Crispy tofu taco’s

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten

Jullie moesten er even op wachten maar hier is hij dan! Het recept voor deze heeerlijke vegetarische Korean style taco’s. Met crispy tofu (uit de oven!) en een fantastisch sausje. Zoals je hoort ben ik enorm enthousiast over dit recept en dat komt voornamelijk doordat ik eerst een beetje sceptisch was over de knapperige tofu blokjes. Dat kan toch niet zonder frituur? WEL DUS. Bedankt Pinterest voor de inspiratie!

Het tweede geheim van dit recept is de marinade en de saus. Dit geeft het gerecht een intense smaak. Hiervoor heb je gochujang nodig, oftewel rode peper pasta. Verkrijgbaar bij de toko! Geloof me, het is het waard om hier een rondje voor om te fietsen. Je kunt er fantastische dipsauzen en marinades mee maken. Geen toko in velden of wegen te bekennen? Dan kun je eventueel ook voor srirachasaus gaan. Dat is gewoon te koop bij de meeste supermarkten.

Eet smakelijk en let me know wat jullie ervan vinden :D

 

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochajung kopen

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Dit heb je nodig voor deze crispy tofu taco’s / 2 tot 3 personen

  • 8 kleine tortilla’s – liever zelf gezonde tortilla’s of wraps maken? Klik hier voor het recept en maak in plaats van grote wraps een paar kleintjes.
  • 1 blok tofu – compacte tofu, dus geen silken tofu
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 100 gr maïzena
  • 200 gr cornflakes
  • 2 el gochujang
  • 1 avocado
  • bosje verse koriander

Voor de gochujang mayonaise

  • 1 tl gochujang
  • 3 el mayonaise
  • 2 el rijstazijn

 

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Zo maak je het

Begin met de tofu. Dep de tofu met keukenpapier droog en snijd hem in blokjes. Meng de melk, rijstazijn, gochujang, honing en sojasaus door elkaar in een grote kom. Wentel de tofu door de marinade en zet een half uurtje aan de kant. Schep de tofu af en toe om zodat alles blokjes de marinade opnemen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem twee diepe borden. In het ene bord doe je de maïzena en in het andere bord plet je de cornflakes tot kruimeltjes. Haal de tofublokjes een voor een door de maïzena, doop ze weer even in de marinade en wentel ze als laatst door de cornflakes. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn.

Leg de blokjes op een bakplaat (met bakpapier!) en bak ze in 30 minuten goudbruin en knapperig.

Verwarm de tortilla’s (of maak ze zelf) en maak de gochujang mayonaise door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Snijd de avocado in plakken en hak de koriander grof. Vul elke tortilla met crispy tofu, avocado, koriander en sluit af met wat gochujang mayo. Serveer direct en genieten maar!

 

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten, gochujang kopen

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments
  1. Jeetje Beau dit is zo’n goed recept. Nu al 2 keer gemaakt en het is echt zo lekker. Ff wat werk maar dan heb je ook wat.
    Bedankt voor dit recept….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.