Een Beaufood kerstmenu (met bijpassende wijnen)

Een beaufood kerstmenu (met bijpassende wijnen!)

Oké, je hebt een heerlijk kerstmenu in elkaar gezet. Alle gerechten zijn bedacht, je hebt al je servies bij elkaar gezocht en je outfit hangt al te shinen aan je kastdeur. Er staat je nog een ding te doen en dat is genieten. Neem even een moment om door alle drukte heen te kijken en je te realiseren welke gedachte er achter al die heisa ligt. Kerst is voor mij een moment om tijd door te brengen met familie en liefste vrienden. In een mooi restaurant, knus bij iemand thuis of in een stampvol cafe. Als ik maar samen ben met de mensen die mijn leven mooi maken. En dat alles vieren we natuurlijk onder het genot van lekker eten. Want een feest is niet compleet zonder lekkere hapjes, gerechten en goede wijn!

En over wijn gesproken. Weet jij al welke wijnen je gaat schenken bij welk gerecht? Speciaal voor jou bedacht ik een kerstmenu mét bijpassende wijnen om je te inspireren. Het menu bestaat zoals je van mij gewend bent uit heerlijke, eenvoudige en pure ingrediënten. Met voor de vleesliefhebbers een malse biefstuk als hoofdgerecht en voor de visliefhebbers sappige kabeljauw. Het meest trots ben ik misschien nog wel op het dessert. Een gluten en geraffineerde suikervrije cheesecake met een bolletje vanille ijs en bessen compote.. Hieronder vind je het volledige menu (klik op de link van het gerecht voor het recept) en hier kun je de wijn bestellen!

 

 

 

 

Aperitief

King Crab plateau met dips

met een  Yate Cava brut

Smaak van de cava: sprankelend en frisdroog van smaak. Met de smaak van wit fruit en aalbessen. Krachtig bruisend en mineralig frisdroog.

King crab plateau met dips

Voorgerecht

Gevulde peren uit de oven met Serranoham, dadels en blauwschimmelkaas

Met een Marqués de Cus Verdejo Rueda (2014)

Fris en zuiver van smaak. Met citrus, rijpe appel, pruim en ziltige mineralen. Een frisfruitige 100% Verdejo.

Gevulde peren uit de oven met serrano ham en blauwschimmel

 

Hoofdgerecht vlees

Biefstuk met truffelpuree, shiitakes en haricots verts

met een Fratelli Antonio & Raimondo Barolo (2011)

Smaak van de wijn:  zoet en dik zwart fruit, gedroogde Italiaanse specerijen, vanille, vleugje cacao, mahonie en een zwoele lange afdronk

Een beaufood kerstmenu (met bijpassende wijnen!)


Hoofdgerecht Vis

Ovenpakketjes van kabeljauw met pancetta en pompoen

Met een Bernier Chardonnay val de Loire (2014)

Knisperend fris van smaak. Goed sappig en met een mooie verhouding tussen rijp fruit en verkwikkend frisse zuren.

Een Beaufood kerstmenu (met bijpassende wijnen)

 

 

And at last a christmas dessert..

Cheesecake met amandelbodem, een bolletje vanille ijs en bessen compote

 Het is belangrijk dat er harmonie is tussen wijn en spijs. De wijn mag bijvoorbeeld het gerecht niet overheersen net als dat een gerecht dat niet bij een wijn mag doen. Lichte frisse gerechten vragen om lichte frisse wijnen en een goed gegrild stuk vlees om een stevigere rode wijn. Er zijn wijn- spijs combinaties die zowel het gerecht als de wijn beter doen uitkomen en zorgen voor een fantastische smaaksensatie! Probeer een wijn te vinden die, ook qua kwaliteit, gelijkwaardig is aan het gerecht.

 

 

De wijnen die ik serveerde bij deze gerechten zijn hier te bestellen!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.