...

Doei chaotische notitieboekjes, hallo Greenbook! 

Doei chaotische notitieboekjes, hallo Greenbook! 

door | okt 23, 2018 | Culi inspiratie | 0 Reacties

Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje

Plannen is iets waar ik op zijn zachtst gezegd een hekel aan heb. Toen ik fulltime voor Beaufood ging, wist ik dat ik geen goedlopend bedrijf kon hebben zonder geordende planning, maar tóch spijbelde ik als een klein kind van mijn to do lijstjes. “Dat kan morgen ook wel” of “het licht is toch niet goed genoeg voor foto’s” zijn veel voorkomende smoesjes ;) Ik kwam in de knel, had geen fijne werkflow en rende rond als een kip zonder kop. Uiteindeljk werd ik ook nog eens boos op mezelf. Wáárom kan ik mezelf niet aan een behoorlijke planning houden?!

Antwoord: omdat je planningen belachelijk lang zijn. Mijn to do lijsten waren te lang voor één werkdag. Hierdoor kon ik nooit tevreden mijn laptop dichtklappen en begon ik de volgende dag met extra taken, waardoor de lijst alleen maar langer werd. Oké, een stapje terug dus. Minder taken op een dag en misschien toch eens een uurtje lunchpauze nemen. Op dagen dat ik aan het koken ben voor de blog neem ik vaak geen pauze, omdat ik geen honger heb aangezien ik al de hele dag aan het proeven ben. Pauzes zijn alleen niet enkel bedoeld om te lunchen, maar natuurlijk ook om even je hoofd leeg te maken ;) Kortom, met een haalbare to do lijst per dag ging het plannen ineens een stuk beter en werd zelfs een beetje leuk. Een beetje dan ;) Ik probeer nu normale werktijden te houden en ik plan elke dag een half uur tot een uur ademruimte in, zodat ik mezelf daarna weer met een fris hoofd op mijn werk kan storten. Dit is vaak een yogales of bijvoorbeeld een koffiedate met een vriendin of foodie collega. Deze kleine aanpassingen hebben me zó geholpen met een efficiënter werkritme.

Daarnaast besteed ik veel aandacht aan de styling van ons huis en ineens bedacht ik me dat het stylen van mijn planning misschien ook wel stimulerend zou werken. Ik koppelde de gezamenlijke agenda’s van Mike en mij aan elkaar via onze telefoons voor een beter overzicht en mijn ‘flutboekje’ met halve en niet afgemaakte lijstjes maakte plaats voor een mooi (uitwisbaar!) notitieboek.

Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Het notebook van de toekomst

Als foodblogger verslijt ik echt notitieblokjes. Ik schrijf er mijn ideeën in op, werk recepten uit en krabbel er losse flodders van telefoongesprekken in. Kortom: een grote papieren chaos en soms zelfs verspreid in twee verschillende notitieboeken. Eigenlijk is dat – naast dat het niet heel efficiënt werkt – best zonde met oog op duurzaamheid. Er bestaan namelijk hele mooie alternatieven. Neem bijvoorbeeld de notitieboeken van Greenbook. Oftewel, een uitwisbaar notebook :D Ik wist dat ze bestonden, maar had er eigenlijk nooit eentje aangeschaft en was daarom erg blij met het mailtje van Yagmur. Yagmur begon samen met haar broer Kaim op de middelbare school met het verkopen van duurzame schrijfartikelen. Later richtten ze samen Greenstory op met als missie een positieve impact maken op de wereld. Ze ontworpen een mooi, stijlvol notitieboek met uitwisbare pagina’s. Écht uitwisbare pagina’s, niet van die pagina’s waarop je kan boenen wat je wil maar toch eerder geschreven zinnen nog ziet staan. Het schrijft super fijn én de inkt droogt binnen drie seconden op. Handig voor wanneer je linkshandig bent. Dan wil je niet elke keer met je hand in de inkt hangen ;)

Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje

Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje

Zelf samenstellen

Ikzelf heb de Greenbook A5 met to do lijsten, een weekplanner, pagina’s om recepten op uit te werken en wat tabbladen. Je hebt daarnaast ook andere formaten en je kunt je eigen Greenbook zelf samenstellen met diverse pagina’s en kaft naar keuze. Vaak is het bij dit soort notitieboeken niet mogelijk om extra pagina’s toe te voegen, maar bij Greenbook kan dit wel. Persoonlijk vind ik dit ook wel een must aangezien iedereen een notitieboek voor wat anders gebruikt. De pagina’s kun je er gemakkelijk in en uit klikken en je maakt ze schoon met het bijgeleverde doekje. Kleine dingen kun je gewoon uitwissen met de achterkant van de stift. Ik heb tevens gekozen voor de zwarte vegan leren kaft. Ik heb hem nu een tijdje in gebruik en ik ben zeeer tevreden. Daarom tip ik deze Greenbook heel graag aan jullie!

PS. Schrijf je echt liever op papier? Schaf dan de stone notebook aan. De pagina’s zijn niet gemaakt van papier maar van (je raadt het al) steen! Marmerkiezels om precies te zijn. Voordeel daarvan is dat de pagina’s waterdicht zijn. Giet er maar eens een scheut water overheen ;) Het water loopt er zo vanaf, grappig he?

Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje

Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje

 

* Studeer je nog? Chill, want dan krijg je 10% korting op een Greenbook. Mail daarvoor vanuit je studentenmail een foto van je studentenpas naar wecare@ourgreenstory.com! Ik heb dit artikel with love geschreven in samenwerking met Greenstory.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *