...

Detox smoothie met meloen en bleekselderij 

Detox smoothie met meloen en bleekselderij 

door | jun 29, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Bleekselderij heeft een typische smaak en je zult hem misschien niet snel door een smoothie heen doen. Maar deze aftakking van selderij is een ware powerfood! Het bevat onder andere bèta-caroteen en deze stof wordt in je lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine heb je nodig voor een goede weerstand en een optimaal gezichtsvermogen.

Bleekselderij is ook rijk aan kalium. Kalium verdwijnt echter uit de groente wanneer je het kookt en daarom is het beter om dit rauw te eten. Kalium heeft als mineraal een positieve invloed op je bloeddruk en de energiehuishouding in je spieren. And last but not least,  heeft bleekselderij een vochtafdrijvende werking wat goed is voor het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. 

Om de sterke smaak van bleekselderij te verdoezelen voegde ik een stuk zoete galiameloen toe en een peer. Ben je juist gek op bleekselderij? Verdubbel dan de hoeveelheid naar twee stengels. Let’s get healthy!

 

Ingrediënten voor 2 grote glazen

  • 1/2 galia meloen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 peer
  • 1 glas sojamelk
  • scheut water om te verdunnen

 

2


Zo maak je het

Schil de peer en snijd hem in vier grote stukken. Haal het vruchtvlees uit de halve meloen en was de bleekselderij schoon.

Doe alles in een blender en blend tot een romige smoothie. Voeg eventueel een scheut water toe om hem te verdunnen.

Voilá!

 

Een smoothie maak je extra feestelijk door er een schijfje van dit of een stengel van dat bij te doen. Deze smoothie moet je even door roeren voordat je hem drinkt dus snijd een stengel bleekselderij in twee en zet ze als roerstaafjes in de smoothie :)

 

 


Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met DFV

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *