De allerlekkerste tzatziki

De allerlekkerste tzatziki

Tzatziki is een van mijn favoriete dipjes. Het doet me denken aan onze vakantie drie jaar geleden in het mooie Griekenland. Samen met Mike trok ik erop uit met de auto om het eiland Kreta te verkennen. We kwamen van alles tegen, mooie stranden, kleine eettentjes langs de weg met té lekker eten, kraampjes met Grieke borden en schalen, een geweldig restaurant in de bergen waar de eigenaresse serveerde en tegelijkertijd in de keuken stond. Op mijn to cook list staan nog steeds gevulde courgette bloemen, al denk ik niet dat ze ooit zo lekker worden als de eigenaresse ze maakte..

We verbleven in Villa Ippocampi (klik op de link voor een sfeerimpressie van dit fantastische vakantieverblijf) in het dorpje Koutouloufari. En dan bedoel ik ook echt dorpje want er wonen minder dan 500 mensen. Ik voelde me er meteen thuis door de lieve ontvangst, ons prachtige appartement en dat er verse druiven boven ons hoofd hingen die we konden plukken vond ik al helemaal geweldig. Natuurlijk aten we ons rond aan Griekse specialiteiten en een daarvan is de bekende tzatziki. En het geheime ingrediënt voor een overheerlijke dip? Een snufje gedroogde munt :)

 

Nodig voor een klein schaaltje

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • snuf zeezout
  • 1 tl gedroogde munt – ik schiet soms wel eens uit met een el ;)
  • sap van 1/4 citroen

 

 

De allerlekkerste tzatziki

 

 

Zo maak je het

Was de komkommer en rasp of snij deze in kleine reepjes/stukjes. Pers de knoflook uit en meng door de komkommer.

Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout, munt en citroen. Roer alles goed door elkaar. Het allerlekkerst is de tzatziki als je hem een paar uur laat staan (of een nachtje) zodat de smaken kunnen intrekken.

 

Lekker om te dippen: vers brood, repen paprika, stukjes wrap, wortel of bij een goed stukje vlees!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.