Doperwtenspread met geitenkaas

Doperwtenspread met geitenkaas

door | jan 24, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Doperwtenspread met geitenkaas, Gezonde spreads, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten doperwten, Makkelijk gezond, lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten

Deze doperwtenspread bedacht ik spontaan toen ik een halve zak doperwten en wat geitenkaas in de koelkast zag liggen. Ik ben helemaal into de gezonde spreads de laatste tijd omdat ik gek ben op crackers met smeerseltjes. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de kant en klare spreads uit de winkel niet heel erg gezond zijn. Het is zoveel gezonder – en lekkerder! – om het zelf te maken. Met maar een paar ingrediënten tover je binnen no time een gezonde spread op tafel die je kunt smeren op brood, crackers, rijstwafels of zelfs door een salade. Ook lekker als dipje voor bij de borrel trouwens.

Ik gebruik in dit recept lekker makkelijk doperwtjes uit de diepvries. Ontdooi ze voordat je ze gebruikt even een paar minuten in een kommetje lauw water.

Dit heb je nodig voor deze doperwtenspread met geitenkaas

  • 300 gr doperwten
  • 100 gr geitenkaas
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 ml water
  • scheutje olijfolie

 

Doperwtenspread met geitenkaas, Gezonde spreads, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten doperwten, Makkelijk gezond, lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of blender) en pureer net zo lang totdat je een mooie gladde spread hebt. Proef even en voeg naar smaak een snuf peper of zout toe.

Als de spread te dik is kun je nog een scheutje wat toe voegen om hem te verdunnen.

 

 

TIP! Het laatste restje van deze doperwtenspread schepte ik door een portie glutenvrije pasta. Wat rucola erbij, geroosterde pijnboompitjes.. Súper lekker

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. janna

    Heel lekker, een blijvertje

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.