Dubbel curry zalmburger met avocado uit het Avocado kookboek

Avocado liefhebbers opgelet! Ik weet dat veel van jullie net als ik gék zijn op deze groene romige en gezonde vrucht. Ik maak er smoothies mee, spreads voor op crackertjes, chocolade mousse of ik lepel er eentje leeg als tussendoortje. Wist je dat wij Nederlanders met zijn allen gemiddeld 70 miljoen avocado’s per jaar eten? Dit groene goud kan altijd en overal en daarom ben ik ook meer dan blij dat er nu een AVOCADO KOOKBOEK IS :D Met in alle recepten (je raadt het nooit) avocado in de hoofdrol.

De schrijfster van dit boek is Colette Dike van Fooddeco. In dit boek laat ze ons zien wat je allemaal met een avocado kunt en hoe je er bijvoorbeeld mooie plakjes of zelfs een roos mee kunt maken. Het eerste recept dat ik maakte was deze dubbel curry zalmburger en hij is zo lekker dat ik hem graag met jullie deel. Ik paste hem een beetje aan en liet bijvoorbeeld de gebakken uitjes en de cheddar weg om iets meer skinny te maken.

 

Dit heb je nodig voor twee kleine burgers of een grote

  • 150 gr zalm
  • 1/2 van een kleine ui
  • klein knoflookteentje – geperst
  • 1 tl gele curry pasta – ik gebruikte een klein zakje gele curry pasta van Fairtrade
  • 2 el paneermeel – havermeel kan ook
  • 1/2 avocado – in plakjes gesneden
  • 2 takjes verse koriander
  • 2 kleine bolletjes

Voor de mayo

  • 1 el mayo
  • 1/2 tl gele curry pasta
  • 1 el water

 

Dubbel curry zalmburger met avocado

 

Zo maak je het

Begin met de burgers. Hak de zalm en de ui ragfijn en roer de knoflook, curry pasta en paneermeel erdoorheen. Kneed daarna allen met je handen door en vorm er twee kleine of een grote burger van. Verhit wat olie in een pan en bak de burger(s) aan beide kanten gaar. Zo’n vier minuten aan de ene kant en drie aan de andere.

Maak de mayo door de ingrediënten door elkaar te mengen in een schaaltje.

Snijd de broodjes open, leg de burgers erop gevolgd door de avocado, curry mayo en verse koriander.

 

 

Dubbel curry zalmburger met avocado

 

 

 

Om te testen of je een goede vrucht te pakken hebt haal je het kroontje van de bovenkant af. Is de kleur eronder mooi zacht groen? Throw ‘m in your basket. Ga op zoek naar een betere als de kleur bruinig is. Als je het steeltje er helemaal niet vanaf krijgt is hij nog te rijp

 

 

Het Avocado boek kost €11,- en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!