De lekkerste salade dressing maak je zelf

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ik vind het altijd grappig om te zien wanneer iemand een salade besteld (lekker gezond bezig denk je dan) en diegene er vervolgens een berg dressing overheen kiepert. Niets mis mee, ik houd van dressing en sausjes, maar in die kant en klare dressings zit vaak heel veel suiker. Dat is lekker, maar niet zo gezond. Ben je thuis en heb je twee minuten over? Maak dan zelf heel makkelijk een dressing voor in je salade. Je maakt hem met maar een paar ingrediënten en hij is ook nog eens súper lekker. Niet iedereen is fan van ansjovis, maar geloof mij als ik zeg dat dit echt een toevoeging is aan de dressing. Hierdoor krijgt hij een diepere smaak en een lekker zoutje. Kijk dus uit met het toevoegen van zout aangezien ansjovis als vrij zout is. Salades maak je negen van de tien keer van sla (duh), maar deze dressing is ook heerlijk door een salade van groenten. Bijvoorbeeld een handvol verse spinazie met een handje gestoomde broccoliroosjes. Mega lekker met deze dressing erover. En als je toch bezig bent: doe er ook nog wat geroosterde noten en wat zachte geitenkaas of verkruimelde feta over.. Perfect als lunch :D

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze lekkere salade dressing / een klein flesje van zo’n 250 cl

  • 1 teen knoflook – ik gebruikte zwarte knoflook (héél lekker) maar je kunt ook gewone knoflook gebruiken
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eidooier
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1/2 blikje ansjovis

 

Zo maak je het

Doe de knoflook, eidooier, wijnazijn, mosterd en de helft van het blikje ansjovis in een maatbeker en pureer alles glad met een staafmixer.

Klop nu druppelsgewijs de olijfolie erdoor tot je een mooie dikke dressing hebt.

Proef even en breng op smaak met een snuf peper en zout.

Bewaar de dressing in een glazen flesje in de koelkast. Hij is zo’n vier dagen houdbaar.

Voeg ook eens een theelepel ahornsiroop toe voor een zoetige dressing

 

2 Comments
  1. Dit ziet er heel lekker uit!! Zelf vind ik het altijd moeilijk om een dressing goed te krijgen, ik ga dit zeker proberen. Maar ik weet nooit welke mosterd ik moet kopen, ik vind mosterd namelijk zo niet lekker (wel in dressings enz). Welke kun je me adviseren?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.