De lekkerste rode curry pasta maak je zelf

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

Ik heb geen flauw idee of dit recept volgens de curry-pasta-regels is, maar zo vind ik curry pasta op zijn áller lekkerst. Ik gebruik zo nu en dan ook wel eens kant en klare curry pasta (die van Blue Elephant raad ik je dan aan), wanneer ik geen zin heb om zelf een paste te maken. Maar elke keer wanneer ik die paar ingrediënten bij elkaar gooi in de keukenmachine en na twee minuten een gruwelijk lekker geurende pasta heb vraag ik me af waarom ik hem niet gewoon altijd zelf maak. Moraal van het verhaal: maar gewoon een vier dubbele portie en vries dit in in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraadje :D

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

Dit heb je nodig voor deze zelfgemaakte rode rode curry pasta / 225 gram, geschikt voor twee tweepersoonsmaaltijden

  • 2 stengels sereh
  • 8 limoenblaadjes + extra voor door de curry
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper – of 2 voor een beetje meer pit
  • sap van 1/2 limoen
  • flink stuk gember – zo’n 35 gr. Ja dat is nogal veel maar i loveeee gember :)
  • bosje verse koriander – zo’n 40 gr
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 3 el sojasaus
  • 3 el olijfolie

 

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

 

Zo maak je het

Snijd de gember in grove stukken (je hoeft hem niet te schillen) en snijd twee centimeter van de onderkant van de stengels sereh af. Pel de sjalot en de knoflookteen en snijd het groene kroontje van de rode peper eraf. Snijd de sjalot in grove stukken. Pers de halve limoen uit.

Verder is dit een hele korte beschrijving. Alles in de keukenmachine en pureren maar! Of gebruik een staafmixer wanneer je geen keukenmachine hebt. Gebruik de koriander in zijn geheel, dus ook de steeltjes.

Voilà! Klaar is je heerlijke homemade curry pasta. Verdeel het in twee porties en vries één portie eventueel in voor een andere keer.

Wanneer je zin hebt in curry verhit je een eetlepel olie in een koekenpan samen met een portie curry pasta. Fruit het geheel kort aan tot de geuren vrij komen en voeg daarna groenten, kip of gamba’s naar keuze toe. Schenk daar vervolgens 400 ml kokosmelk bij, een stuk of 4 limoenblaadjes en laat de curry een kwartier zacht pruttelen. Proef de curry en voeg naar smaak extra sojasaus, zeezout en/of peper toe. Zelf voeg ik standaard ook nog een kneepje limoensap toe. Is de curry wat dun? Laat hem dan zonder deksel inkoken op laag vuur tot hij de gewenste dikte heeft.

De lekkerste rode curry pasta maak je zelf, Zelf curry pasta maken, Gezonde curry recepten, Beaufood recepten, Ingrediënten rode curry pasta

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.