruner Veltliner. Een peperige witte wijn met groene tonen die verbazend goed te combineren is met deze groene groentesoep.
**
Zalm met Italiaanse kruidenkorst
Wijnsuggestie: Macon Villages – Chardonnay. Een ronde romige smaak en een lekkere frisse fruitigheid die de smaken van de zalm goed begeleiden.
**
Wijnsuggestie: Valpolicella Ripasso. Robijn rode wijn met geuren van onder andere vanille en kaneel.
Ik wil jullie alvast hele fijne en gezellig feestdagen wensen! Ik hoop dat jullie genieten van heerlijk eten, goede gesprekken en vooral heel veel gezelligheid met familie en vrienden. Liefs!
0 reacties