Vaste lezers van Beaufood zullen ze ongetwijfeld kennen, mijn gezonde pizzaboten van courgette met gehakt en tomaat! Het recept is alweer drie jaar oud en dus werd het tijd voor een pizzaboten 2.0. Dit keer met kruidige kip en geitenkaascrème en wederom in een bootje van courgette met verse bieslook on top. Voedzaam, makkelijk te maken en heel erg lekker :D
Serveer de courgetteboten als avondeten met een goed gevulde salade van veldsla, vijgen, zoete tomaatjes en een dressing van appelazijn, een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout. Of bak er een portie zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven bij!
Dit heb je nodig voor deze courgetteboten met kip en geitenkaascrème / 2 personen
- 2 courgettes
- 300 gr kipfilet – ik gebruikte haasjes voor het gemak
- 4 el geitenkaascrème – ik gebruik deze geitenkaas maar je kunt ook elk ander soort zachte geitenkaas gebruiken
- 1 tl gedroogde oregano
- bosje verse bieslook
- handje walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de courgettes en spoel ze schoon. Schraap met een lepel ze zaadlijsten eruit. Leg de courgettes met de schil naar beneden op de ovenplaat en schenk er een scheutje olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en schuif de plaat voor 15 tot 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip. Breng de kip op smaak met een snuf peper, zout en oregano.
Hak de walnoten en de bieslook fijn.
Haal de courgettes uit de oven en vul ze met geitenkaascrème. Schep de kip erop en garneer met de walnoten en bieslook.
Eet smakelijk!
Hallo,
Welk kaas kan ik gebruiken voor dit gerecht ipv geitenkaascreme?
Eigenlijk alle soorten kaas :) Bijvoorbeeld roomkaas (zoals Philadelphia) of blauwschimmelkaas als je dit lekker vindt. Eet smakelijk!