...

Dadelkwarktaart met amandelbodem

Dadelkwarktaart met amandelbodem

door | mei 24, 2015 | Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Geef je een feestje, een high tea of heb je gewoon zin om iets lekkers te maken? Then this pie is your guy!  Een dadelkwarktaart met amandelbodem. Eerlijk is eerlijk, stiekem verheug ik me altijd het meest op de bodem. Ik heb diverse gezonde bodems proberen te maken, van havermout tot boekweit, maar toch smaakte het nét niet helemaal zoals ik het wilde. Tot ik mijn fijne bak amandelmeel in het oog kreeg en een pakje roomboter. Die twee samen vormen een héle lekkere smeuige bodem.. Die niet in de oven moet, maar gewoon even in de koelkast. Scheelt ook weer ;)

Dit recept is vrij van geraffineerde suikers, maar om de taart toch lekker zoet te maken pureer je dadels door de vulling. Een stuk gezonder én het past perfect bij de pure chocolade waarmee je de taart versiert. De chocolade kun je heel makkelijk zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook een stuk pure chocolade van goede kwaliteit smelten.

 

Nodig voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • een flinke eetlepel roomboter, ongezout (ongeveer 40 gr)
  • 1 el honing

Voor de vulling

  • 8 grote dadels, ontpit
  • 500 gr volle kwark
  • 6 blaadjes gelatine

voor de chocoladetopping

  • 1 flinke el kokosvet
  • 1 el rauwe cacaopoeder

 


  


Zo maak je het

Bekleed een springvorm (ik gebruikte er een van 20 cm) met bakpapier. Maak de bodem door te boter te smelten en daar de amandelmeel en honing doorheen te roeren. Roer goed tot alles gemengd is en verdeel het mengsel dan over de bodem van de springvorm. Je kunt de bodem het beste mooi plat maken met je handen. Zet de vorm in de koelkast.

Ontpit de dadels en laat ze een paar minuten in een laagje water weken. Pureer de dadels daarna tot een pasta. Spatel in een kom de dadels en kwark door elkaar. Week de gelatine blaadjes volgens de gebruiksaanwijzing en spatel dit ook door de vulling. Proef de vulling en voeg naar smaak nog wat honing toe.

Schep de vulling in de vorm en strijk glad met een lepel.

Maak de chocoladesaus en schep een paar theelepels daarvan over de taart. Je kunt met een sateprikker kringen maken zodat je een mooi motief krijgt!

Zet tenminste twee uur weg in de koelkast.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *