...

Doperwtensoep met geitenkaas en hazelnoot olie

Doperwtensoep met geitenkaas en hazelnoot olie

door | nov 20, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Doperwtensoep met geitenkaas en walnoot olie, Gezonde soep recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond en lekker avondeten, Doperwten en geitenkaas, Snelle soep recepten,

Bij mijn paps is soep als sinds jaren vaste prik op maandag. Gek genoeg begint het er bij mij ook in te sluipen. Eerst vond ik het stom maar de laatste tijd vind ik het super handig om restjes groenten op te maken door er een lekkere soep van de maken. Beloven jullie dat je nooit meer soep uit zakt koopt? Het is zó simpel om er zelf een te maken die naast lekker ook nog eens een stuk gezonder is. En je bent dus op een snelle manier van restjes groenten af.

Ik vond bijvoorbeeld een aangebroken zak doperwten in mijn vriezer, een sjalot en een restje geitenkaas. Samen met hazelnoot olie (of een andere noten olie) en verse basilicum tover je binnen no time een heerlijke soep op tafel. Als je niet genoeg hebt aan een kom soep kun je er ook nog havermout broodjes uit de oven bij serveren met avocado spread. Portie soep over? Dan kun je dat de volgende dag meenemen als lunch.

 

Dit heb je nodig voor deze doperwtensoep met geitenkaas en hazelnoot olie

  • 400 gr doperwten – diepvries
  • 2 sjalotjes – gesnipperd
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 el bouillon poeder – ik gebruik de poeder van Bio Today
  • 500 ml water
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 el zachte geitenkaas
  • 1 el geschaafde amandelen
  • scheutje hazelnoot olie

 

Doperwtensoep met geitenkaas en walnoot olie, Gezonde soep recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond en lekker avondeten, Doperwten en geitenkaas, Snelle soep recepten,

 

Zo maak je het

Verhit wat kokosvet in een diepe pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en doperwten aan.

Schenk er 500 ml water bij en roer de bouillon poeder erdoorheen. Zet de deksel op de pan en laat tien minuutjes zacht koken.

Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep en verdeel de soep over twee diepe borden of kommen. Sluit af met een scheutje hazelnoot olie, amandelen, verse basilicum en geitenkaas.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *