De lekkerste salade dressing maak je zelf

De lekkerste salade dressing maak je zelf

door | sep 17, 2018 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 5 reacties

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ik vind het altijd grappig om te zien wanneer iemand een salade besteld (lekker gezond bezig denk je dan) en diegene er vervolgens een berg dressing overheen kiepert. Niets mis mee, ik houd van dressing en sausjes, maar in die kant en klare dressings zit vaak heel veel suiker. Dat is lekker, maar niet zo gezond. Ben je thuis en heb je twee minuten over? Maak dan zelf heel makkelijk een dressing voor in je salade. Je maakt hem met maar een paar ingrediënten en hij is ook nog eens súper lekker. Niet iedereen is fan van ansjovis, maar geloof mij als ik zeg dat dit echt een toevoeging is aan de dressing. Hierdoor krijgt hij een diepere smaak en een lekker zoutje. Kijk dus uit met het toevoegen van zout aangezien ansjovis als vrij zout is. Salades maak je negen van de tien keer van sla (duh), maar deze dressing is ook heerlijk door een salade van groenten. Bijvoorbeeld een handvol verse spinazie met een handje gestoomde broccoliroosjes. Mega lekker met deze dressing erover. En als je toch bezig bent: doe er ook nog wat geroosterde noten en wat zachte geitenkaas of verkruimelde feta over.. Perfect als lunch :D

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

De lekkerste salade dressing maak je zelf, Gezonde dressing, Salade dressing recept, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze lekkere salade dressing / een klein flesje van zo’n 250 cl

  • 1 teen knoflook – ik gebruikte zwarte knoflook (héél lekker) maar je kunt ook gewone knoflook gebruiken
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eidooier
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1/2 blikje ansjovis

 

Zo maak je het

Doe de knoflook, eidooier, wijnazijn, mosterd en de helft van het blikje ansjovis in een maatbeker en pureer alles glad met een staafmixer.

Klop nu druppelsgewijs de olijfolie erdoor tot je een mooie dikke dressing hebt.

Proef even en breng op smaak met een snuf peper en zout.

Bewaar de dressing in een glazen flesje in de koelkast. Hij is zo’n vier dagen houdbaar.

Voeg ook eens een theelepel ahornsiroop toe voor een zoetige dressing

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Marijke Suy

    Ik maak al zeker 40 zelf maynaise met o.a
    een rauw ei en ik ben er nooit ziek van geweest..
    Gebruik wel een vers ei vsn een vertrouwd adtes.

    Antwoord
  2. Margaretha

    Rauw ei vind ik beetje een risico, hoe kun je dit anders doen denk je?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt het ei ook vervangen door drie eetlepels kookvocht van kikkererwten uit blik (zoals in dit recept voor vegan mayo). De dikte zal misschien iets anders uitpakken, maar dit maakt niet uit voor de smaak :)

      Antwoord
  3. Suzan

    Dit ziet er heel lekker uit!! Zelf vind ik het altijd moeilijk om een dressing goed te krijgen, ik ga dit zeker proberen. Maar ik weet nooit welke mosterd ik moet kopen, ik vind mosterd namelijk zo niet lekker (wel in dressings enz). Welke kun je me adviseren?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt alle soorten mosterd gebruiken, maar in dit recept gebruik ik een gladde Dijon mosterd. Dit voor een egale dressing :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.