...

De ultieme vega burger met avocado saus

De ultieme vega burger met avocado saus

door | jul 30, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 10 reacties

De ultieme vega burger met avocado saus

De tijd dat ik in het weekend vette burgers bakte, op een slap broodje met lekker veel mayo en kaas is voorbij. Alhoewel je me niet hoort zeggen dat ik nooit een dikke burger meer eet ;) Ik kan op z’n tijd echt genieten van een vette hap, maar waar ik mezelf (en mijn lichaam) het meest blij mee maak is een gezonde variant op een hamburger. Burgers gemaakt van kiemen, linzen, kikkererwten en laatst maakte ik er een van biet. En die is toch wel een beetje een winnaar. Samen met ingrediënten als havermout en avocado maak je er een echte healthy killer burger van. Omdat ik gek ben ik mayo en andere smeuïge ingrediënten als gesmolten kaas maakte ik een gezonde saus van avocado en kwark erop. Beetje rode uit erbij voor de pit, perzik voor een frisse touch en hallo hemel op je bord!

Het geheim achter groenteburgers is geduld. Een vleesburger flip je zo om in de pan, maar een burger gemaakt van groenten heeft net even iets meer liefde nodig. Dus geef hem even de tijd om op een laag vuur te garen, keer voorzichtig om met een spatel en wacht tot de buitenkant een beetje knapperig is. Het resultaat is een stevige burger met een smeuïge binnenkant. Krijgen jullie al trek?:)

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 2 meergranen broodjes – Neem glutenvrije broodjes voor een glutenvrije burger
 • 2 bieten
 • 1 kleine rode ui
 • 1 tl gerookt paprika poeder – Of deze kruiden van Green Gypsy!
 • 2 eitjes
 • 5 el havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
 • handje rucola
 • 1 perzik

Voor de avocado saus

 • 1 avocado
 • 1 tl kwark
 • 1 tl mierikswortel
 • sap van 1/4 limoen

 

De ultieme vega burger met avocado saus

 

Zo maak je ze

Begin met de burgers. Snijd de bieten klein, snipper de ui en pureer alles met een staafmixer. Schep de kruiden erbij, de de eitjes en het havermeel en kneed met je handen goed door. Voeg nog wat havermeel toe als het mengsel te nat is. Vorm twee burgers.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en zet het vuur laag. Laat de burgers voorzichtig in de pan glijden en bak vijf minuten aan beide kanten.

Maak ondertussen de avocado saus. Prak de avocado fijn en klop samen met de overige ingrediënten tot een glad geheel. Proef even en voeg naar smaak peper, zout of nog wat limoensap toe.

Snijd de broodjes open, beleg ze met de burgers en sluit af met dunne plakjes nectarine, rucola en de avocado saus.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

 1. Tabitha

  waar zijn de linzen?

  Antwoord
 2. Sanne

  Avocadosaus! Dat kan gewoon niet fout gaan :). Klinkt heel goed en volgens mij ook goed te veganizen voor mezelf, leuk.
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Jaaa wat zouden we moeten zonder avocado’s :) Heerlijk zijn ze. Eet smakelijk Sanne!

   Antwoord
  • Bo

   Ohhh ik ben ook echt zo gek op avocado.. Kan er geen genoeg van krijgen :)

   Antwoord
 3. CreativEls

  Gebruik je rauwe bietjes of voorgekookte ? Ziet er heel lekker uit ik hou erg van biet, wil ik zeker eens uitproberen.

  Antwoord
  • Bo

   Ik gebruik rauwe bietjes in dit recept. Liefs en eet smakelijk!

   Antwoord
 4. Demi | DE KOOKFABRIEK

  Burgers behoren echt tot mijn favorieten. Wat een goede combinatie: bietjes en frisse avocadosaus. Zelf zou ik het nog combineren met feta. Lekker!

  Antwoord
  • Bo

   Oehh goeie, feta!:D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *