Doperwten yoghurt spread (KIDS)

Doperwten yoghurt spread (KIDS)

Doperwten yoghurt spread

Na het succes van mijn zoete dadel kaneel spread is het tijd voor een groene variant! Deze doperwten yoghurt spread is heerlijk op een snee brood voor je kleintje (of voor jezelf op een cracker met een plak geitenkaas!) en hij zit bómvol goede voedingsstoffen. Deze gezonde spread kon niet anders dan een succes zijn bij Louen (1) want hij is helemaal gek op doperwten. Hij pulkt ze met zijn kleine pincet vingertjes altijd moeiteloos tussen zijn eten uit. Daardoor ontstond het idee om er een lekkere spread van te maken voor op brood. Het is een perfecte manier om je kleintje ongemerkt op een portie groenten te trakteren. De doperwten spread is lichtzoet van zichzelf door de doperwtjes, maar om het nog een extra zoetje te geven voegen we ook een grote dadel toe. Zoete doperwtjes, volle yoghurt, dadel; heerlijke combi!

Doperwten yoghurt spread

Doperwten & yoghurt

Om deze doperwten spread extra romig (en goed smeerbaar) te maken voegen we een flinke scheut volle, liefst biologische, yoghurt toe. Hierdoor krijgt de doperwten spread ook nog eens een lekker fris tintje. Yoghurt en doperwten gaan qua smaak onwijs goed samen. Zin om te variëren? Vervang de volle yoghurt dan eens door zachte geitenkaas of feta. Ook heerlijk! Je kunt deze voedzame doperwten spread vijf dagen bewaren in de koelkast. Je kunt ‘m ook prima invriezen en zo bewaren tot een later moment.

Geniet ervan!

Doperwten yoghurt spread

Dit heb je nodig voor deze doperwten yoghurt spread /

  • 200 gr doperwten uit de diepvries – of tuinerwtjes
  • 50 gr volle yoghurt
  • 1/2 tl rasp van een biologische citroen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 dadel

Tip: ik bewaar dit soort spreads altijd in deze bakjes. De bakjes lekken niet (een must aangezien ik ze ook gebruik om mijn eigen lunch in mee te nemen) en ze zijn geschikt voor vriezer, vaatwasser en magnetron.

Zo maak je ze

Kook de doperwtjes heel kort (max 2 minuten) en spoel ze meteen daarna met koud water. Laat de erwtjes uitlekken.

Doe de doperwten in je blender of keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en blend tot een romige spread.

Voeg eventueel naar smaak een klein snufje gedroogde dille of Italiaanse kruiden toe voor een extra smaakvolle spread.

Bewaar de spread tot vijf dagen in de koelkast of vries hem in.

Doperwten yoghurt spread

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Bo

    Hoi!
    Ik ben heel benieuwd naar de zoete dadel kaneel spread die je benoemt, heb je hier ook een recept van?
    Groetjes, Bo

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.