De lekkerste salade dressing maak je zelf

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ik vind het altijd grappig om te zien wanneer iemand een salade besteld (lekker gezond bezig denk je dan) en diegene er vervolgens een berg dressing overheen kiepert. Niets mis mee, ik houd van dressing en sausjes, maar in die kant en klare dressings zit vaak heel veel suiker. Dat is lekker, maar niet zo gezond. Ben je thuis en heb je twee minuten over? Maak dan zelf heel makkelijk een dressing voor in je salade. Je maakt hem met maar een paar ingrediënten en hij is ook nog eens súper lekker. Niet iedereen is fan van ansjovis, maar geloof mij als ik zeg dat dit echt een toevoeging is aan de dressing. Hierdoor krijgt hij een diepere smaak en een lekker zoutje. Kijk dus uit met het toevoegen van zout aangezien ansjovis als vrij zout is. Salades maak je negen van de tien keer van sla (duh), maar deze dressing is ook heerlijk door een salade van groenten. Bijvoorbeeld een handvol verse spinazie met een handje gestoomde broccoliroosjes. Mega lekker met deze dressing erover. En als je toch bezig bent: doe er ook nog wat geroosterde noten en wat zachte geitenkaas of verkruimelde feta over.. Perfect als lunch :D

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze lekkere salade dressing / een klein flesje van zo’n 250 cl

  • 1 teen knoflook – ik gebruikte zwarte knoflook (héél lekker) maar je kunt ook gewone knoflook gebruiken
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eidooier
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1/2 blikje ansjovis

 

Zo maak je het

Doe de knoflook, eidooier, wijnazijn, mosterd en de helft van het blikje ansjovis in een maatbeker en pureer alles glad met een staafmixer.

Klop nu druppelsgewijs de olijfolie erdoor tot je een mooie dikke dressing hebt.

Proef even en breng op smaak met een snuf peper en zout.

Bewaar de dressing in een glazen flesje in de koelkast. Hij is zo’n vier dagen houdbaar.

Voeg ook eens een theelepel ahornsiroop toe voor een zoetige dressing

 

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. Dit ziet er heel lekker uit!! Zelf vind ik het altijd moeilijk om een dressing goed te krijgen, ik ga dit zeker proberen. Maar ik weet nooit welke mosterd ik moet kopen, ik vind mosterd namelijk zo niet lekker (wel in dressings enz). Welke kun je me adviseren?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!