Courgetteboten met kip en geitenkaascrème

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème

door | okt 27, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 2 reacties

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Recepten courgette en kip, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije foodblogs

Vaste lezers van Beaufood zullen ze ongetwijfeld kennen, mijn gezonde pizzaboten van courgette met gehakt en tomaat! Het recept is alweer drie jaar oud en dus werd het tijd voor een pizzaboten 2.0. Dit keer met kruidige kip en geitenkaascrème en wederom in een bootje van courgette met verse bieslook on top. Voedzaam, makkelijk te maken en heel erg lekker :D

Serveer de courgetteboten als avondeten met een goed gevulde salade van veldsla, vijgen, zoete tomaatjes en een dressing van appelazijn, een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout. Of bak er een portie zoete aardappelfrietjes met rozemarijn uit de oven bij!

 

Dit heb je nodig voor deze courgetteboten met kip en geitenkaascrème / 2 personen

  • 2 courgettes
  • 300 gr kipfilet – ik gebruikte haasjes voor het gemak
  • 4 el geitenkaascrème – ik gebruik deze geitenkaas maar je kunt ook elk ander soort zachte geitenkaas gebruiken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • bosje verse bieslook
  • handje walnoten

 

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Recepten courgette en kip, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije foodblogs

Courgetteboten met kip en geitenkaascrème, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Recepten courgette en kip, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de courgettes en spoel ze schoon. Schraap met een lepel ze zaadlijsten eruit. Leg de courgettes met de schil naar beneden op de ovenplaat en schenk er een scheutje olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en schuif de plaat voor 15 tot 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip. Breng de kip op smaak met een snuf peper, zout en oregano.

Hak de walnoten en de bieslook fijn.

Haal de courgettes uit de oven en vul ze met geitenkaascrème. Schep de kip erop en garneer met de walnoten en bieslook.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. AR

    Hallo,

    Welk kaas kan ik gebruiken voor dit gerecht ipv geitenkaascreme?

    Antwoord
    • Bo

      Eigenlijk alle soorten kaas :) Bijvoorbeeld roomkaas (zoals Philadelphia) of blauwschimmelkaas als je dit lekker vindt. Eet smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.