Dadel cheesecake

Dadel cheesecake, Glutenvrije taarten, Glutenvrije cheesecake, 't Koffieboontje Utrecht, Beaufood recepten, Verjaardagstaarten dadel, Gezonde cheesecake, Glutenvrije foodblogs

Ik zat laast met mijn laptop en een kop koffie te werken bij ’t Koffieboontje aan de gracht. Een van mijn favoriete werkplekjes op het moment. Ze serveren er heerlijke koffie en ze hebben ook een kleine lunchkaart voor de liefhebber. Klein, maar wel heel fijn! Daarnaast hebben ze ook elke dag een paar verse baksels die er te lekker uit zien, waaronder een dadel cheesecake. Ik vond de cheesecake zó lekker dat ik hem thuis besloot na te maken. En dat is errug goed gelukt moet ik zeggen. Hieronder vinden jullie mijn verse op de heerlijke dadel cheesecake met glutenvrije notenbodem!

Dadel cheesecake, Glutenvrije taarten, Glutenvrije cheesecake, 't Koffieboontje Utrecht, Beaufood recepten, Verjaardagstaarten dadel, Gezonde cheesecake, Glutenvrije foodblogs

Dadel cheesecake, Glutenvrije taarten, Glutenvrije cheesecake, 't Koffieboontje Utrecht, Beaufood recepten, Verjaardagstaarten dadel, Gezonde cheesecake, Glutenvrije foodblogs

Dadel cheesecake, Glutenvrije taarten, Glutenvrije cheesecake, 't Koffieboontje Utrecht, Beaufood recepten, Verjaardagstaarten dadel, Gezonde cheesecake, Glutenvrije foodblogs

Dit heb je nodig voor deze dadel cheesecake / 6 personen

Voor de bodem

  • 100 gr walnoten
  • 75 gr havermout
  • 100 gr zachte dadels – ontpit 

Voor de vulling

  • 300 gr monchou
  • 2 eieren
  • 2 el agave – honing kan ook 
  • 1 el vanille extract
  • 1 passievrucht

Topping

  • 130 gr zachte dadels – ontpit 
  • 50 ml water

 

Dadel cheesecake, Glutenvrije taarten, Glutenvrije cheesecake, 't Koffieboontje Utrecht, Beaufood recepten, Verjaardagstaarten dadel, Gezonde cheesecake, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm van 19 centimeter met bakpapier.

Verzamel de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en puls tot je een korrelig en kleverig geheel hebt. Optie twee is om de walnoten heel fijn te hakken en vervolgens samen met de havermout en dadels met de hand te kneden tot een plakkerig deeg. Gaat ook prima! Verdeel het deeg over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.

Mix de ingrediënten voor de vulling. Breng het geheel op smaak met agave (of honing). Houd je van een frisse cheesecake? Voeg dan nog wat extra passievrucht vruchtvlees toe. Schenk het beslag in de vorm en bak de cheesecake 45 minuten in het midden van de oven.

Pureer ondertussen de dadels samen met het water voor de topping. Haal de cheesecake na 30 minuten uit de oven en smeer de dadeltopping erover. Zet de taart weer in de oven tot je een baktijd van 45 minuten hebt bereikt.

Laat de cheesecake afkoelen (liefst een nachtje in de koelkast) en garneer met gehakte walnoot.

Dadel cheesecake, Glutenvrije taarten, Glutenvrije cheesecake, 't Koffieboontje Utrecht, Beaufood recepten, Verjaardagstaarten dadel, Gezonde cheesecake, Glutenvrije foodblogs

8 Comments
  1. Gisteren deze heerlijke dadeltaart gemaakt! Hij was heerlijk, een super recept en mijn schoonouders (92 en 90 jaar) hebben er van zitten smullen. Zo leuk :-)

  2. Bij de dadeltopping erover smeren ging het mis ;-) niet vloeibaar genoeg denk ik waardoor het weinig ‘smeren werd. Waarschijnlijk is de smaak wel goed:-)
    Heb je tips?

    1. Indien je dadels wat droger zijn kan het zijn dat de puree na het pureren toch lastig uitsmeerbaar is. Een scheutje water doet wonderen :) Ik zal het er even bij zetten in het recept. Liefs en geniet ervan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL