...

Courgetti met skinny kaassaus en gerookte zalm

Courgetti met skinny kaassaus en gerookte zalm

door | apr 6, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 3 reacties

I loveee  spaghetti met kaassaus. Eigenlijk ben ik gek op alle soorten pasta’s maar in verband met mijn glutenintolerantie is pasta niet zo’n goed idee voor mij als ik nog een fijne avond wil hebben ;) Courgetti is een glutenvrij én een gezonder alternatief voor pasta gemaakt van courgette. Het enige wat je hoeft te doen is de courgette in spaghettislierten schillen. What looks like pasta, almost taste like pasta  zullen we maar zeggen!

Je kunt de courgette in dunne reepjes snijden, maar vele malen handiger is een spirelli. Kijk even rond op Google en dan snap je wat ik bedoel. Het is een leuke en betaalbare investering om zo’n schiller te kopen want je maakt er de leukste gerechten mee!

PS. Je kunt in dit gerecht natuurlijk ook gewoon gebruik maken van echte spaghetti als je dat lekker vindt.

 

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 grote courgette of twee kleine
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 handje zongedroogde tomaatjes (een stuk of 8)
  • 1 kleine rode ui
  • Wat sprieten verse bieslook
  • Optioneel: twee volle handen rucola voor door de courgetti

Voor de saus

  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 4 el yoghurt
  • 125 room (ongeslagen slagroom)
  • 1 ei
  • Sap van 1/4 citroen
  • Een snuf peper en zout

 

 

Zo maak je het

Snij met een spirelli de courgette tot spaghetti slierten en zet weg. Snipper de ui en halveer de tomaatjes.

Meng met een garde alle ingrediënten voor de saus door elkaar en warm voor 3 a 4 minuten op in een kleine pan op middelhoog vuur.

Ik eet de courgetti altijd rauw maar je kunt het ook even opbakken in een koekenpan met een klein scheutje olie. Gebruik hierbij geen zout, want anders slinkt het heel erg. Verdeel de courgetti over twee borden, schep de saus erover en top af met de ui, tomaatjes, zalm en bieslook.

 

Smakelijk!

 

 

 

Wil je een extra volle pasta? Meng dan twee flinke handen rucola door de courgetti heen, of een andere slasoort naar keuze

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Manouk

    lekkeeer!! Ik heb zo’n soort kaasschaaf die je kan gebruiken om kaas te raspen, dus die gebruik ik ipv de Spirelli.

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip! X

      Antwoord
      • Regine

        Dank. Dacht al naar de winkel te moeten hollen om zo een spirellischaaf te kopen👍

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *