...

Doperwtensoep met geitenkaas en hazelnoot olie

Doperwtensoep met geitenkaas en hazelnoot olie

door | nov 20, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Doperwtensoep met geitenkaas en walnoot olie, Gezonde soep recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond en lekker avondeten, Doperwten en geitenkaas, Snelle soep recepten,

Bij mijn paps is soep als sinds jaren vaste prik op maandag. Gek genoeg begint het er bij mij ook in te sluipen. Eerst vond ik het stom maar de laatste tijd vind ik het super handig om restjes groenten op te maken door er een lekkere soep van de maken. Beloven jullie dat je nooit meer soep uit zakt koopt? Het is zó simpel om er zelf een te maken die naast lekker ook nog eens een stuk gezonder is. En je bent dus op een snelle manier van restjes groenten af.

Ik vond bijvoorbeeld een aangebroken zak doperwten in mijn vriezer, een sjalot en een restje geitenkaas. Samen met hazelnoot olie (of een andere noten olie) en verse basilicum tover je binnen no time een heerlijke soep op tafel. Als je niet genoeg hebt aan een kom soep kun je er ook nog havermout broodjes uit de oven bij serveren met avocado spread. Portie soep over? Dan kun je dat de volgende dag meenemen als lunch.

 

Dit heb je nodig voor deze doperwtensoep met geitenkaas en hazelnoot olie

  • 400 gr doperwten – diepvries
  • 2 sjalotjes – gesnipperd
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 el bouillon poeder – ik gebruik de poeder van Bio Today
  • 500 ml water
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 el zachte geitenkaas
  • 1 el geschaafde amandelen
  • scheutje hazelnoot olie

 

Doperwtensoep met geitenkaas en walnoot olie, Gezonde soep recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond en lekker avondeten, Doperwten en geitenkaas, Snelle soep recepten,

 

Zo maak je het

Verhit wat kokosvet in een diepe pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en doperwten aan.

Schenk er 500 ml water bij en roer de bouillon poeder erdoorheen. Zet de deksel op de pan en laat tien minuutjes zacht koken.

Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep en verdeel de soep over twee diepe borden of kommen. Sluit af met een scheutje hazelnoot olie, amandelen, verse basilicum en geitenkaas.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *