...

Courgetti met skinny kaassaus en gerookte zalm

Courgetti met skinny kaassaus en gerookte zalm

door | apr 6, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 3 reacties

I loveee  spaghetti met kaassaus. Eigenlijk ben ik gek op alle soorten pasta’s maar in verband met mijn glutenintolerantie is pasta niet zo’n goed idee voor mij als ik nog een fijne avond wil hebben ;) Courgetti is een glutenvrij én een gezonder alternatief voor pasta gemaakt van courgette. Het enige wat je hoeft te doen is de courgette in spaghettislierten schillen. What looks like pasta, almost taste like pasta  zullen we maar zeggen!

Je kunt de courgette in dunne reepjes snijden, maar vele malen handiger is een spirelli. Kijk even rond op Google en dan snap je wat ik bedoel. Het is een leuke en betaalbare investering om zo’n schiller te kopen want je maakt er de leukste gerechten mee!

PS. Je kunt in dit gerecht natuurlijk ook gewoon gebruik maken van echte spaghetti als je dat lekker vindt.

 

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 grote courgette of twee kleine
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 handje zongedroogde tomaatjes (een stuk of 8)
  • 1 kleine rode ui
  • Wat sprieten verse bieslook
  • Optioneel: twee volle handen rucola voor door de courgetti

Voor de saus

  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 4 el yoghurt
  • 125 room (ongeslagen slagroom)
  • 1 ei
  • Sap van 1/4 citroen
  • Een snuf peper en zout

 

 

Zo maak je het

Snij met een spirelli de courgette tot spaghetti slierten en zet weg. Snipper de ui en halveer de tomaatjes.

Meng met een garde alle ingrediënten voor de saus door elkaar en warm voor 3 a 4 minuten op in een kleine pan op middelhoog vuur.

Ik eet de courgetti altijd rauw maar je kunt het ook even opbakken in een koekenpan met een klein scheutje olie. Gebruik hierbij geen zout, want anders slinkt het heel erg. Verdeel de courgetti over twee borden, schep de saus erover en top af met de ui, tomaatjes, zalm en bieslook.

 

Smakelijk!

 

 

 

Wil je een extra volle pasta? Meng dan twee flinke handen rucola door de courgetti heen, of een andere slasoort naar keuze

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Manouk

    lekkeeer!! Ik heb zo’n soort kaasschaaf die je kan gebruiken om kaas te raspen, dus die gebruik ik ipv de Spirelli.

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip! X

      Antwoord
      • Regine

        Dank. Dacht al naar de winkel te moeten hollen om zo een spirellischaaf te kopen👍

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *