...

De Moestuin in Utrecht

De Moestuin in Utrecht

door | sep 18, 2020 | Restaurants en hotspots | 0 Reacties

De Moestuin Utrecht

Nu we weer een beetje op pad kunnen met zijn allen en de horeca weer geopend is, nemen we baby Louen overal met ons mee naartoe. Kinderboerderij, lunchen in de stad, kaasplankje bij de wijnbar, hij vindt het allemaal prachtig. Voorheen vermaakte Louen zich prima in de kinderwagen, maar sinds hij kan rupsen en rollen is een speelplekje op een kleedje op de grond wel fijn. En dat gaat toch wat lastiger op een vol terras in de stad ;) Daarom word ik steeds creatiever met het vinden van plekjes die leuk zijn voor Lou én voor ons. Spoiler allert: ik heb on-wijs veel leuke plekken gevonden. Bijvoorbeeld De Moestuin in Utrecht!

De Moestuin Utrecht

De Moestuin Utrecht

De Moestuin Utrecht

De Moestuin Utrecht

Deze biologische moestuin in Utrecht is meer dan een tuin met alleen groenten en fruit. Er is een lunchcafé met een mega terras onder de bomen met picknicktafels en steigerhouten loungebanken, een bijenstal, een dierenweide en een kruidentuin met meer dan 75 verschillende soorten kruiden, waaronder keuken-, verf-, en geneeskrachtige kruiden. Je kunt bloemen plukken in de bloementuin (heb je meteen een mooie bos voor thuis op tafel) en de oogst van de tuin wordt gebruikt in de gerechten van het café en worden verkocht in de moestuinwinkel. Kortom; jij ploft lekker neer op het terras met een groot stuk zelfgemaakte quiche met salade (er is ook wijn, just saying), je kind vermaakt zich in de speelweide en nadat je de lunch hebt afgesloten met een stuk chocolade bietentaart, neem je gelijk wat boodschappen mee uit de moestuinwinkel voor thuis. Win-win-win!

De Moestuin Utrecht

De Moestuin Utrecht

De Moestuin Utrecht

Pop-up restaurant in de moestuin

Je snapt dat ik érg enthousiast werd toen ik hoorde dat er ook pop-up diners georganiseerd worden. Het menu wisselt wekelijks en bestaat uit 3 of 4 gangen. De gerechten zijn vegetarisch en er wordt gekookt met oogst uit eigen tuin. Het kindermenu bestaat uit biologische frietjes, zelfgemaakte appelmoes, vegetarische knakworst, snoepgroenten en een ijsje. Mega leuk!

En weet je wat ik ook zo leuk vind? Dat je van april tot half december een zelfoogst abonnement kunt nemen. Hiermee mag je zelf elke week verschillende soorten groenten en fruit uit het seizoen oogsten. Fijn voor iedereen die dit súper leuk vindt om te doen (zoals ik), maar geen zin of tijd heeft om zelf een moestuin te onderhouden (zoals ik). Ik vind het heel belangrijk dat Louen later weet waar het eten vandaan komt dat op zijn bordje ligt. Daarbij zitten biologische groenten uit het seizoen extra vol vitamines en eerlijk; hoe leuk is dit om samen met je kleine te doen? Nu kan Louen nog niet eens kruipen, laat staan een wortel uit de grond trekken, maar hee! Het is iets om naar uit te kijken ;)

De Moestuin Utrecht

De Moestuin Utrecht

De Moestuin ligt op een steenworp afstand van stadion Galgenwaard. Je kunt je auto naar de ingang zetten en parkeren is gratis. Klik hier voor meer informatie over de moestuin, openingstijden, menukaart and so on!

Ben je er geweest? Let me know, ik ben benieuwd of je dit plekje net zo leuk vond als ik :) Oh, en vergeet vooral niet om hieronder je leukste tips te delen voor soortgelijke plekken!

Liefs,

Bo

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Dineren en overnachten bij hotel & restaurant de Lochemse Berg

Dineren en overnachten bij hotel & restaurant de Lochemse Berg

Hotel restaurant de Lochemse Berg: een prachtig landhuis in de groene natuur van de mooie Achterhoek. Een plek waar je je gegarandeerd direct thuisvoelt en ultiem genieten hoog in het vaandel staat. De Lochemse Berg wordt sinds 2023 gerund door Steven en Marlies. Na...

Lees meer
Luxe kamperen op Ameland (plus lijstje met tips!)

Luxe kamperen op Ameland (plus lijstje met tips!)

Oh Ameland, wat was je fijn.. De rust van het eiland was voor ons zéér welkom, gezien de chaotische tijd waarin Mike en ik ons op het moment in bevinden. Een weekendje kamperen op Ameland met ons gezin was heer-lijk. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat wij...

Lees meer
Tips voor Châtel (met kids)

Tips voor Châtel (met kids)

Na een aantal dagen in Les Gets te hebben vertoefd (lees hier mijn tips voor Les Gets!) reden we door naar Châtel. 'We' zijn Michael, ik en ons zoontje Louen (2). Het dorp Châtel ligt ongeveer een uurtje rijden vanaf Les Gets en bereik je middels een mooie kronkelrit...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *