...

Courgetti met skinny kaassaus en gerookte zalm

Courgetti met skinny kaassaus en gerookte zalm

door | apr 6, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 3 reacties

I loveee  spaghetti met kaassaus. Eigenlijk ben ik gek op alle soorten pasta’s maar in verband met mijn glutenintolerantie is pasta niet zo’n goed idee voor mij als ik nog een fijne avond wil hebben ;) Courgetti is een glutenvrij én een gezonder alternatief voor pasta gemaakt van courgette. Het enige wat je hoeft te doen is de courgette in spaghettislierten schillen. What looks like pasta, almost taste like pasta  zullen we maar zeggen!

Je kunt de courgette in dunne reepjes snijden, maar vele malen handiger is een spirelli. Kijk even rond op Google en dan snap je wat ik bedoel. Het is een leuke en betaalbare investering om zo’n schiller te kopen want je maakt er de leukste gerechten mee!

PS. Je kunt in dit gerecht natuurlijk ook gewoon gebruik maken van echte spaghetti als je dat lekker vindt.

 

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 1 grote courgette of twee kleine
 • 150 gr gerookte zalm
 • 1 handje zongedroogde tomaatjes (een stuk of 8)
 • 1 kleine rode ui
 • Wat sprieten verse bieslook
 • Optioneel: twee volle handen rucola voor door de courgetti

Voor de saus

 • 50 gr Parmezaanse kaas
 • 4 el yoghurt
 • 125 room (ongeslagen slagroom)
 • 1 ei
 • Sap van 1/4 citroen
 • Een snuf peper en zout

 

 

Zo maak je het

Snij met een spirelli de courgette tot spaghetti slierten en zet weg. Snipper de ui en halveer de tomaatjes.

Meng met een garde alle ingrediënten voor de saus door elkaar en warm voor 3 a 4 minuten op in een kleine pan op middelhoog vuur.

Ik eet de courgetti altijd rauw maar je kunt het ook even opbakken in een koekenpan met een klein scheutje olie. Gebruik hierbij geen zout, want anders slinkt het heel erg. Verdeel de courgetti over twee borden, schep de saus erover en top af met de ui, tomaatjes, zalm en bieslook.

 

Smakelijk!

 

 

 

Wil je een extra volle pasta? Meng dan twee flinke handen rucola door de courgetti heen, of een andere slasoort naar keuze

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Manouk

  lekkeeer!! Ik heb zo’n soort kaasschaaf die je kan gebruiken om kaas te raspen, dus die gebruik ik ipv de Spirelli.

  Antwoord
  • Bo

   Goede tip! X

   Antwoord
   • Regine

    Dank. Dacht al naar de winkel te moeten hollen om zo een spirellischaaf te kopen👍

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *