Courgettebrood met parmezaanse kaas

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Het water liep me in de mond bij het zien van dit heerlijke courgettebrood met parmezaanse kaas. Ik zag het recept in de lente editie van het Sligro magazine en dat zag er zó lekker uit dat ik er thuis mee aan de slag ging. Ik paste hier en daar wat ingrediënten aan en gebruikte ietsje minder parmezaanse kaas zodat het geheel minder vet werd. Eet dit hartige brood als tussendoortje met vers tuinkers erop of serveer het in blokjes gesneden bij de borrel. Heerlijk met wat hummus erop ook!

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Dit heb je nodig voor dit courgettebrood met parmezaanse kaas

  • 1 grote courgette
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g bloem – gebruik glutenvrij meel wanneer je gevoelig ben voor gluten
  • 85 ml melk
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 takjes tijm – gerist
  • 1 tak rozemarijn – blaadjes zeer fijngesneden
  • Voor erop: verse tuinkers, een lekkere basic hummus of oude kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Was de courgette en rasp hem fijn. Je hoeft de courgette niet eerst te schillen.

Klop in een kom met een garde de olijfolie met de melk en de eieren door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout. Meng in een andere kom de bloem met de geraspte kaas, het bakpoeder en voeg daar de tijm, rozemarijn en de geraspte courgette aan toe.

Meng de eiermassa er voorzichtig doorheen.

Schep het beslag in de cakevorm. Schud een paar keer goed, zodat het goed verdeeld is en er geen luchtbellen in zitten. Bak het courgettebrood in ongeveer 45-50 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te snel kleurt in de oven.

Laat het brood nog even 10 minuten rusten en neem dan voorzichtig uit de vorm.

Eet smakelijk!

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

11 Comments
  1. Hoi, net het brood gebakken met boekweit meel tapioca en amandelmeel. Ik heb 3 eieren gebruikt en naast 100gr Parmesan ook wat Jong belegen geraspte. Bovenop pompoenpitten en nog wat geraspte kaas. Het brood is heerlijk en Prima structuur.

    1. In theorie zou dat kunnen, maar ik zou toch gewoon voor bloem gaan vanwege de structuur van het brood. Ik gok dat het brood anders te korrelig zal worden :)

  2. Hoi Bo, ziet er goed uit! Denk je dat de smaak en structuur van het brood heel anders wordt wanneer je de bloem vervangt door kikkererwtenmeel?

    1. Ik gok dat de structuur wat droger zal worden, maar ik heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd.. Laat je het ons weten hoe het uitpakt?:)

  3. Hi Bo ,
    Ik maakte paar weken geleden courgette brood/cake met gerookte zalm en feta , super lekker.
    Pp twee plakjes en wat salade en je zit te smullen
    Rest van de cake in plakken en in de vriezer
    Het recept staat op mijn FB pagina Marjan’s recepten , heb het geplaatst op 26 april , is altijd een beetje zoeken omdat er geen zoekfunctie is maar gewoon naar beneden scrollen en dan zie je het vanzelf
    Fijn weekend !
    Marjan

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!