...

Crispy tofu taco’s

Crispy tofu taco’s

door | feb 9, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten

Jullie moesten er even op wachten maar hier is hij dan! Het recept voor deze heeerlijke vegetarische crispy tofu taco’s. Met knapperige tofu (uit de oven!) en een fantastisch sausje. Ik ben énorm enthousiast over dit gerecht. Ik was eerst een beetje sceptisch over de knapperige tofu blokjes. Dat kan toch niet zonder frituur? WEL DUS.

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochajung kopen

Pittig (gochujang) sausje

Het tweede geheim van dit recept is de marinade en de saus. Dit geeft het gerecht een intense smaak. Hiervoor heb je gochujang nodig, oftewel rode peper pasta. Verkrijgbaar bij de toko. Geloof me, het is het waard om hier een rondje voor om te fietsen. Je kunt er fantastische dipsauzen en marinades mee maken. Geen toko in velden of wegen te bekennen? Dan kun je eventueel ook voor srirachasaus gaan. Dat is gewoon te koop bij de supermarkt

Eet smakelijk en let me know wat jullie ervan vinden :D

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Dit heb je nodig voor deze crispy tofu taco’s / 2 personen

  • 6 kleine tortilla’s – liever zelf gezonde tortilla’s of wraps maken? Klik hier voor het recept en maak in plaats van grote wraps een paar kleintjes.
  • 1 blok tofu a 350 gr – compacte tofu, dus geen silken tofu!
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 100 gr maïzena
  • 200 gr cornflakes
  • 2 el gochujang – sriracha kan eventueel ook
  • 1 avocado
  • bosje verse koriander

Voor de gochujang mayonaise

  • 1 tl gochujang – sriracha kan eventueel ook
  • 3 el mayonaise
  • 2 el rijstazijn

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Zo maak je het

Begin met de tofu. Dep de tofu met keukenpapier droog en snijd hem in blokjes. Meng de melk, rijstazijn, gochujang, honing en sojasaus door elkaar in een grote kom. Wentel de tofu door de marinade en zet een half uurtje aan de kant. Schep de tofu af en toe om zodat alles blokjes de marinade opnemen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem twee diepe borden. In het ene bord doe je de maïzena en in het andere bord plet je de cornflakes tot kruimeltjes. Haal de tofublokjes een voor een door de maïzena, doop ze weer even in de marinade en wentel ze als laatst door de cornflakes. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn.

Leg de blokjes op een bakplaat (met bakpapier!) en bak ze in 30 minuten goudbruin en knapperig.

Verwarm de tortilla’s (of maak ze zelf) en maak de gochujang mayonaise door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Snijd de avocado in plakken en hak de koriander grof. Vul elke tortilla met crispy tofu, avocado, koriander en sluit af met wat gochujang mayo. Serveer direct en genieten maar!

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Au

    Klinkt heerlijk. Zou je hem ook kunnen paneren met zo een zakje Aziatische broodkruimels?

    Antwoord
    • Bo

      Dat zou in principe kunnen, maar als je cornflakes gebruiken worden ze nét wat knapperiger. Dit omdat we ze in de oven bakken in plaats van te frituren :)

      Antwoord
  2. Tanja

    Jeetje Beau dit is zo’n goed recept. Nu al 2 keer gemaakt en het is echt zo lekker. Ff wat werk maar dan heb je ook wat.
    Bedankt voor dit recept….

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Tanja en heel graag gedaan!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *