Een gezond vieruurtje met een stofje waar je vrolijk van wordt

Een gezond vier-uurtje met een stofje waar je vrolijk van wordt

En dan heb ik het over ananas! Ananas is een van mijn favoriete ingrediënten om door een smoothie te doen. Met zijn fris zoete smaak geeft hij ieder sapje een heerlijke twist. Maar wist je dat het ook súper gezond is om een ananas als snack mee te nemen? In stukjes wel te verstaan anders eet het zo lastig.

Ananas bevat allereerst een enzym wat je spijsvertering bevorderd. Deze enzym heet bromelaïne en werkt het beste wanneer je het tussen de maaltijden door eet. Bijvoorbeeld als 4-uurtje. Daarnaast zit een ananas bommetje vol vitamine E en mineralen als kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper en mangaan. Al deze stoffen samen zorgen ervoor dat een ananas een ontstekingsremmende werking heeft. Prima snack dus voor wanneer je verkouden bent of niet zo lekker.

Maar het állerfijnste aan deze geel/groene kanjer is het stofje tryptophaan. Deze stof wordt door je lichaam verwerkt in serotonine, het gelukshormoon in je hersenen. Nu zul je er niet meteen de slappe lach van krijgen maar een beetje geluksstof zo rond het middaguur kan geen kwaad dacht ik zo :)

 


Benieuwd hoe je een ananas het beste kunt snijden? Ik laat het je zien in een korte video!

 

https://www.youtube.com/watch?v=tB-aV9gg6S8

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.