De ultieme vega burger met avocado saus

De ultieme vega burger met avocado saus

De tijd dat ik in het weekend vette burgers bakte, op een slap broodje met lekker veel mayo en kaas is voorbij. Alhoewel je me niet hoort zeggen dat ik nooit een dikke burger meer eet ;) Ik kan op z’n tijd echt genieten van een vette hap, maar waar ik mezelf (en mijn lichaam) het meest blij mee maak is een gezonde variant op een hamburger. Burgers gemaakt van kiemen, linzen, kikkererwten en laatst maakte ik er een van biet. En die is toch wel een beetje een winnaar. Samen met ingrediënten als havermout en avocado maak je er een echte healthy killer burger van. Omdat ik gek ben ik mayo en andere smeuïge ingrediënten als gesmolten kaas maakte ik een gezonde saus van avocado en kwark erop. Beetje rode uit erbij voor de pit, perzik voor een frisse touch en hallo hemel op je bord!

Het geheim achter groenteburgers is geduld. Een vleesburger flip je zo om in de pan, maar een burger gemaakt van groenten heeft net even iets meer liefde nodig. Dus geef hem even de tijd om op een laag vuur te garen, keer voorzichtig om met een spatel en wacht tot de buitenkant een beetje knapperig is. Het resultaat is een stevige burger met een smeuïge binnenkant. Krijgen jullie al trek?:)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 meergranen broodjes – Neem glutenvrije broodjes voor een glutenvrije burger
  • 2 bieten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl gerookt paprika poeder – Of deze kruiden van Green Gypsy!
  • 2 eitjes
  • 5 el havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
  • handje rucola
  • 1 perzik

Voor de avocado saus

  • 1 avocado
  • 1 tl kwark
  • 1 tl mierikswortel
  • sap van 1/4 limoen

 

De ultieme vega burger met avocado saus

 

Zo maak je ze

Begin met de burgers. Snijd de bieten klein, snipper de ui en pureer alles met een staafmixer. Schep de kruiden erbij, de de eitjes en het havermeel en kneed met je handen goed door. Voeg nog wat havermeel toe als het mengsel te nat is. Vorm twee burgers.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en zet het vuur laag. Laat de burgers voorzichtig in de pan glijden en bak vijf minuten aan beide kanten.

Maak ondertussen de avocado saus. Prak de avocado fijn en klop samen met de overige ingrediënten tot een glad geheel. Proef even en voeg naar smaak peper, zout of nog wat limoensap toe.

Snijd de broodjes open, beleg ze met de burgers en sluit af met dunne plakjes nectarine, rucola en de avocado saus.

11 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!