...

Doperwtensalade met geitenkaas

Doperwtensalade met geitenkaas

door | jan 20, 2017 | Lunch, Recepten | 0 Reacties

Doperwtensalade met geitenkaas, Gezonde maaltijd salades, Gezonde foodblogs, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Gezonde maaltijd salades

De tijd dat ik als lunch een boterham met kaas had lijkt al jaaaren geleden. Niets mis met een broodje kaas op zijn tijd maar ik word veel vrolijker van een lekkere maaltijdsalade. Meer smaak, meer gezonde ingrediënten en dus meer vitamientjes. Geen tijd om een salade te maken? Met een beetje voorbereiding is het zo gepiept!

Ik voeg naast sla ook vrijwel altijd peulvruchten aan mijn salade toe zodat ik niet na een uur alweer honger heb. Dit kunnen linzen zijn, kikkererwten, bonen of bijvoorbeeld tuinbonen. Of doperwten! Ik gebruik in dit recept doperwten uit de diepvries die je alleen even hoeft te ontdooien in een kom water. Wat geschaafde amandelen erbij, scheutje olijfolie, zachte geitenkaas en je hebt binnen no time een heerlijke maaltijdsalade op tafel.

 

Dit heb je nodig voor één persoon

  • 150 gr doperwten – diepvries
  • 50 gr geitenkaasballetjes – of gewoon zachte geitenkaas 
  • flinke hand veldsla
  • 1 klein sjalotje
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 1 el appelazijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl honing

 

Doperwtensalade met geitenkaas, Gezonde maaltijd salades, Gezonde foodblogs, Lunchen zonder brood, Glutenvrij lunchen, Gezonde maaltijd salades

 

Zo maak je hem

Ontdooi de doperwten in een kommetje warm water.

Snipper de sjalot en doe alle ingrediënten in een kom. Hussel door elkaar en breng op smaak met appelazijn, olijfolie, honing en een snuf peper en zout.

 

Neem je de salade mee naar werk? Voeg de sla dan nog niet toe maar neem die apart mee. Schep de sla op het laatste moment door de salade zodat hij lekker knapperig blijft

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer
Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree. Wat een winner zeg! Zó ontzettend rijk van smaak. Het is herfst en we zitten tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug. Geen betere tijd van het jaar om hier te...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *