...

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf

door | jun 26, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

Ik heb geen flauw idee of dit recept volgens de curry-pasta-regels is, maar zo vind ik curry pasta op zijn áller lekkerst. Ik gebruik zo nu en dan ook wel eens kant en klare curry pasta (die van Blue Elephant raad ik je dan aan), wanneer ik geen zin heb om zelf een paste te maken. Maar elke keer wanneer ik die paar ingrediënten bij elkaar gooi in de keukenmachine en na twee minuten een gruwelijk lekker geurende pasta heb vraag ik me af waarom ik hem niet gewoon altijd zelf maak. Moraal van het verhaal: maar gewoon een vier dubbele portie en vries dit in in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraadje :D

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

Dit heb je nodig voor deze zelfgemaakte rode rode curry pasta / 225 gram, geschikt voor twee tweepersoonsmaaltijden

 • 2 stengels sereh
 • 8 limoenblaadjes + extra voor door de curry
 • 1 teen knoflook
 • 1 sjalot
 • 1 rode peper – of 2 voor een beetje meer pit
 • sap van 1/2 limoen
 • flink stuk gember – zo’n 35 gr. Ja dat is nogal veel maar i loveeee gember :)
 • bosje verse koriander – zo’n 40 gr
 • 1 flinke el tomatenpuree
 • 3 el sojasaus
 • 3 el olijfolie

 

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

 

Zo maak je het

Snijd de gember in grove stukken (je hoeft hem niet te schillen) en snijd twee centimeter van de onderkant van de stengels sereh af. Pel de sjalot en de knoflookteen en snijd het groene kroontje van de rode peper eraf. Snijd de sjalot in grove stukken. Pers de halve limoen uit.

Verder is dit een hele korte beschrijving. Alles in de keukenmachine en pureren maar! Of gebruik een staafmixer wanneer je geen keukenmachine hebt. Gebruik de koriander in zijn geheel, dus ook de steeltjes.

Voilà! Klaar is je heerlijke homemade curry pasta. Verdeel het in twee porties en vries één portie eventueel in voor een andere keer.

Wanneer je zin hebt in curry verhit je een eetlepel olie in een koekenpan samen met een portie curry pasta. Fruit het geheel kort aan tot de geuren vrij komen en voeg daarna groenten, kip of gamba’s naar keuze toe. Schenk daar vervolgens 400 ml kokosmelk bij, een stuk of 4 limoenblaadjes en laat de curry een kwartier zacht pruttelen. Proef de curry en voeg naar smaak extra sojasaus, zeezout en/of peper toe. Zelf voeg ik standaard ook nog een kneepje limoensap toe. Is de curry wat dun? Laat hem dan zonder deksel inkoken op laag vuur tot hij de gewenste dikte heeft.

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik...

Lees meer
Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *