Courgettebrood met parmezaanse kaas

Courgettebrood met parmezaanse kaas

door | mei 9, 2018 | Hartige hapjes, Lunch, Tussendoor | 12 reacties

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Het water liep me in de mond bij het zien van dit heerlijke courgettebrood met parmezaanse kaas. Ik zag het recept in de lente editie van het Sligro magazine en dat zag er zó lekker uit dat ik er thuis mee aan de slag ging. Ik paste hier en daar wat ingrediënten aan en gebruikte ietsje minder parmezaanse kaas zodat het geheel minder vet werd. Eet dit hartige brood als tussendoortje met vers tuinkers erop of serveer het in blokjes gesneden bij de borrel. Heerlijk met wat hummus erop ook!

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Dit heb je nodig voor dit courgettebrood met parmezaanse kaas

  • 1 grote courgette – 200 gr totaal
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g bloem – gebruik glutenvrij meel wanneer je gevoelig ben voor gluten
  • 85 ml melk
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 takjes tijm – gerist
  • 1 tak rozemarijn – blaadjes zeer fijngesneden
  • Voor erop: verse tuinkers, een lekkere basic hummus of oude kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Was de courgette en rasp hem fijn. Je hoeft de courgette niet eerst te schillen.

Klop in een kom met een garde de olijfolie met de melk en de eieren door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout. Meng in een andere kom de bloem met de geraspte kaas, het bakpoeder en voeg daar de tijm, rozemarijn en de geraspte courgette aan toe.

Meng de eiermassa er voorzichtig doorheen.

Schep het beslag in de cakevorm. Schud een paar keer goed, zodat het goed verdeeld is en er geen luchtbellen in zitten. Bak het courgettebrood in ongeveer 45-50 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te snel kleurt in de oven.

Laat het brood nog even 10 minuten rusten en neem dan voorzichtig uit de vorm.

Eet smakelijk!

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde chocolade ijsjes

Gezonde chocolade ijsjes

Het is ijstijd! Nou, niet als je naar buiten kijkt, maar wél in mijn vriezer. Want daar vind je met deze zomerse temperaturen nu een voorraad ijsjes waar je U tegen zegt. Verschillende soorten waterijs, maar ook deze gezonde chocolade ijsjes, dus. Die zijn voedzaam...

Lees meer
Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Laatst liet ik op Instagram in een story zien dat ik artisjok met een lekkere dip zat te eten. Nou - dat heb ik geweten, mijn inbox stroomde vól met vragen. De vraag die het meest werd gesteld: hoe maak je artisjok klaar? Dat begrijp ik wel, want zo'n artisjok ziet er...

Lees meer
Poké bowl met tonijn tataki en gember-mayonaise

Poké bowl met tonijn tataki en gember-mayonaise

Ik vond het wel weer eens tijd voor een poké bowl. Noem het een veredelde salade, noem het uit elkaar gevallen sushi - allemaal prima. Want het feit is: het is ver-ruk-ke-lijk lekker. Dit keer maakte ik er eentje met tonijn tataki in de hoofdrol: de zachte vis, die ik...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. anoniem

    Wat een prachtig recept! het smaakt ook goed. alleen die van mij was nog heel zacht van binnen. heb ik dan een te grote courget gebruikt? of moet ik er voor zorgen als dat zo is wat meer meel? Groetjes

    Antwoord
  2. Anne

    Hoi, net het brood gebakken met boekweit meel tapioca en amandelmeel. Ik heb 3 eieren gebruikt en naast 100gr Parmesan ook wat Jong belegen geraspte. Bovenop pompoenpitten en nog wat geraspte kaas. Het brood is heerlijk en Prima structuur.

    Antwoord
  3. Marit

    Zou je de melk kunnen vervangen voor plantaardige melk? :)

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor!

      Antwoord
  4. Simone

    Kan ik speltmeel gebruiken i.p.v. bloem??

    Antwoord
    • Bo

      Nog niet geprobeerd :D Laat je me weten hoe dat uitpakte? Liefs, Bo

      Antwoord
  5. Marthy

    Kun je bloem ook vervangen door amandelmeel?

    Antwoord
    • Bo

      In theorie zou dat kunnen, maar ik zou toch gewoon voor bloem gaan vanwege de structuur van het brood. Ik gok dat het brood anders te korrelig zal worden :)

      Antwoord
  6. Quirina

    Hoi Bo, ziet er goed uit! Denk je dat de smaak en structuur van het brood heel anders wordt wanneer je de bloem vervangt door kikkererwtenmeel?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gok dat de structuur wat droger zal worden, maar ik heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd.. Laat je het ons weten hoe het uitpakt?:)

      Antwoord
  7. Daniëlle

    Wat een lekker recept! Dit ga ik zeker eens bakken!

    Antwoord
  8. Marjan van der Veer-Lugthart

    Hi Bo ,
    Ik maakte paar weken geleden courgette brood/cake met gerookte zalm en feta , super lekker.
    Pp twee plakjes en wat salade en je zit te smullen
    Rest van de cake in plakken en in de vriezer
    Het recept staat op mijn FB pagina Marjan’s recepten , heb het geplaatst op 26 april , is altijd een beetje zoeken omdat er geen zoekfunctie is maar gewoon naar beneden scrollen en dan zie je het vanzelf
    Fijn weekend !
    Marjan

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.