Courgette wraps

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Lunch je graag zonder brood maar heb je even geen zin in een salade? Dan zijn deze courgette wraps perfect! Ze zitten boordevol groenten en je maakt ze met maar drie ingrediënten. Je kunt de wraps zo uit het vuistje eten of ze beleggen met gerookte zalm en verse spinazie. Ik bedacht de wraps ter plekke toen ik een restje courgette spaghetti (je weet wel, die klant en klare in reepjes gesneden courgette uit de supermarkt) in de koelkast had liggen. Ik dacht dat ik daar wel lekkere wraps mee zou kunnen maken en mengde de courgette met wat eitjes en meel. Het resultaat was echt súper lekker. Eet ze warm als lunch of bewaar ze in de koelkast als tussendoortje voor een later moment.

Eet smakelijk!

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Dit heb je nodig voor deze courgette wraps / 3 stuks

  • 400 gr courgette
  • 2 grote eieren – of 3 kleintjes
  • 100 gr (glutenvrij) meel – gewoon meel, havermeel of erwtenmeel etc. 
  • optioneel: snufje ras el hanout

Voor erop

  • gerookte zalm
  • verse spinazie
  • avocado
  • verse munt
  • volle kwark

 

Zo maak je het

Was de courgette en rasp hem in dunne slierten. Je kunt ook kant en klare courgette spaghetti gebruiken als je weinig tijd hebt.

Roer in een grote kom de eieren en het meel door de courgette. Breng het beslag op smaak met een snuf peper, zout en eventueel een halve theelepel ras el hanout.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep 1/3 van het beslag in de pan en smeer met de bolle kant uit met een lepel tot een platte, ronde wrap. Bak de wrap op laag/medium vuur aan beide kanten gaar.

Beleg de wrap voor het serveren met gerookte zalm, spinazie, plakjes avocado, munt en een eetlepel volle kwark.

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Courgette wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Koolhydraatarme lunches, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Groenten wraps

Je kunt de wraps zo uit het vuistje eten of ze beleggen met gerookte zalm en verse spinazie. Eet ze warm als lunch of bewaar ze in de koelkast als tussendoortje voor een later moment!

8 Comments
    1. Klopt :D Dit komt door de grote hoeveelheid courgette. Ik heb ook een beslag met melk geprobeerd, maar ze lukten beter met een dikker beslag (zonder melk)!

  1. Ah super zeg, wij wonen in Portugal en hebben een grote moestuin. We komen om in de courgettes dus dit is een heel erg fijn recept. Morgen meteen maken. Gr Lia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.