Falafel staat al een tijdje op mijn to do list maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. En dat is zonde want het is echt een super lekker hapje. Afgelopen week ging ik aan de slag en maakte mijn eerste falafels van doperwten en at ze als avondeten met een goedgevulde salade. Denk aan feta, tomaat, komkommer, zongedroogde tomaatjes, veeel veldsla en een dressing van olijfolie en citroensap. En een snelle yoghurtdip erbij om de falafel in te dopen. Echt een super lekkere én snelle maaltijd. De falafel die over was ging de volgende dag mee naar werk!
Nodig voor 6 grote of 12 kleine doperwten falafel
- 400 gr kikkererwten
- 1 kleine rode ui
- handje doperwten
- teentje knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- snuf peper en zout
- 1 eitje
- 3 el havermout
- olie om in te bakken
Zo maak je ze
Verhit wat olie in een pan.
Prak de kikkererwten in een kom samen met de doperwten fijn met een vork.
Snipper de ui, pers de knoflook uit en voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan de kom. Wacht even met de havermout. Is je mengsel dik genoeg om er balletjes van te draaien? Dan heb je geen havermout nodig. Is je mengsel te plakkerig? Maak hem dan dikker met de havermout.
Draai balletjes van het mengsel, leg ze in de pan en druk voorzichtig een beetje plat. Bak aan beide kanten op laag vuur mooi goudbruin.
Lekker voor erbij: 2 eetlepels yoghurt gemengd met 1 el mayo, een kneepje vers citroensap en een theelepel organo
0 reacties