Courgettebrood met parmezaanse kaas

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Het water liep me in de mond bij het zien van dit heerlijke courgettebrood met parmezaanse kaas. Ik zag het recept in de lente editie van het Sligro magazine en dat zag er zó lekker uit dat ik er thuis mee aan de slag ging. Ik paste hier en daar wat ingrediënten aan en gebruikte ietsje minder parmezaanse kaas zodat het geheel minder vet werd. Eet dit hartige brood als tussendoortje met vers tuinkers erop of serveer het in blokjes gesneden bij de borrel. Heerlijk met wat hummus erop ook!

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Dit heb je nodig voor dit courgettebrood met parmezaanse kaas

  • 1 grote courgette
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g bloem – gebruik glutenvrij meel wanneer je gevoelig ben voor gluten
  • 85 ml melk
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 takjes tijm – gerist
  • 1 tak rozemarijn – blaadjes zeer fijngesneden
  • Voor erop: verse tuinkers, een lekkere basic hummus of oude kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Was de courgette en rasp hem fijn. Je hoeft de courgette niet eerst te schillen.

Klop in een kom met een garde de olijfolie met de melk en de eieren door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout. Meng in een andere kom de bloem met de geraspte kaas, het bakpoeder en voeg daar de tijm, rozemarijn en de geraspte courgette aan toe.

Meng de eiermassa er voorzichtig doorheen.

Schep het beslag in de cakevorm. Schud een paar keer goed, zodat het goed verdeeld is en er geen luchtbellen in zitten. Bak het courgettebrood in ongeveer 45-50 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te snel kleurt in de oven.

Laat het brood nog even 10 minuten rusten en neem dan voorzichtig uit de vorm.

Eet smakelijk!

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Courgettebrood met parmezaanse kaas, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde broden, Zelf hartige broden maken, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Borrelhapjes oven

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

1 Comment
  1. Hi Bo ,
    Ik maakte paar weken geleden courgette brood/cake met gerookte zalm en feta , super lekker.
    Pp twee plakjes en wat salade en je zit te smullen
    Rest van de cake in plakken en in de vriezer
    Het recept staat op mijn FB pagina Marjan’s recepten , heb het geplaatst op 26 april , is altijd een beetje zoeken omdat er geen zoekfunctie is maar gewoon naar beneden scrollen en dan zie je het vanzelf
    Fijn weekend !
    Marjan

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond