...

Doperwtenspread met geitenkaas

Doperwtenspread met geitenkaas

door | jan 24, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Doperwtenspread met geitenkaas, Gezonde spreads, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten doperwten, Makkelijk gezond, lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten

Deze doperwtenspread bedacht ik spontaan toen ik een halve zak doperwten en wat geitenkaas in de koelkast zag liggen. Ik ben helemaal into de gezonde spreads de laatste tijd omdat ik gek ben op crackers met smeerseltjes. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de kant en klare spreads uit de winkel niet heel erg gezond zijn. Het is zoveel gezonder – en lekkerder! – om het zelf te maken. Met maar een paar ingrediënten tover je binnen no time een gezonde spread op tafel die je kunt smeren op brood, crackers, rijstwafels of zelfs door een salade. Ook lekker als dipje voor bij de borrel trouwens.

Ik gebruik in dit recept lekker makkelijk doperwtjes uit de diepvries. Ontdooi ze voordat je ze gebruikt even een paar minuten in een kommetje lauw water.

Dit heb je nodig voor deze doperwtenspread met geitenkaas

  • 300 gr doperwten
  • 100 gr geitenkaas
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 ml water
  • scheutje olijfolie

 

Doperwtenspread met geitenkaas, Gezonde spreads, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten doperwten, Makkelijk gezond, lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of blender) en pureer net zo lang totdat je een mooie gladde spread hebt. Proef even en voeg naar smaak een snuf peper of zout toe.

Als de spread te dik is kun je nog een scheutje wat toe voegen om hem te verdunnen.

 

 

TIP! Het laatste restje van deze doperwtenspread schepte ik door een portie glutenvrije pasta. Wat rucola erbij, geroosterde pijnboompitjes.. Súper lekker

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. janna

    Heel lekker, een blijvertje

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *