De lekkerste gerechten voor op je paastafel

Chocolade pizza met appel en bosbessen

Pasen vind ik misschien wel net zo leuk als kerst. Eigenlijk vind ik elke dag waarbij lekker eten en samenzijn met familie en vrienden centraal staat geweldig, maar anders dan met kerst ligt de nadruk bij Pasen meer op het ontbijt, brunch of lunch. En zoals je weet mag álles op de paastafel. Hartig, zoet, culinair, eenvoudig, gezond en natuurlijk ook minder gezond.. Pasen is voor mij genieten van elkaar en lekker eten dus laten we dat dan ook vooral doen. Speciaal voor deze dagen maakte ik een special met niet te missen gerechten op tafel. Er zitten hartige en zoete toppers tussen, voor ieder wat wils. De gerechten die ik maakte zijn zo gezond mogelijk met af en toe een uitschieter naar een goddelijk product als clotted cream en lemon curd voor bij de homemade scones.

Het enige nadeel aan Pasen vind ik de boodschappen voorafgaand. Nu ben ik iemand die graag naar de winkel gaat en terugkomt met een halve groentekar of een compleet nieuw servies, maar op de een of andere manier zijn de dingen die op je boodschappenlijstje staan altijd nét op wanneer jij ze echt nodig hebt. Vooral tijdens feestdagen. IRRITANT. Dit jaar voorkom ik dat door mijn boodschappen vooraf online te bestellen, bijvoorbeeld bij Hoogvliet. Dan staan je boodschapjes voor je klaar in het dichtstbijzijnde filiaal of worden ze bij je thuis afgeleverd als je in het bezorggebied woont, yay!

 

 

De easter specials die dit jaar bij mij op tafel staan zijn..

 

Mijn trouwe lezers zullen dit aan mij herkennen. I loveee little things! Ik vind kwarteleitjes zó cute op tafel.

Toast van havermout met gerookte zalm, verse dille en truffelmayo. Ik herhaal, truffelmayo.

Glutenvrije scones met clotted cream en lemon curd. Eigenlijk moet deze bovenaan staan want ze zijn zó lekker dat de eerste lading het niet tot de tafel haalde.

Doe eens origineel en zet een bord gevulde portobello’s op tafel. Binnen een handomdraai gemaakt en ontzettend lekker.

Natuurlijk is verse sinaasappelsap de koning der drankjes tijdens Pasen. Maar een fles fris fruitwater met munt, kiwi en grapefruit is ook een echte eyecatcher.

Doe eens gek en serveer een voorgerecht tijdens de paasbrunch.  En wel in de vorm van een heerlijk frisse vruchtensoep.


 

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

Toast van havermout met gerookte zalm, verse dille en truffelmayo

 

Nodig voor vier broodjes

  • 100 gr havermeel
  • 100 gr yoghurt
  • 1 ei

Voor erop

  • 100 gr gerookte zalm
  • paar takjes verse dille
  • 4 tl truffelmayo
  • paar blaadjes sla

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spatel met een garde de ingrediënten voor de broodjes door elkaar. Schep met een lepel vier hoopjes beslag op de bakplaat en smeer uit tot rondjes. Zet de plaat 25 minuten in de oven. Hoe langer je ze in de oven laat, hoe knapperiger de broodjes worden.

Beleg de broodjes met sla, plakken zalm en sluit af met verse dille en truffelmayo.

 

 

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

 Glutenvrije scones van havermout met clotted cream en lemoncurd

 

Dit heb je nodig voor 6 scones

  • 200 gr havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
  • 100 gr yoghurt
  • 1 ei
  • 2.5 tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • volle tl kokosbloesemsuiker – of honing

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een mixer met deeghaken door elkaar.  Vorm met je handen zes bolletjes van het deeg en druk ze een beetje plat op de bakplaat.

Bak de scones in 10 minuten af in het midden van de oven.

Serveer warm of koud met clotted cream en lemon curd.

 

Liever gezonde scones? Vervang de clotted cream dan voor magere kwark en de lemon curd door gepureerde vruchten of suikervrije jam

 

 

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

 Gevulde portobello’s

 

Dit heb je nodig voor 2 stuks

  • 2 portobello’s
  • 1oo gr gemengde paddestoelen
  • 50 gr roomkaas
  • verse peterselie

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paddestoelen in kleine stukken. Verwarm wat kokosvet in een koekenpan en bak de paddestoelen licht aan samen met de roomkaas.

Vul de holtes van de portobello met het paddestoelenmengsel en verwarm 15 minuten in de oven.

Sluit af met een handje verse peterselie.

 

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

Perfect gekookte kwarteleitjes

 

Kwarteleitjes hebben niet lang nodig om te koken. Logisch want ze zijn een stuk kleiner dan kippen eieren. De smaak is echter vergelijkbaar. Breng een pannetje met water aan de kook het gewenste aantal eitjes 2.5 minuut voor zachte eitjes en 3.5 tot 4 minuten voor hard gekookte.

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

Fris fruitwater met munt, kiwi en grapefruit

 

Maak het fruitwater een paar uur van te voren zodat de fruitsmaken lekker in het water kunnen trekken. Snijd het fruit in stukjes, zodat ze door de hals van de fles passen en vul de fles daarna met water. Schud de fles voor het serveren door elkaar en geniet van super healthy water.

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

 Romige fruitsoep met honing

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 250 gr gemengd rood diepvriesfruit
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl honing
  • 2 tl yoghurt

 

Zo maak je het

Ontdooi de vruchten en pureer in een blender of met een staafmixer tot soep. Schenk in een pannetje en verwarm samen met de amandelmelk en honing tot de gewenste temperatuur. Verdeel de fruitsoep over twee kommetjes en sluit af met een theelepel yoghurt.

 

 

De lekkerste gerechten voor op je paastafel

En niet te vergeten, een goed kopje koffie!

 

Je paastafel is niet compleet zonder versiering vind ik. Nu ben ik zelf niet zo van de bonte paaseieren, bloedboeketten, pluizige kuikentjes en glitterende tafelkleden. Ik stijl mijn tafel (of eigenlijk bar aangezien dat mijn eettafel is) met een kraakhelder wit tafelkleed, mooie servetten, kleine paastakjes en glimmende wijnglazen. De kwarteleitjes serveer ik niet op de borden of in een schaaltje, maar ik verspreid ze her en der over de tafel voor een speels effect. Paaseieren zoeken voor volwassenen zeg maar ;) Je kunt de borden opvrolijken met verse sprieten bieslook die je bij elkaar bindt tot een mini boeket

 

 

 

Alles wat je nodig hebt om deze gerechtjes te maken is verkrijgbaar bij het Bijzonder Lekker assortiment bij Hoogvliet. Neem de ingredienten van de gerechten die je wilt maken over, vul het lijstje online in en bestellen maar. Easy peasy. 

 

Happy easter!
Liefs,
Bo

 

 

 

Advertisement

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!