Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop

Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop, Zondag ontbijtjes, Lekkere ontbijtjes, Leuke foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijt uit de oven, Zondag bakdag

Een Dutch Baby zou je het best kunnen omschrijven als een ontplofte fluffy pannenkoek uit de oven. Ik was een beetje sceptisch want zou een pannenkoek uit de oven echt zoveel lekkerder zijn? Het antwoord is: JA!! Wat een uitvinding. Hier ga je echt punten mee scoren als het gaat om ultieme ontbijtjes. Deze pancake smaakt niet zo lekker als dat hij eruit ziet. Je kunt er van alles op kwijt (beter gezegd: in) maar ik eet hem het liefst met warm zomerfruit, een klodder volle Griekse yoghurt en ahornsiroop..

Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop, Zondag ontbijtjes, Lekkere ontbijtjes, Leuke foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijt uit de oven, Zondag bakdag

Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop, Zondag ontbijtjes, Lekkere ontbijtjes, Leuke foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijt uit de oven, Zondag bakdag

Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop, Zondag ontbijtjes, Lekkere ontbijtjes, Leuke foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijt uit de oven, Zondag bakdag

Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop, Zondag ontbijtjes, Lekkere ontbijtjes, Leuke foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijt uit de oven, Zondag bakdag

Dit heb je nodig voor deze Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop / twee personen

Voor de pannenkoek

  • 100 gr bloem
  • 150 ml volle melk
  • 3 eieren – geklutst 
  • 1 tl vanille extract
  • snuf kaneel
  • 2 klontjes roomboter

Voor erop

  • 200 gr zomerfruit
  • 100 ml water
  • 2 el ahornsiroop + wat extra
  • 2 dadels
  • 4 el volle Griekse yoghurt
  • optioneel: gehakte pistachenootjes

 

Zo maak je het

Begin met het beslag. Zeef de bloem en roer daar de kaneel en een snuf zout doorheen. Maak een kuiltje in het midden en schenk de geklutste eieren erin. Mix met aan garde tot een dik beslag. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Laat het beslag een half uurtje rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem twee kleine gietijzeren pannen (of een grote pan) en verwarm deze tien minuten voor in de oven.

Haal de pannen uit de oven (voorzichtig, ze zijn heet!) en doe in elke pan een klontje roomboter en een mini scheutje (olijf)olie. Zorg dat de bodem bedenkt is en verdeel het beslag over de pannen. Zet de pannen voor 20 tot 25 minuten in de oven of tot de pannenkoeken fluffy en goudbruin zijn. Let op: open de oven niet tussentijds. Hierdoor kan de boel inzakken.

Sorry als je nu denkt ‘grrrrr, Bo ik heb toch geen kleine gietijzeren pannen in de kast staan!’ Dutch Babies bereid je nu eenmaal in gietijzeren pannen (of pan) vanwege de temperatuur. Gietijzer wordt nu eenmaal gloeiend heet en dat wil deze pancake. Je koopt als een gietijzer pannetje voor €10,-. Leuk om aan te schaffen, want je kunt hier bijvoorbeeld ook kleine voorgerechtjes in serveren of borrelhapjes :)

Verwarm 100 ml water in een klein pannetje. Voeg 2/3 van het fruit toe en kook op laag vuur in tot een dikke massa. Breng op smaak met ahornsiroop en eventueel een snuf kaneel.

Haal de pannenkoeken uit de oven en vul ze met Griekse yoghurt, het warme zomerfruit, het overgebleven fruit, stukjes dadel etc. Nog wat ahornsiroop erover om het af te maken en genieten maar!

Dutch baby met zomerfruit en ahornsiroop, Zondag ontbijtjes, Lekkere ontbijtjes, Leuke foodblogs, Beaufood recepten, Ontbijt uit de oven, Zondag bakdag

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.