...

Doperwtenspread met geitenkaas

Doperwtenspread met geitenkaas

door | jan 24, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Doperwtenspread met geitenkaas, Gezonde spreads, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten doperwten, Makkelijk gezond, lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten

Deze doperwtenspread bedacht ik spontaan toen ik een halve zak doperwten en wat geitenkaas in de koelkast zag liggen. Ik ben helemaal into de gezonde spreads de laatste tijd omdat ik gek ben op crackers met smeerseltjes. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de kant en klare spreads uit de winkel niet heel erg gezond zijn. Het is zoveel gezonder – en lekkerder! – om het zelf te maken. Met maar een paar ingrediënten tover je binnen no time een gezonde spread op tafel die je kunt smeren op brood, crackers, rijstwafels of zelfs door een salade. Ook lekker als dipje voor bij de borrel trouwens.

Ik gebruik in dit recept lekker makkelijk doperwtjes uit de diepvries. Ontdooi ze voordat je ze gebruikt even een paar minuten in een kommetje lauw water.

Dit heb je nodig voor deze doperwtenspread met geitenkaas

  • 300 gr doperwten
  • 100 gr geitenkaas
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 ml water
  • scheutje olijfolie

 

Doperwtenspread met geitenkaas, Gezonde spreads, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Recepten doperwten, Makkelijk gezond, lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of blender) en pureer net zo lang totdat je een mooie gladde spread hebt. Proef even en voeg naar smaak een snuf peper of zout toe.

Als de spread te dik is kun je nog een scheutje wat toe voegen om hem te verdunnen.

 

 

TIP! Het laatste restje van deze doperwtenspread schepte ik door een portie glutenvrije pasta. Wat rucola erbij, geroosterde pijnboompitjes.. Súper lekker

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. janna

    Heel lekker, een blijvertje

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *