Doperwten pesto met cashewnoten

Doperwten pesto met cashewnoten (zonder pijnboompitten)

Ik maakte deze pesto zo’n twee weken geleden voor het eerst en ik ben er sindsdien echt verslaafd aan. Ik smeer het op crackertjes, schep het door mijn pasta (samen met zalm en kiemen zoals hier) of ik neem het mee naar een dag in het park. Zoals gister. Man wat een lekker weer was het. En nu nog steeds trouwens, alleen zit ik nu binnen, hmm..

Als ik naar het park ga (Lepelenburg in Utrecht) vind ik het altijd zo leuk als iedereen kleedjes, wijn en eten mee neemt. En als foodie wil ik aankomen met iets gezonds maar ook iets dat ook super lekker is. En makkelijk mee te nemen, te smeren, niet eerst een uur in de keuken hoeven te staan. And this pesto has it all :D Ik ben gek op smeersels maar ik kan natuurlijk niet aankomen met kant en klare bakjes uit de Appie. Die me ook niet meer smaken nu ik heb geproefd hoeveel lekkerder het is als je zelf een dip maakt. Dus hop, loop die chemische kant en klare bakjes voorbij en maak deze snelle en super smaakvolle pesto van doperwten gewoon zelf.

Ik maakte hem zonder pijnboompitten. Niet omdat het minder lekker is, maar wel omdat ik die krengen gewoon prijzig vind. En cashewnoten geven de pesto een onwijs romige substantie. Yummy!

 

Dit heb je nodig (voor een flinke bak)

 • 300 gr doperwten
 • 2 teentjes knoflook
 • scheutje olijfolie
 • snuf zeezout
 • 30 gr basilicum
 • 100 gr cashewnoten
 • sap van 1/2 citroen

 

Doperwten pesto met cashewnoten (zonder pijnboompitten)

 

 

Zo maak je het

Pureer all ingredients met een staafmixer of in een blender tot pesto. Is hij te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie toe.

Proef even en voeg naar smaak nog wat zout of citroensap toe. Ik zelf ben gek op citroen dus ik gebruikte zeker het sap van een halve tot drie kwart citroen.

 

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten is verhoogd en daar ben ik blij om! Deze pesto zit bomvol groene vitamines en perfect om op een smaakvolle manier meer groenten te eten. Lekker om te smeren op zelf gemaakte havermoutbroodjes 

Print Friendly, PDF & Email
12 Comments
 1. Even een vraagje, ik vond de smaak heel lekker, maar de substantie een beetje dik. Kan ik m iets smeuiger maken? Moet er dan meer olie in?

 2. Hoi!
  Wat voor doperwten gebruik jij hier voor? Uit de diepvries? Zo ja laat je die dan eerst ontdooien?

  Groetjes Jeannette

  1. Ik gebruik inderdaad gewoon de doperwtjes uit de vriezer Jeanette. Even laten ontdooien in een bakje met warm water en voilà :D

 3. Hallo ben ik weer hoor ;) u had mij verwezen naar dit recept omdat ik geen basilicum lust vanwege basilicumpesto maar het probleem hier is er zit ook basilicum in kan ik die hier er wel uit laten en inplaats daarvan peterselie en kunnen de noten der uit? (Ben zwaar allergisch voor noten) dank u alvast!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.