...

Doperwten yoghurt spread (KIDS)

Doperwten yoghurt spread (KIDS)

Doperwten yoghurt spread

Na het succes van mijn zoete dadel kaneel spread is het tijd voor een groene variant! Deze doperwten yoghurt spread is heerlijk op een snee brood voor je kleintje (of voor jezelf op een cracker met een plak geitenkaas!) en hij zit bómvol goede voedingsstoffen. Deze gezonde spread kon niet anders dan een succes zijn bij Louen (1) want hij is helemaal gek op doperwten. Hij pulkt ze met zijn kleine pincet vingertjes altijd moeiteloos tussen zijn eten uit. Daardoor ontstond het idee om er een lekkere spread van te maken voor op brood. Het is een perfecte manier om je kleintje ongemerkt op een portie groenten te trakteren. De doperwten spread is lichtzoet van zichzelf door de doperwtjes, maar om het nog een extra zoetje te geven voegen we ook een grote dadel toe. Zoete doperwtjes, volle yoghurt, dadel; heerlijke combi!

Doperwten yoghurt spread

Doperwten & yoghurt

Om deze doperwten spread extra romig (en goed smeerbaar) te maken voegen we een flinke scheut volle, liefst biologische, yoghurt toe. Hierdoor krijgt de doperwten spread ook nog eens een lekker fris tintje. Yoghurt en doperwten gaan qua smaak onwijs goed samen. Zin om te variëren? Vervang de volle yoghurt dan eens door zachte geitenkaas of feta. Ook heerlijk! Je kunt deze voedzame doperwten spread vijf dagen bewaren in de koelkast. Je kunt ‘m ook prima invriezen en zo bewaren tot een later moment.

Geniet ervan!

Doperwten yoghurt spread

Dit heb je nodig voor deze doperwten yoghurt spread /

  • 200 gr doperwten uit de diepvries – of tuinerwtjes
  • 50 gr volle yoghurt
  • 1/2 tl rasp van een biologische citroen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 dadel

Tip: ik bewaar dit soort spreads altijd in deze bakjes. De bakjes lekken niet (een must aangezien ik ze ook gebruik om mijn eigen lunch in mee te nemen) en ze zijn geschikt voor vriezer, vaatwasser en magnetron.

Zo maak je ze

Kook de doperwtjes heel kort (max 2 minuten) en spoel ze meteen daarna met koud water. Laat de erwtjes uitlekken.

Doe de doperwten in je blender of keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en blend tot een romige spread.

Voeg eventueel naar smaak een klein snufje gedroogde dille of Italiaanse kruiden toe voor een extra smaakvolle spread.

Bewaar de spread tot vijf dagen in de koelkast of vries hem in.

Doperwten yoghurt spread

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Bo

    Hoi!
    Ik ben heel benieuwd naar de zoete dadel kaneel spread die je benoemt, heb je hier ook een recept van?
    Groetjes, Bo

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *