De tijd dat ik als lunch een boterham met kaas had lijkt al jaaaren geleden. Niets mis met een broodje kaas op zijn tijd maar ik word veel vrolijker van een lekkere maaltijdsalade. Meer smaak, meer gezonde ingrediënten en dus meer vitamientjes. Geen tijd om een salade te maken? Met een beetje voorbereiding is het zo gepiept!
Ik voeg naast sla ook vrijwel altijd peulvruchten aan mijn salade toe zodat ik niet na een uur alweer honger heb. Dit kunnen linzen zijn, kikkererwten, bonen of bijvoorbeeld tuinbonen. Of doperwten! Ik gebruik in dit recept doperwten uit de diepvries die je alleen even hoeft te ontdooien in een kom water. Wat geschaafde amandelen erbij, scheutje olijfolie, zachte geitenkaas en je hebt binnen no time een heerlijke maaltijdsalade op tafel.
Dit heb je nodig voor één persoon
- 150 gr doperwten – diepvries
- 50 gr geitenkaasballetjes – of gewoon zachte geitenkaas
- flinke hand veldsla
- 1 klein sjalotje
- 1 el geschaafde amandelen
- 1 el appelazijn
- scheutje olijfolie
- 1 tl honing
Zo maak je hem
Ontdooi de doperwten in een kommetje warm water.
Snipper de sjalot en doe alle ingrediënten in een kom. Hussel door elkaar en breng op smaak met appelazijn, olijfolie, honing en een snuf peper en zout.
Neem je de salade mee naar werk? Voeg de sla dan nog niet toe maar neem die apart mee. Schep de sla op het laatste moment door de salade zodat hij lekker knapperig blijft
0 reacties