Bleekselderij heeft een typische smaak en je zult hem misschien niet snel door een smoothie heen doen. Maar deze aftakking van selderij is een ware powerfood! Het bevat onder andere bèta-caroteen en deze stof wordt in je lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine heb je nodig voor een goede weerstand en een optimaal gezichtsvermogen.
Bleekselderij is ook rijk aan kalium. Kalium verdwijnt echter uit de groente wanneer je het kookt en daarom is het beter om dit rauw te eten. Kalium heeft als mineraal een positieve invloed op je bloeddruk en de energiehuishouding in je spieren. And last but not least, heeft bleekselderij een vochtafdrijvende werking wat goed is voor het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam.
Om de sterke smaak van bleekselderij te verdoezelen voegde ik een stuk zoete galiameloen toe en een peer. Ben je juist gek op bleekselderij? Verdubbel dan de hoeveelheid naar twee stengels. Let’s get healthy!
Ingrediënten voor 2 grote glazen
- 1/2 galia meloen
- 1 stengel bleekselderij
- 1 peer
- 1 glas sojamelk
- scheut water om te verdunnen
Zo maak je het
Schil de peer en snijd hem in vier grote stukken. Haal het vruchtvlees uit de halve meloen en was de bleekselderij schoon.
Doe alles in een blender en blend tot een romige smoothie. Voeg eventueel een scheut water toe om hem te verdunnen.
Voilá!
Een smoothie maak je extra feestelijk door er een schijfje van dit of een stengel van dat bij te doen. Deze smoothie moet je even door roeren voordat je hem drinkt dus snijd een stengel bleekselderij in twee en zet ze als roerstaafjes in de smoothie :)
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met DFV
0 reacties