Jullie moesten er even op wachten maar hier is hij dan! Het recept voor deze heeerlijke vegetarische crispy tofu taco’s. Met knapperige tofu (uit de oven!) en een fantastisch sausje. Ik ben énorm enthousiast over dit gerecht. Ik was eerst een beetje sceptisch over de knapperige tofu blokjes. Dat kan toch niet zonder frituur? WEL DUS.
Pittig (gochujang) sausje
Het tweede geheim van dit recept is de marinade en de saus. Dit geeft het gerecht een intense smaak. Hiervoor heb je gochujang nodig, oftewel rode peper pasta. Verkrijgbaar bij de toko. Geloof me, het is het waard om hier een rondje voor om te fietsen. Je kunt er fantastische dipsauzen en marinades mee maken. Geen toko in velden of wegen te bekennen? Dan kun je eventueel ook voor srirachasaus gaan. Dat is gewoon te koop bij de supermarkt
Eet smakelijk en let me know wat jullie ervan vinden :D
Dit heb je nodig voor deze crispy tofu taco’s / 2 personen
- 6 kleine tortilla’s – liever zelf gezonde tortilla’s of wraps maken? Klik hier voor het recept en maak in plaats van grote wraps een paar kleintjes.
- 1 blok tofu a 350 gr – compacte tofu, dus geen silken tofu!
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 el rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 100 gr maïzena
- 200 gr cornflakes
- 2 el gochujang – sriracha kan eventueel ook
- 1 avocado
- bosje verse koriander
Voor de gochujang mayonaise
- 1 tl gochujang – sriracha kan eventueel ook
- 3 el mayonaise
- 2 el rijstazijn
Zo maak je het
Begin met de tofu. Dep de tofu met keukenpapier droog en snijd hem in blokjes. Meng de melk, rijstazijn, gochujang, honing en sojasaus door elkaar in een grote kom. Wentel de tofu door de marinade en zet een half uurtje aan de kant. Schep de tofu af en toe om zodat alles blokjes de marinade opnemen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem twee diepe borden. In het ene bord doe je de maïzena en in het andere bord plet je de cornflakes tot kruimeltjes. Haal de tofublokjes een voor een door de maïzena, doop ze weer even in de marinade en wentel ze als laatst door de cornflakes. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn.
Leg de blokjes op een bakplaat (met bakpapier!) en bak ze in 30 minuten goudbruin en knapperig.
Verwarm de tortilla’s (of maak ze zelf) en maak de gochujang mayonaise door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Snijd de avocado in plakken en hak de koriander grof. Vul elke tortilla met crispy tofu, avocado, koriander en sluit af met wat gochujang mayo. Serveer direct en genieten maar!
Klinkt heerlijk. Zou je hem ook kunnen paneren met zo een zakje Aziatische broodkruimels?
Dat zou in principe kunnen, maar als je cornflakes gebruiken worden ze nét wat knapperiger. Dit omdat we ze in de oven bakken in plaats van te frituren :)
Jeetje Beau dit is zo’n goed recept. Nu al 2 keer gemaakt en het is echt zo lekker. Ff wat werk maar dan heb je ook wat.
Bedankt voor dit recept….
Leuk om te horen Tanja en heel graag gedaan!