...

Doperwten falafel met dip

Doperwten falafel met dip

door | jun 18, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Doperwten falafel met dip, Zelf falafel maken, Beaufood falafel, Glutenvrije falafel, Gezonde foodblogs, Gezonde vleesvervangers

Falafel staat al een tijdje op mijn to do list maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. En dat is zonde want het is echt een super lekker hapje. Afgelopen week ging ik aan de slag en maakte mijn eerste falafels van doperwten en at ze als avondeten met een goedgevulde salade. Denk aan feta, tomaat, komkommer, zongedroogde tomaatjes, veeel veldsla en een dressing van olijfolie en citroensap. En een snelle yoghurtdip erbij  om de falafel in te dopen. Echt een super lekkere én snelle maaltijd. De falafel die over was ging de volgende dag mee naar werk!

 

Nodig voor 6 grote of 12 kleine doperwten falafel

  • 400 gr kikkererwten
  • 1 kleine rode ui
  • handje doperwten
  • teentje knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • snuf peper en zout
  • 1 eitje
  • 3 el havermout
  • olie om in te bakken

 

Doperwten falafel met dip, Zelf falafel maken, Beaufood falafel, Glutenvrije falafel, Gezonde foodblogs, Gezonde vleesvervangers  


Zo maak je ze

Verhit wat olie in een pan.

Prak de kikkererwten in een kom samen met de doperwten fijn met een vork.

Snipper de ui, pers de knoflook uit en voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan de kom. Wacht even met de havermout. Is je mengsel dik genoeg om er balletjes van te draaien? Dan heb je geen havermout nodig. Is je mengsel te plakkerig? Maak hem dan dikker met de havermout.

Draai balletjes van het mengsel, leg ze in de pan en druk voorzichtig een beetje plat. Bak aan beide kanten op laag vuur mooi goudbruin.

 

Lekker voor erbij: 2 eetlepels yoghurt gemengd met 1 el mayo, een kneepje vers citroensap en een theelepel organo

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *