Dadelkwarktaart met amandelbodem

Dadelkwarktaart met amandelbodem

door | mei 24, 2015 | Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Geef je een feestje, een high tea of heb je gewoon zin om iets lekkers te maken? Then this pie is your guy!  Een dadelkwarktaart met amandelbodem. Eerlijk is eerlijk, stiekem verheug ik me altijd het meest op de bodem. Ik heb diverse gezonde bodems proberen te maken, van havermout tot boekweit, maar toch smaakte het nét niet helemaal zoals ik het wilde. Tot ik mijn fijne bak amandelmeel in het oog kreeg en een pakje roomboter. Die twee samen vormen een héle lekkere smeuige bodem.. Die niet in de oven moet, maar gewoon even in de koelkast. Scheelt ook weer ;)

Dit recept is vrij van geraffineerde suikers, maar om de taart toch lekker zoet te maken pureer je dadels door de vulling. Een stuk gezonder én het past perfect bij de pure chocolade waarmee je de taart versiert. De chocolade kun je heel makkelijk zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook een stuk pure chocolade van goede kwaliteit smelten.

 

Nodig voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • een flinke eetlepel roomboter, ongezout (ongeveer 40 gr)
  • 1 el honing

Voor de vulling

  • 8 grote dadels, ontpit
  • 500 gr volle kwark
  • 6 blaadjes gelatine

voor de chocoladetopping

  • 1 flinke el kokosvet
  • 1 el rauwe cacaopoeder

 


  


Zo maak je het

Bekleed een springvorm (ik gebruikte er een van 20 cm) met bakpapier. Maak de bodem door te boter te smelten en daar de amandelmeel en honing doorheen te roeren. Roer goed tot alles gemengd is en verdeel het mengsel dan over de bodem van de springvorm. Je kunt de bodem het beste mooi plat maken met je handen. Zet de vorm in de koelkast.

Ontpit de dadels en laat ze een paar minuten in een laagje water weken. Pureer de dadels daarna tot een pasta. Spatel in een kom de dadels en kwark door elkaar. Week de gelatine blaadjes volgens de gebruiksaanwijzing en spatel dit ook door de vulling. Proef de vulling en voeg naar smaak nog wat honing toe.

Schep de vulling in de vorm en strijk glad met een lepel.

Maak de chocoladesaus en schep een paar theelepels daarvan over de taart. Je kunt met een sateprikker kringen maken zodat je een mooi motief krijgt!

Zet tenminste twee uur weg in de koelkast.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.