Courgetteboten met kip en geitenkaascrème

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Recepten courgette en kip, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije foodblogs

Vaste lezers van Beaufood zullen ze ongetwijfeld kennen, mijn gezonde pizzaboten van courgette met gehakt en tomaat! Het recept is alweer drie jaar oud en dus werd het tijd voor een pizzaboten 2.0. Dit keer met kruidige kip en geitenkaascrème en wederom in een bootje van courgette met verse bieslook on top. Voedzaam, makkelijk te maken en heel erg lekker :D

Serveer de courgetteboten als avondeten met een goed gevulde salade van veldsla, vijgen, zoete tomaatjes en een dressing van appelazijn, een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout. Of bak er een portie zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven bij!

 

Dit heb je nodig voor deze courgetteboten met kip en geitenkaascrème / 2 personen

  • 2 courgettes
  • 300 gr kipfilet – ik gebruikte haasjes voor het gemak
  • 4 el geitenkaascrème – ik gebruik deze geitenkaas maar je kunt ook elk ander soort zachte geitenkaas gebruiken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • bosje verse bieslook
  • handje walnoten

 

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Recepten courgette en kip, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije foodblogs

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Recepten courgette en kip, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de courgettes en spoel ze schoon. Schraap met een lepel ze zaadlijsten eruit. Leg de courgettes met de schil naar beneden op de ovenplaat en schenk er een scheutje olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en schuif de plaat voor 15 tot 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip. Breng de kip op smaak met een snuf peper, zout en oregano.

Hak de walnoten en de bieslook fijn.

Haal de courgettes uit de oven en vul ze met geitenkaascrème. Schep de kip erop en garneer met de walnoten en bieslook.

Eet smakelijk!

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!