De ultieme vega burger met avocado saus

De ultieme vega burger met avocado saus

De tijd dat ik in het weekend vette burgers bakte, op een slap broodje met lekker veel mayo en kaas is voorbij. Alhoewel je me niet hoort zeggen dat ik nooit een dikke burger meer eet ;) Ik kan op z’n tijd echt genieten van een vette hap, maar waar ik mezelf (en mijn lichaam) het meest blij mee maak is een gezonde variant op een hamburger. Burgers gemaakt van kiemen, linzen, kikkererwten en laatst maakte ik er een van biet. En die is toch wel een beetje een winnaar. Samen met ingrediënten als havermout en avocado maak je er een echte healthy killer burger van. Omdat ik gek ben ik mayo en andere smeuïge ingrediënten als gesmolten kaas maakte ik een gezonde saus van avocado en kwark erop. Beetje rode uit erbij voor de pit, perzik voor een frisse touch en hallo hemel op je bord!

Het geheim achter groenteburgers is geduld. Een vleesburger flip je zo om in de pan, maar een burger gemaakt van groenten heeft net even iets meer liefde nodig. Dus geef hem even de tijd om op een laag vuur te garen, keer voorzichtig om met een spatel en wacht tot de buitenkant een beetje knapperig is. Het resultaat is een stevige burger met een smeuïge binnenkant. Krijgen jullie al trek?:)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 meergranen broodjes – Neem glutenvrije broodjes voor een glutenvrije burger
  • 2 bieten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl gerookt paprika poeder – Of deze kruiden van Green Gypsy!
  • 2 eitjes
  • 5 el havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
  • handje rucola
  • 1 perzik

Voor de avocado saus

  • 1 avocado
  • 1 tl kwark
  • 1 tl mierikswortel
  • sap van 1/4 limoen

 

De ultieme vega burger met avocado saus

 

Zo maak je ze

Begin met de burgers. Snijd de bieten klein, snipper de ui en pureer alles met een staafmixer. Schep de kruiden erbij, de de eitjes en het havermeel en kneed met je handen goed door. Voeg nog wat havermeel toe als het mengsel te nat is. Vorm twee burgers.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en zet het vuur laag. Laat de burgers voorzichtig in de pan glijden en bak vijf minuten aan beide kanten.

Maak ondertussen de avocado saus. Prak de avocado fijn en klop samen met de overige ingrediënten tot een glad geheel. Proef even en voeg naar smaak peper, zout of nog wat limoensap toe.

Snijd de broodjes open, beleg ze met de burgers en sluit af met dunne plakjes nectarine, rucola en de avocado saus.

Print Friendly, PDF & Email
11 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!