Een heerlijk driegangen kerstmenu inclusief wijnsuggesties

Van mij, voor jou: een heerlijk driegangen kerstmenu!, Hertenbiefstuk met rode portsaus, Zelf rode portsaus maken, Hertenbiefstuk bakken, Bloggers kerstmenu, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten met gerookte zalm , Lekkere hoofdgerechten kerst

Nog iets minder dan twee weken en dan barst de gezelligheid van kerst weer los. Eerder vertelde ik al dat ik de dagen voor kerst misschien nog wel het allerleukst vind. Samen met Mike een kerstboom uitzoeken, lekkere recepten bedenken, kerstetentjes organiseren en niet te vergeten mijn verjaardag. Ik ben op 23 december jarig en dat betekent dat ik bíjna een kerstkind was geweest. Ik kijk nu al uit naar de aankomende dagen. Nu ben ik als foodie stiekem al weken bezig met recepten voor het kerstdiner, borrelhapjes voor oud&nieuw en een taart voor mijn verjaardag. De eerste voorgerechten staan al online en vind het super leuk om te zien hoe goed de tonijn tartaartjes en sesam en de gevulde avocado schuitjes met garnalensalade ontvangen worden! Mocht je een van deze gerechtjes maken, laat het me vooral weten door middel van een berichtje of foto. Dat vind ik echt suuuper leuk.

Speciaal voor kerst verzamelde ik mijn favoriete foodie friends en samen maakten we niet één, maar twee heerlijke driegangen kerstmenu’s inclusief wijnsuggesties. Het eerste kerstmenu vinden jullie hieronder.

Ik hoop dat jullie ervan genieten. Maak er een feestje van!

 

Glutenvrije bladerdeeg taartjes met gerookte zalm en dille room

Deze taartjes van bladerdeeg heb je binnen no time op tafel staan. Lekker eten is onmisbaar met kerst maar het is natuurlijk niet de bedoeling om de halve dag in de keuken door te brengen. De taartjes maak je met bladerdeeg in een muffinvorm waarna je ze vult met gerookte zalm en verse kruiden. Heeeel erg lekker en ze zien er zo gezellig uit op tafel.

Mike’s wijnsuggestie: Riesling d’Alsace. Een fris droge fruitige wijn die perfect samengaat met de vettige gerookte zalm.

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

Hertenbiefstuk in rode portsaus

Annemiek van Keukenliefde maakte het hoofdgerecht en daar kunnen we een heel ingewikkeld iets van maken, maar het allerlekkerst vinden wij gewoon een mooi mals stukje vlees met daaroverheen een zelfgemaakte saus. Echt jongens, maak de saus áltijd zelf. Vergeet dat kant en klare zakje uit de winkel want zelfgemaakte saus is zoveel lekkerder. Serveer er groenten en stoofpeertjes bij en je avond kan niet meer stuk. Klik op de foto om naar het recept van de biefstuk, portsaus en stoofpeertjes te gaan.

Mike’s wijnsuggestie: Chianti Classico. Een intense robijnrode wijn met een complexe smaak en tonen van donkere bosbessen, een goede keuze bij de stevige smaken van dit gerecht.


Van mij, voor jou: een heerlijk driegangen kerstmenu!, Hertenbiefstuk met rode portsaus, Zelf rode portsaus maken, Hertenbiefstuk bakken, Bloggers kerstmenu, Glutenvrije voorgerechten, Voorgerechten met gerookte zalm , Lekkere hoofdgerechten kerst

 

Oreo toetje in een glaasje 

Ik wil bij de recept allereerst even zeggen, Suzanne bedankt! Wat een héérlijk dessert. Ik denk dat heel veel mensen hier blij van gaan worden als dit nagerecht op tafel verschijnt. Ook dit recept is makkelijk te bereiden en heeft alleen even wat tijd in de koelkast nodig om op te stijven. Dit dessert is niet super healthy maar hee.. Het is kerst. En dan mogen we best een beetje spijbelen ;)

Mike’s wijnsuggestie: Muscat de Beaumes de Venise. Een fruitige dessertwijn met rozijntjes en honing. Een bijzondere combinatie!

 

Van mij, voor jou: een heerlijk driegangen kerstmenu!, Oreo toetje in een glaasje, Nagerechten met monchou, Lekkere nagerechten kerst, Kerstrecepten inspiratie, Blogger recepten, Dessert met oreo koekjes

 

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Dit is het kerst menu van Betty, Lianne en Reny!

 

Kerstsoep met groene groentes

Wijnsuggestie: Gruner Veltliner. Een peperige witte wijn met groene tonen die verbazend goed te combineren is met deze groene groentesoep.

**

Zalm met Italiaanse kruidenkorst

Wijnsuggestie: Macon Villages – Chardonnay. Een ronde romige smaak en een lekkere frisse fruitigheid die de smaken van de zalm goed begeleiden.

**

Stoofpeertjes zonder suiker 

Wijnsuggestie: Valpolicella Ripasso. Robijn rode wijn met geuren van onder andere vanille en kaneel.

 

 

Ik wil jullie alvast hele fijne en gezellig feestdagen wensen! Ik hoop dat jullie genieten van heerlijk eten, goede gesprekken en vooral heel veel gezelligheid met familie en vrienden. Liefs!

 

 

Van ons, voor jou: een heerlijk driegangen kerstmenu!

 


Heb je dit menu of een gerecht hiervan  gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!